Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ SURIMI

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Πανεύκολη δροσερή ιαπωνική σαλάτα με surimi και φρέσκα λαχανικά. Το dressing από yuzu kosho, ponzu, ιαπωνική μαγιονέζα και σόγια απογειώνει τη γεύση και το άρωμα στο φουλ. Δοκίμασε την!

Sriracha Pizza

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Η spicy διάσημη Sriracha sauce από την Ταϊλάνδη θριαμβεύει εδώ και χρόνια μέσα σε ασιατικά και δυτικά πιάτα. Με μία κίνηση, απογειώνει stir fries και δίνει την πινελιά που λείπει σε προτάσεις για street food. Αυτή τη φορά γίνεται η αφορμή για να δοκιμάσουμε την κλασική ιταλική pizza μαργαρίτα αλλιώς. Το αποτέλεσμα; Kάτι παραπάνω από τέλειο!

Vegan Burger

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Είσαι vegan ή σου αρέσουν απλά οι vegan συνταγές; Δοκίμασε ένα επικίνδυνα νόστιμο και αλλιώτικο burger με μπιφτέκι από παντζάρι, kidney beans, ταχίνι και βρώμη. Ταιριάζει τέλεια με τη διάσημη Sriracha Mayo της Flying Goose που χαρίζει spicy creamy δυνατό τελείωμα. Τα κομμάτια από ώριμο avocado και το άρωμα ρόκας δένουν τέλεια με τα υπόλοιπα υλικά.

Katsu Fried Cod Burger

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Το burger με μπακαλιάρο δεν είναι και το πιο συνηθισμένο burger που μπορεί κάποιος να δοκιμάσει, είναι όμως από τα πιο ιδιαίτερα και νόστιμα. Τραγανό απ’ έξω και τρυφερό από μέσα, το ψάρι τηγανίζεται παναρισμένο σε μείγμα Panko και γαλέτας και σερβίρεται με φρέσκο ψωμάκι, σαλάτα coleslaw, αγγούρι και αρωματική σάλτσα Tonaktsu.

Teriyaki Prawn and Avocado Toast

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Και που δεν ταιριάζει η βελούδινη υφή του avocado! Είναι αγαπημένο υλικό μας σε διάφορες συνταγές και αυτήν την εβδομάδα σου προτείνουμε κάτι ελαφρύ, νόστιμο και καλοκαιρινό. Φτιάξε toast avocado με γαρίδες σοταρισμένες σε ιαπωνική σάλτσα Teriyaki της Kikkoman εμπλουτισμένη με μέλι. Έτοιμο μέσα σε λίγα μόλις λεπτά!

Peking Duck Pizza

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Πειραματιστήκαμε με το αγαπημένο comfort food όλων και απέκτησε ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον. Η πιο διάσημη Ασιατική BBQ sauce, η Hoisin, παίρνει το ρόλο της παραδοσιακής σάλτσας με ντομάτα και σε συνδυασμό με toppings από πάπια, mozzarella, πίκλες αγγουριού και καραμελωμένα κρεμμύδια, δίνουν ρεσιτάλ γεύσης πάνω σε αφράτη ζύμη που μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα!

MUNG BEAN DAL

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Μια αγαπημένη one pote πανεύκολη συνταγή για Ινδικό, γεμάτη αρώματα! Είτε την προτιμήσεις ως σούπα είτε ως ένα διαφορετικό άλειμμα για sandwich, ένα είναι το σίγουρο, θα ξετρελαθείς από τη νοστιμιά της και από το πόσο απλή είναι. Δοκίμασε την ακολουθώντας ένα – ένα τα παρακάτω βήματα και θα μας θυμηθείς.

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙ BASMATI, ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ & ΚΑΡΥ

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Λατρεύουμε την Ινδική κουζίνα για τα ατελείωτα αρώματα και τις συναρπαστικές γεύσεις που χαρίζουν στα πιάτα τα μπαχαρικά της. Δοκίμασε να φτιάξεις αυτήν την πανεύκολη συνταγή με βάση από ρύζι basmati και γαρίδες για να καταλάβεις τι εννοούμε. Το γάλα καρύδας δένει υπέροχα με την πάστα από κίτρινο κάρυ και δημιουργούν μια παχύρρευστη σάλτσα που μόνο αν την γευθείς στο δικό σου ουρανίσκο θα την εκτιμήσεις όσο και εμείς.

Sweet Chili Pizza

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Η καλύτερη μας; Nα πειραματιζόμαστε στην κουζίνα, συνδυάζοντας γεύσεις από διαφορετικές γωνιές του πλανήτη. Η πιο διάσημη σάλτσα μας, η Cardinal Sweet Chili, γίνεται αφορμή για να πειράξουμε γευστικά την πιο κλασική ιταλική πίτσα. Μαργαρίτα με Asian #twist. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά φανταστικό. Η αγαπημένη συνταγή για πίτσα αποκτά extra άρωμα και ελαφρώς γλυκιά και πικάντικη σκορδάτη γεύση.

UNADON

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Το unagi sushi είναι εξαιρετικά δημοφιλές και διαδεδομένο σε όλα τα Ιαπωνικά εστιατόρια του κόσμου αλλά η ικανοποίηση του να απολαμβάνεις ψητό χέλι μαριναρισμένο σε παραδοσιακή ιαπωνική γλυκιά σάλτσα πάνω από ζεστό ρύζι δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο. Πίστεψέ μας. Το άρωμα από την καραμελωμένη γλυκιά unagi sauce είναι αρκετό για να σε πείσει να δοκιμάσεις να φτιάξεις αυτό το donburi bowl, όπως λέγεται στην Ιαπωνία, με topping το ψητό χέλι.

 

Jackfruit Chili Con Carne

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Το αυθεντικό Chili Con Carne κατάγεται από την Αμερική και σημαίνει chili με κρέας. Έχει μεν τις βάσεις του στην μεξικάνικη κουζίνα με τις πιπεριές και το chili να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πιάτο αλλά εμφανίστηκε πρώτη φορά στις νοτιοδυτικές πολιτείες της Αμερικής. Εδώ δοκιμάζουμε μια vegan σούπερ αρωματική εκδοχή του, αντικαθιστώντας το κρέας με τροπικό Jackfruit.

Goto Top