Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Peking Duck Pizza

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Πειραματιστήκαμε με το αγαπημένο comfort food όλων και απέκτησε ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον. Η πιο διάσημη Ασιατική BBQ sauce, η Hoisin, παίρνει το ρόλο της παραδοσιακής σάλτσας με ντομάτα και σε συνδυασμό με toppings από πάπια, mozzarella, πίκλες αγγουριού και καραμελωμένα κρεμμύδια, δίνουν ρεσιτάλ γεύσης πάνω σε αφράτη ζύμη που μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα!

MUNG BEAN DAL

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Μια αγαπημένη one pote πανεύκολη συνταγή για Ινδικό, γεμάτη αρώματα! Είτε την προτιμήσεις ως σούπα είτε ως ένα διαφορετικό άλειμμα για sandwich, ένα είναι το σίγουρο, θα ξετρελαθείς από τη νοστιμιά της και από το πόσο απλή είναι. Δοκίμασε την ακολουθώντας ένα – ένα τα παρακάτω βήματα και θα μας θυμηθείς.

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙ BASMATI, ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ & ΚΑΡΥ

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Λατρεύουμε την Ινδική κουζίνα για τα ατελείωτα αρώματα και τις συναρπαστικές γεύσεις που χαρίζουν στα πιάτα τα μπαχαρικά της. Δοκίμασε να φτιάξεις αυτήν την πανεύκολη συνταγή με βάση από ρύζι basmati και γαρίδες για να καταλάβεις τι εννοούμε. Το γάλα καρύδας δένει υπέροχα με την πάστα από κίτρινο κάρυ και δημιουργούν μια παχύρρευστη σάλτσα που μόνο αν την γευθείς στο δικό σου ουρανίσκο θα την εκτιμήσεις όσο και εμείς.

Sweet Chili Pizza

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Η καλύτερη μας; Nα πειραματιζόμαστε στην κουζίνα, συνδυάζοντας γεύσεις από διαφορετικές γωνιές του πλανήτη. Η πιο διάσημη σάλτσα μας, η Cardinal Sweet Chili, γίνεται αφορμή για να πειράξουμε γευστικά την πιο κλασική ιταλική πίτσα. Μαργαρίτα με Asian #twist. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά φανταστικό. Η αγαπημένη συνταγή για πίτσα αποκτά extra άρωμα και ελαφρώς γλυκιά και πικάντικη σκορδάτη γεύση.

UNADON

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Το unagi sushi είναι εξαιρετικά δημοφιλές και διαδεδομένο σε όλα τα Ιαπωνικά εστιατόρια του κόσμου αλλά η ικανοποίηση του να απολαμβάνεις ψητό χέλι μαριναρισμένο σε παραδοσιακή ιαπωνική γλυκιά σάλτσα πάνω από ζεστό ρύζι δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο. Πίστεψέ μας. Το άρωμα από την καραμελωμένη γλυκιά unagi sauce είναι αρκετό για να σε πείσει να δοκιμάσεις να φτιάξεις αυτό το donburi bowl, όπως λέγεται στην Ιαπωνία, με topping το ψητό χέλι.

 

Jackfruit Chili Con Carne

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Το αυθεντικό Chili Con Carne κατάγεται από την Αμερική και σημαίνει chili με κρέας. Έχει μεν τις βάσεις του στην μεξικάνικη κουζίνα με τις πιπεριές και το chili να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πιάτο αλλά εμφανίστηκε πρώτη φορά στις νοτιοδυτικές πολιτείες της Αμερικής. Εδώ δοκιμάζουμε μια vegan σούπερ αρωματική εκδοχή του, αντικαθιστώντας το κρέας με τροπικό Jackfruit.

POKE BOWL

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Έρχονται από τη Χαβάη! Σίγουρα τα έχεις συναντήσει τελευταία ως πρόταση σε Street Food. Τα poke bowls έχουν γίνει πλέον διάσημα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Επηρεασμένα εμφανώς από την Ιαπωνική κουζίνα, έχουν βάση από ρύζι και toppings από διαφορετικά seasonings όπως rice vinegar και sriracha, φρέσκα λαχανικά αλλά και ωμό φιλεταρισμένο ψάρι. Δες τη δική μας εκδοχή και πειραματίσου με διαφορετικά toppings κάθε φορά. Είναι ένα πιάτο που θα φτιάχνεις και θα ξαναφτιάχνεις.

ΙΑΠΩΝΙΚΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΛΥΚΙΑ ΠΑΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΦΑΣΟΛΙΟΥ

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Στην Ιαπωνία τα ονομάζουν An Pan και είναι τα δικά τους αφράτα μικρά τσουρεκάκια με γέμιση από πάστα γλυκού κόκκινου φασολιού. Είναι από τα πιο παραδοσιακά γλυκά, φτιάχτηκαν για πρώτη φορά το 1875 και ταιριάζουν τέλεια πλάι σε μια ζεστή κούπα τσάι. Μιας και οι ημέρες είναι λοιπόν γιορτινές, σου προτείνουμε μια διαφορετική εκδοχή για το τσουρέκι του Πάσχα.

Umami Punch Hanger Steak

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Η πιο διάσημη Asian συνταγή για steak με αρωματική μαρινάδα από Mirin, Soy Sauce & Sake. Σερβίρεται με πουρέ από φασόλια σόγιας Edamame και sticky rice. Δοκίμασε το Hanger Steak στην πιο umami εκδοχή του.

 

GUA BAO

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Χειροποίητα αφράτα ψωμάκια BAO με σιγοψημένο pork belly, γλυκιά Ασιατική BBQ Hoisin Sauce και topping από πίκλες αγγουριού, φρέσκο κρεμμύδι, τριμμένο φιστίκι και μαύρη ζάχαρη. Το Gua Bao είναι ένα πιάτο που έρχεται κατευθείαν από την Ταϊβάν και στην κυριολεξία σημαίνει «η τίγρης που δαγκώνει το γουρούνι».

PHO BO

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Είναι το πιο διάσημο βιετναμέζικο street food με ζωμό από βοδινή ουρά, carpaccio από μοσχαρίσια κόντρα, fish sauce, καυτερή και αρωματική Cardinal Sriracha Sauce, Hoisin sauce και Noodles ρυζιού. Δοκίμασε το στην πιο απολαυστική εκδοχή του.

Goto Top