Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

SALMON IKURA DON

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Τα πιάτα Donburi είναι το αγαπημένο comfort food κάθε Ιάπωνα. Πρόκειται για μπολ που έχουν ως βάση ατμιστό ρύζι και από πάνω κάποιο topping από κρέας, λαχανικά ή θαλασσινά. Αυτήν την εβδομάδα δοκιμάζουμε Donburi με σολομό, χαβιάρι, φύλλα ιαπωνικής μέντας και dressing από Ponzu ή σάλτσα σόγιας. Απλά απίθανο!

PANCAKES ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ & ΑΜΥΛΟ ΤΑΠΙΟΚΑΣ

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Κυριακάτικο Brunch; Σου έχουμε μια διαφορετική πρόταση για φουλ αρωματικά αφράτα pancakes με γάλα καρύδας, ρυζάλευρο, άμυλο ταπιόκας και ζάχαρη από φοίνικα. Λίγο πιο healthy, λίγο πιο ελαφριά και με ξεχωριστή νοστιμιά. Σέρβιρε τα με spread από anko, τη γλυκιά πάστα από κόκκινα φασόλια που οι Ιάπωνες χρησιμοποιούν στα γλυκά τους όπως εμείς χρησιμοποιούμε τη σοκολάτα.

MAPO TOFU

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Το Mapo Tofu είναι τυπικά ένα κινέζικο πιάτο αλλά εμείς αυτή την εβδομάδα φτιάξαμε και σας προτείνουμε την πιο ελαφριά και ντελικάτη σε άρωμα ιαπωνική εκδοχή του. Στην ιαπωνική κουζίνα, όλα τα πιάτα που σερβίρονται μέσα σε μικρά μπολ, έχουν ως βάση ατμιστό ρύζι και από πάνω διαφορετικά κάθε φορά toppings από κρέας, λαχανικά ή θαλασσινά, ονομάζονται Donburi. Το Donburi είναι το αγαπημένο comfort food κάθε Ιάπωνα, αφού φτιάχνεται πανεύκολα, είναι νόστιμο και φουλ θρεπτικό. Μια δοκιμή θα σας πείσει!

 

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΣΤΑ TOM YUM

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Ξεκίνησε από την Ταϊλάνδη και έγινε διάσημη σε όλον τον κόσμο. Έχεις δοκιμάσει ποτέ τη σούπα Tom Yum; Σου έχουμε την καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή για να γευθείς το πικάντικο και ολίγον ξινό μεγαλείο της τώρα που ακόμη έχει κρύο και ταιριάζει γάντι στο μενού. Το γάλα καρύδας έρχεται και αντισταθμίζει τον spicy χαρακτήρα της. Είναι και συνταγή one-pot, για εσένα που βαριέσαι το καθάρισμα μετά το μαγείρεμα. Enjoy!

Lo Mein Noodles

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Οι Κινέζοι γιορτάζουν την άφιξη του νέου χρόνου για περίπου 16 ημέρες. Οι εορτασμοί συμπεριλαμβάνουν παρελάσεις, πυροτεχνήματα, αναβίωση παλιών εθίμων αλλά και πολύ φαγητό με παραδοσιακές συνταγές που κρύβουν συμβολισμούς. Τα nooldes εννοείται πως πρωταγωνιστούν στα τραπέζια εκείνες τις ημέρες. Πέραν από τις κλασικές συνταγές όπως αυτή θα βρείτε παρακάτω, οι περισσότεροι φτιάχνουν και μια εορταστική τους εκδοχή, όπου τα nooldes είναι μακρύτερα σε μήκος από τα συνηθισμένα και συμβολίζουν τη μακροζωία. Στα αγγλικά είναι γνωστά ως  Longevity Noodles.

