Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

COCONUT STICKY RICE

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

To ταϊλανδέζικης προέλευσης Coconut Sticky Rice θυμίζει οπτικά ένα μικρό ταρτάκι από ρυζόγαλο. Γευστικά είναι μακράν πιο νόστιμο, εξωτικό και πρωτότυπο. Με λίγα μόνο υλικά μπορείτε να έχετε ένα εκπληκτικό επιδόρπιο ή snack για κάθε στιγμή της ημέρας. Γάλα καρύδας, ζουμερό μάγκο, ζάχαρη φοίνικα και ρύζι glutinous συνεργάζονται αρμονικά, χαρίζοντάς σας μια φανταστική γευστική εμπειρία. Δοκιμάστε το.

Τα προϊόντα μας

  • Glutinous Rice
  • Aroy-d Coconut Milk
  • Palm Sugar
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 250gr ρύζι glutinous
  • 150gr γάλα καρύδας για επιδόρπιο AROY-D
  • 80gr ζάχαρη φοίνικα (palm sugar)
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 1 μαλακό μάγκο
  • 4 κ.σ. γάλα καρύδας για επιδόρπιο AROY-D

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ και το ξεπλένουμε με αρκετό κρύο νερό.
  2. Τοποθετούμε στραγγισμένο το ρύζι σε ένα μπολ και προσθέτουμε κρύο νερό, τόσο ώστε να καλυφθεί. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μουλιάσει 4 ώρες ή και ένα ολόκληρο 24ωρο! Όσο περισσότερο μουλιάσει το ρύζι, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα έχουμε.
  3. Στραγγίζουμε το ρύζι. Τοποθετούμε σε ένα bamboo καλάθι ένα κομμάτι λαδόκολλας και επάνω του το ρύζι. Σκεπάζουμε και το ατμίζουμε για 20 λεπτά.
  4. Όσο το ρύζι ατμίζεται, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα καρύδας (150gr) και τη ζάχαρη μαζί με το αλάτι.
  5. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  6. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα καρύδας που έχουμε βράσει. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε το ρύζι και το αφήνουμε στην άκρη για 6 λεπτά.
  7. Τοποθετούμε το ρύζι σε 2 μικρές φόρμες και ξεφορμάρουμε σε 2 πιάτα. Κόβουμε το μάγκο σε κομμάτια ή λεπτές φέτες και γαρνίρουμε το ρύζι.
  8. Τέλος, ρίχνουμε 2 κ.σ. γάλα καρύδας επάνω στο ρύζι και το σερβίρουμε όσο είναι ακόμη χλιαρό.
Goto Top