Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

ΤΗΓΑΝΗΤΟ TOFU

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Υποκατάστατο της ζωικής πρωτεΐνης, το Tofu φτιάχνεται από γάλα σόγιας, κατάγεται από την Κίνα και θυμίζει σε υφή απαλό τυρί. Σαν υλικό έχει την ιδιότητα να απορροφά τέλεια τις γεύσεις με τις οποίες μαγειρεύεται μαζί και σε αυτή τη συνταγή το δοκιμάζουμε με ζωμό από dashi, mirin και σάλτσα σόγιας. Το μυστικό για τέλειο αποτέλεσμα είναι να αφήσετε το tofu να στεγνώσει καλά πριν το τηγανίσετε.

Glutinus Rice Balls Pudding (παραλλαγή από ρυζόγαλο)

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Φτιάξε ένα πανεύκολο ελαφρύ επιδόρπιο που μπαίνει στο ψυγείο και βρίσκεται εκεί για εσένα που θες κάτι γλυκό για να βγάλεις την ημέρα (ή τη νύχτα). Δοκίμασε αυτήν την υπέροχη παραλλαγή για το κλασικό ρυζόγαλο με μπάλες ρυζιού με γέμιση φυστικιού, γνωστές και ως glutinous rice balls, το ασιατικό ελαφρύ επιδόρπιο που έχει chewy υφή. Εμείς το λατρέψαμε!

ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥ (Vegan)

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Αγαπημένο vegan comfort food που γίνεται πανεύκολα οποιαδήποτε στιγμή στην κουζίνα σου. Η σάλτσα από γάλα καρύδας και πάστα κάρυ του δίνει ένα thai twist, ενώ ο γλυκάνισος, το σκόρδο, το ginger και ο φρέσκος κόλιανδρος προσθέτουν extra άρωμα. Ο πουρές πατάτας στην καλύτερη εκδοχή του. Μια δοκιμή θα σε πείσει.

COOKIES ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΖΑΧΑΡΗ KUROZATO

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Βουτυράτα, αφράτα και πανεύκολα! Τα Χριστούγεννα λατρεύουμε να τρώμε γλυκά και ειδικά cookies ή μελομακάρονα που συνοδεύουν τέλεια το ζεστό μας καφέ. Αυτά τα μπισκότα έχουν κάτι διαφορετικό όμως. Φτιάχνονται από Ιαπωνική ζάχαρη Kurozato. Ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο δηλαδή, στην πιο φυσική και ακατέργαστη μορφή που μπορεί να τη δοκιμάσει κανείς. Δίνει άλλη γεύση στα γλυκά.

ΠΑΠΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ SOMEN NOODLES

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Σου έχουμε τέλεια συνταγή για πάπια με Somen noodles για το γιορτινό τραπέζι. Όλο το μυστικό της νοστιμιάς κρύβεται στο τραγανό κρέας που δένει υπέροχα με το super αρωματικό dressing. Η συγκεκριμένη πάπια φτιάχνεται πανεύκολα χωρίς να παιδεύεσαι καθόλου για να σου βγει crispy και τη βρίσκεις μόνο στο Wok Shop. Δοκίμασε την!

MIZU YOKAN

Άνταμ Κοντοβάς
(Head Chef στο Mylos Santorini)

Έχεις δοκιμάσει ποτέ Mizu Yokan; Συνήθως οι Ιάπωνες το τρώνε το καλοκαίρι αφού είναι super δροσερό και ελαφρύ. Θυμίζει τα δικά μας ζελέ, αλλά έχει γέμιση από νεροκάστανα και γλυκιά πάστα κόκκινου φασολιού. Ταιριάζει υπέροχα με μια κούπα matcha!

MITARASHI DANGO

Άνταμ Κοντοβάς
(Head Chef στο Mylos Santorini)

Είναι από τα πιο παλιά και δημοφιλή γλυκά της Ιαπωνίας και κάποτε το έφτιαχναν για να το προσφέρουν στους Θεούς. Πλέον το βρίσκεις παντού. Από αυτόματους πωλητές έως και μικρά ζαχαροπλαστεία και supermarkets. Το Mitarashi Dango είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να δοκιμάσεις, ακόμη και αν δε σχεδιάζεις άμεσα ταξίδι προς τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

SUPER FOOD JELLIES

Άνταμ Κοντοβάς
(Head Chef στο Mylos Santorini)

Φτιάξε ένα πανεύκολο και ελαφρύ ιαπωνικό dessert μέσα σε λίγα μόνο λεπτά στην κουζίνα σου. Θα το λατρέψεις για τη διακριτική γεύση από αποξηραμένα πέταλα τριαντάφυλλου και goji berries καθώς και για τη μοναδική του υφή. Το μυστικό υλικό δεν είναι άλλο από το Agar Agar, που αποτελεί σύμμαχο στη ζαχαροπλαστική όταν φτιάχνουμε ζελέ, πουτίγκες και κρέμες αφού σταθεροποιεί τέλεια το μείγμα, λειτουργώντας ως πηκτικό.

YUBESHI

Άνταμ Κοντοβάς
(Head Chef στο Mylos Santorini)

Ντελικάτο και ξεχωριστό, σε μέγεθος μικρής μπουκιάς. Το Yubeshi είναι παραδοσιακό ιαπωνικό επιδόρπιο που κυκλοφορεί σε δεκάδες παραλλαγές. Φτιάχνεται από αλεύρι ρυζιού και μαύρη από ζαχαροκάλαμο ζάχαρη Kurozato. Η παρακάτω εκδοχή με καρύδια θυμίζει κάπως τη δικιά μας μουσταλευριά και γίνεται εύκολα εάν ακολουθήσεις προσεκτικά τα βήματα.

DORAYAKI

Άνταμ Κοντοβάς
(Head Chef στο Mylos Santorini)

Δυο αφράτα pancakes αγκαλιάζουν τη γλυκιά πάστα κόκκινου φασολιού. Τα Dorayaki είναι από τα πιο δημοφιλή γλυκά της Ιαπωνίας και η γεύση τους θα σε συνεπάρει από την πρώτη κιόλας μπουκιά. Λέγεται ότι έχουν πάρει το όνομά τους από το αρχαίο μουσικό όργανο «dora», γιατί θυμίζουν το σχήμα του. Η λέξη «yaki» σημαίνει ψητός. Δοκίμασε τα στο επόμενο brunch σου!

CHESTNUT DAIFUKU MOCHI

Άνταμ Κοντοβάς
(Head Chef στο Mylos Santorini)

Τα Daifuku είναι τα παραδοσιακά ιαπωνικά γλυκά που περιβάλλονται από ζύμη Mochi. Η γέμιση τους κάθε φορά διαφέρει ανάλογα με τη συνταγή και την εποχή του χρόνου. Έχουν τέλεια μαστιχωτή υφή που τα κάνει να λιώνουν στο στόμα και στην παρακάτω εκδοχή μπορείς να τα δοκιμάσεις με γέμιση από κάστανο και γλυκιά πάστα κόκκινου φασολιού.

Goto Top