DONUTS ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΑΠΟ ΓΛΥΚΙΑ ΠΑΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΦΑΣΟΛΙΟΥ

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Και σε ποιόν δεν αρέσουν τα donuts. Πρωί, μεσημέρι, απόγευμα μέχρι και το βράδυ μπορούν να γίνουν το τέλειο γλυκό που θα ταιριάξει με τον καφέ, με το τσάι ή το γάλα. Τα παιδιά επίσης τα λατρεύουν. Αναμενόμενο. Δοκίμασε λοιπόν την παρακάτω συνταγή γιατί τα donuts σου θα βγουν super αφράτα αλλά και για τη ξεχωριστή γέμιση από γλυκιά πάστα κόκκινου φασολιού. Οι Ιάπωνες την αποκαλούν Anko και εάν έπρεπε να μιλήσουμε με αντιστοιχίες, είναι για αυτούς ότι είναι για εμάς η σοκολάτα.

ΤΗΓΑΝΗΤΟ TOFU

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Υποκατάστατο της ζωικής πρωτεΐνης, το Tofu φτιάχνεται από γάλα σόγιας, κατάγεται από την Κίνα και θυμίζει σε υφή απαλό τυρί. Σαν υλικό έχει την ιδιότητα να απορροφά τέλεια τις γεύσεις με τις οποίες μαγειρεύεται μαζί και σε αυτή τη συνταγή το δοκιμάζουμε με ζωμό από dashi, mirin και σάλτσα σόγιας. Το μυστικό για τέλειο αποτέλεσμα είναι να αφήσετε το tofu να στεγνώσει καλά πριν το τηγανίσετε.

Glutinus Rice Balls Pudding (παραλλαγή από ρυζόγαλο)

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Φτιάξε ένα πανεύκολο ελαφρύ επιδόρπιο που μπαίνει στο ψυγείο και βρίσκεται εκεί για εσένα που θες κάτι γλυκό για να βγάλεις την ημέρα (ή τη νύχτα). Δοκίμασε αυτήν την υπέροχη παραλλαγή για το κλασικό ρυζόγαλο με μπάλες ρυζιού με γέμιση φυστικιού, γνωστές και ως glutinous rice balls, το ασιατικό ελαφρύ επιδόρπιο που έχει chewy υφή. Εμείς το λατρέψαμε!

ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥ (Vegan)

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Αγαπημένο vegan comfort food που γίνεται πανεύκολα οποιαδήποτε στιγμή στην κουζίνα σου. Η σάλτσα από γάλα καρύδας και πάστα κάρυ του δίνει ένα thai twist, ενώ ο γλυκάνισος, το σκόρδο, το ginger και ο φρέσκος κόλιανδρος προσθέτουν extra άρωμα. Ο πουρές πατάτας στην καλύτερη εκδοχή του. Μια δοκιμή θα σε πείσει.

COOKIES ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΖΑΧΑΡΗ KUROZATO

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Βουτυράτα, αφράτα και πανεύκολα! Τα Χριστούγεννα λατρεύουμε να τρώμε γλυκά και ειδικά cookies ή μελομακάρονα που συνοδεύουν τέλεια το ζεστό μας καφέ. Αυτά τα μπισκότα έχουν κάτι διαφορετικό όμως. Φτιάχνονται από Ιαπωνική ζάχαρη Kurozato. Ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο δηλαδή, στην πιο φυσική και ακατέργαστη μορφή που μπορεί να τη δοκιμάσει κανείς. Δίνει άλλη γεύση στα γλυκά.

ΠΑΠΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ SOMEN NOODLES

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Σου έχουμε τέλεια συνταγή για πάπια με Somen noodles για το γιορτινό τραπέζι. Όλο το μυστικό της νοστιμιάς κρύβεται στο τραγανό κρέας που δένει υπέροχα με το super αρωματικό dressing. Η συγκεκριμένη πάπια φτιάχνεται πανεύκολα χωρίς να παιδεύεσαι καθόλου για να σου βγει crispy και τη βρίσκεις μόνο στο Wok Shop. Δοκίμασε την!

Goto Top