Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

CHESTNUT DAIFUKU MOCHI

Άνταμ Κοντοβάς
(Head Chef στο Mylos Santorini)

Τα Daifuku είναι τα παραδοσιακά ιαπωνικά γλυκά που περιβάλλονται από ζύμη Mochi. Η γέμιση τους κάθε φορά διαφέρει ανάλογα με τη συνταγή και την εποχή του χρόνου. Έχουν τέλεια μαστιχωτή υφή που τα κάνει να λιώνουν στο στόμα και στην παρακάτω εκδοχή μπορείς να τα δοκιμάσεις με γέμιση από κάστανο και γλυκιά πάστα κόκκινου φασολιού.

Τα προϊόντα μας

  • Anko
  • Shiratamako
  • Potato Starch
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 6 τμχ. κάστανα
  • 150gr Anko (Red Bean Paste No Skins)
  • 100gr Shiratamako Flour
  • 20gr ζάχαρη
  • 150ml νερό
  • Λίγο Katakuriku (potato starch)

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα κάστανα και τα ψήνουμε ελαφρώς ώστε να βγάλουν τα αρώματά τους.
  • Καλύπτουμε τα κάστανα με το Anko. Σε ένα γυάλινο μπολ που μπορούμε να τοποθετήσουμε στα μικροκύματα, αναμειγνύουμε το Shiratamako και τη ζάχαρη με ένα σύρμα.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι η ζύμη μας να γίνει ομοιόμορφη.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και ζεσταίνουμε στα μικροκύματα για 1 λεπτό. Έπειτα ανακατεύουμε πάλι με τη σπάτουλα σιλικόνης. Η ζύμη θα πρέπει να είναι λευκή και αλευρωμένη.
  • Ζεσταίνουμε πάλι για 1 λεπτό και ανακατεύουμε με υγρή σπάτουλα σιλικόνης. Τώρα η ζύμη μας έχει αρχίσει να γίνεται πιο λεία αλλά φαίνεται ακόμη το αλεύρι.
  • Ζεσταίνουμε για ακόμη 30 δευτερόλεπτα και η ζύμη τώρα θα πρέπει να δείχνει διάφανη, όπως πρέπει για τα Mochi.
  • Σε ένα δίσκο κοσκινίζουμε λίγο Katakuriku και τοποθετούμε τη ζύμη για Mochi.
  • Με τη σπάτουλα σιλικόνης διπλώνουμε τη ζύμη στη μέση και χωρίζουμε σε 6 ίσα μέρη.
  • Ρίχνουμε στα χέρια μας λίγο Katakuriku και πατάμε το κάθε κομμάτι, ανοίγοντας το σε στρογγυλό σχήμα 3 εκατοστών ή σε τετράγωνο.
  • Τοποθετούμε στο κέντρο το κάστανο που έχουμε καλύψει με το Anko και αρχίζουμε να διπλώνουμε τη ζύμη ώστε να την κλείσουμε καλά, χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα για να κρατάμε τη γέμιση μέσα στο φύλλο. Αφού ενωθεί η ζύμη στρίβουμε και κλείνουμε καλά ώστε να κολλήσει.
  • Κρατάμε το Mochi με τα 2 χέρια και του δίνουμε ένα ωραίο στρογγυλό σχήμα.
  • Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα.
  • Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου και καταναλώνουμε το γλυκό μας εντός 2 ημερών.
Goto Top