Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Karaage

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Συνήθως στην Ιαπωνία το τηγανιτό κοτόπουλο Karaage κυκλοφορεί μέσα σε bento boxes. Είναι ένα διάσημο ορεκτικό που απέξω είναι super τραγανό, ενώ στο εσωτερικό του είναι πάντοτε ζουμερό. Το μυστικό είναι στη σωστή μαρινάδα, αλλά και στο τηγάνισμα. Αρκετές δοκιμές χρειάστηκαν για να πετύχει το τέλειο crispy αποτέλεσμα της συνταγής που ακολουθεί. Ακολουθήστε την βήμα – βήμα και το αποτέλεσμα θα είναι άπιαστο!

MANGO SHRIMP SALAD

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Φτιάξτε την πιο δροσερή σαλάτα με mango, γαρίδες, πορτοκάλι, φασόλια σόγιας Edamame και αρωματικό dressing από σάλτσα σόγιας, ρυζόξιδο και σησαμέλαιο. Ελαφριά, θρεπτική αλλά κυρίως νόστιμη. Δοκιμάστε τη για dinner συνοδεία ενός ωραίου κρασιού.

Stir-fried Basmati Rice with Shiitake Mushrooms & Beef

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Τα αποξηραμένα μανιτάρια shiitake φημίζονται για το ντελικάτο άρωμά τους και τη σαρκώδη υφή τους. Ταιριάζουν τέλεια σε ριζότο και stir fries και μπορείτε να τα δοκιμάσετε και σε άλλες συνταγές, αντί για porcini. Στη συνταγή που ακολουθεί, ο Βασίλης έφτιαξε με αυτά ένα εύκολο stir fry με μοσχάρι, ρύζι basmati και σάλτσα από σόγια και Sriracha. Το αποτέλεσμα; Απίστευτο!

SPECIAL FRIED RICE

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Το τηγανητό ρύζι είναι σταθερή αξία και αγαπημένο comfort food για κάτι καθημερινές βράδια που δεν ξέρεις τι να φτιάξεις. Διάλεξε Jasmine ή Basmati rice, ανάλογα τι συμπαθείς περισσότερο, και σοτάρισε το στο wok με φασόλια σόγιας Edamame, αυγό και κρεμμύδι. Πρόσθεσε στο τέλος την ανοιχτόχρωμη και αρωματική premium σάλτσα σόγιας της Lee Kum Kee και μέσα σε λίγα λεπτά θα έχεις το τέλειο βραδινό.

ΣΤΡΕΙΔΙΑ ΜΕ KOMBU, TAPIOCA & ΑΓΓΟΥΡΙ ΤΟΥΡΣΙ

Άνταμ Κοντοβάς
(Head Chef στο Mylos Santorini)

Στρείδια στο πιάτο. Μπορεί να θυμίζουν κόσμημα, στην πραγματικότητα όμως τρώγονται και έχουν υπέροχη εκλεπτυσμένη γεύση. Ο Άνταμ Κοντοβάς χρησιμοποιεί Ασιατικά υλικά όπως το Dashi, το Sake και το Mirin δημιουργώντας μία gourmet πρόταση που θα συζητηθεί στο τραπέζι.

THAI STIR FRIED NOODLES WITH TOFU AND SWEET SOY SAUCE

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Κάθε φορά που κάποιος chef μας δίνει συνταγή για Thai, καταλαβαίνουμε πόσο λατρεύετε τη συγκεκριμένη κουζίνα. Που να δοκιμάσετε λοιπόν και αυτό το πιάτο! Με κομμάτια tofu, λαχανικά και noodles ρυζιού. Η σάλτσα από oyster sauce, soy sauce, fish sauce και rice vinegar πάει τη γεύση σε άλλο επίπεδο. Εμείς στο τέλος προσθέτουμε και λίγη Sriracha, δίνοντας αυθεντικό ταϊλανδέζικο χαρακτήρα αλλά και spicy γεύση που μένει.

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΛΕΥΚΟ MISO, ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ & ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ

Άνταμ Κοντοβάς
(Head Chef στο Mylos Santorini)

Ο chef Άνταμ Κοντοβάς προτείνει ένα gourmet πιάτο που μυρίζει καλοκαίρι συνδυάζοντας δημοφιλή κλασικά Ασιατικά υλικά και εκλεκτές πρώτες ύλες που φτάνουν τη γεύση σε άλλα επίπεδα. Χταπόδι με πάστα από λευκό miso και φυστικοβούτυρο, gochujang sauce και ψητή σελινόριζα με vinegret από sesame oil, miso και fish sauce.  Απλά υπέροχο.

Peanut Butter Cookies

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Λαχταριστά, σπιτικά και πανεύκολα! Μπισκότα με φυστικοβούτυρο και κομμάτια σοκολάτας. Βγάλτε το μίξερ από το ντουλάπι και φτιάξτε τα μέσα σε λίγα λεπτά με ελάχιστα υλικά. Ταιριάζουν άψογα με τον καφέ σας και είναι το γλυκό snack που αναζητάτε κάποια απογεύματα.

Khao Soi Gai

Κωστής Μωραΐτης
Chef στο Mr. Danton, Lindian Village Hotel, Rhodes

All time classic Thai πιάτο με έντονο άρωμα από πικάντικη πάστα curry και γλυκιά γεύση από γάλα καρύδας και ζάχαρη φοίνικα. Γίνεται πανεύκολα και γρήγορα στο wok σας, αρκεί να ακολουθήσετε κατά γράμμα τα βήματα της συνταγής παρακάτω. Enjoy!

Sautéed Spinach with Sesame Oil & Nori

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Γρήγορο, υγιεινό, νόστιμο. Σπανάκι σοταρισμένο σε ελαιόλαδο και σησαμέλαιο, με λευκά αμύγδαλα και τραγανά κομμάτια από φύλλο Nori. Ταιριάζει υπέροχα ως συνοδευτικό πλάι σε φιλέτο ψαριού ή κρέας, αλλά και σκέτο, εάν θέλετε να φάτε κάτι ελαφρύ και ντελικάτο. Το Nori του δίνει φανταστική γεύση Umami, ενώ το λάδι από καβουρδισμένο σουσάμι αξεπέραστο άρωμα.

UDON NOODLES WITH WOK SAUCE & SHRIMP

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Νηστεία δεν σημαίνει κακοπέραση! Φτιάξτε ένα υπέροχο γρήγορο και απολαυστικό πιάτο με γαρίδες, Udon Noodles και αρωματική σάλτσα στρειδιών, σόγιας και μπαχαρικών Cardinal Wok Sauce. Προσθέστε λαχανικά της επιλογής σας και ετοιμάστε το πανεύκολα μέσα σε λίγα λεπτά. Θα το λατρέψουν όλοι στο σπίτι.

Goto Top