Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

CRISPY PORK RAMEN BOWL

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Ζωμός από κοτόπουλο, μανιτάρια Shiitake, Kombu, φρέσκο κρεμμύδι και tare από καπνιστό bacon, Mirin, Soy Sauce και Sake. Τι είναι το tare; Το tare είναι το seasoning που δίνει ξεχωριστή γεύση σε συνδυασμό με το βασικό ζωμό σε κάθε Ramen Bowl. Το πουδραρισμένο με tempura τηγανιτό και super crispy ψαρονέφρι μαζί με τα Mendake Noodles απογειώνουν κυριολεκτικά το απόλυτο πιάτο για οποιαδήποτε κρύα ημέρα έπεται.

Τα προϊόντα μας

  • Mendake Noodles
  • Kombu
  • Shitake
  • Kikkoman Soy Sauce
  • Mirin Obento
  • Sake
  • Rice Vinegar Narcissus
  • Tempura Flour
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

(για 5 άτομα)

  • 175gr Mendake Noodles
  • 15gr Kombu
  • 25gr Shiitake Mushrooms
  • 300ml Kikkoman Soy Sauce
  • 150ml Mirin Obento
  • 150ml Sake
  • 30ml Rice Vinegar Narcissus
  • 15gr Tempura Flour Uncle Barn’s
  • 300gr καπνιστή πανσέτα
  • 100gr κρεμμύδι φρέσκο (μόνο το άσπρο μέρος)
  • 1kg πλατάρια κοτόπουλου
  • 200gr ψαρονέφρι
  • 5 αβγά
  • 10gr Ginger

Εκτέλεση

  • Θερμαίνω σε μεγάλη κατσαρόλα 2 ½ λίτρα νερό στους 65οC, προσθέτω τα Kombu και αφήνω για μια ώρα να απελευθερωθεί το γλουταμινικό οξύ. Αφαιρώ τα Kombu και προσθέτω όλα τα πλατάρια κοτόπουλου εκτός από 3, σιγοβράζοντας για μια ώρα και ξαφρίζοντας. Προσθέτω το φρέσκο κρεμμύδι και τα μανιτάρια Shiitake και σιγοβράζω για άλλες 4 ώρες. Περνάω από ένα λεπτό σινουά και αφήνω να παγώσει στο ψυγείο για ένα βράδυ.
  • Για το tare, ψήνω σε ένα μικρό ταψί τα πλατάρια στο φούρνο στους 200οC για 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν αρκετό χρώμα. Ντεγκλασάρω με το Sake, αδειάζω σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέτω την Kikkoman Soy Sauce, την καπνιστή πανσέτα και το Mirin σιγοβράζοντας για 1 ώρα. Περνάω από ένα λεπτό σινουά και αφήνω να παγώσει στο ψυγείο για ένα βράδυ.
  • Εντωμεταξύ, κρατάω τα Shiitake από το ζωμό, τα κόβω λεπτές φέτες, προσθέτω το ginger τριμμένο, το Rice Vinegar, 35ml Kikkoman Soy Sauce και μαρινάρω.
  • Ρίχνω τα αβγά απευθείας σε νερό που βράζει για 6 λεπτά και μεταφέρω σε νερό με πάγο για να παγώσουν κατευθείαν. Τα καθαρίζω στη συνέχεια προσεχτικά.
  • Κόβω το ψαρονέφρι κάθετα στην ίνα σε φέτες του 1,5cm, τις τοποθετώ ανάμεσα σε 2 φύλλα από αντικολλητικό χαρτί και με ένα πλάστη τις ανοίγω πολύ λεπτές, σε πάχος 1mm. Πουδράρω με την Tempura και τηγανίζω deep fry στους 180οC, μέχρι να γίνουν πολύ τραγανές.
  • Μουλιάζω τα Μendake Noodles σε παγωμένο νερό για 1 ώρα προκειμένου να μαλακώσουν. Στραγγίζω καλά και μοιράζω στα μπολάκια.
  • Για να τελειώσω το ζωμό, αφαιρώ το λίπος που έχει παγώσει στην επιφάνεια και κάνω το ίδιο και με το tare. Φέρνω το ζωμό σε βράση και προσθέτω το tare σιγά – σιγά, μέχρι να το φέρω γευστικά εκεί που θέλω.
  • Προσθέτω σε 5 μπολ με τα Mendake Noodles, το ζωμό, από μια κουταλιά Shiitake, ένα αβγό, λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και τελειώνω με ένα τραγανό κομμάτι ψαρονέφρι.
Goto Top