Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

RED BEAN DONUTS

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Και σε ποιόν δεν αρέσουν τα donuts. Πρωί, μεσημέρι, απόγευμα μέχρι και το βράδυ μπορούν να γίνουν το τέλειο γλυκό που θα ταιριάξει με τον καφέ, με το τσάι ή το γάλα. Τα παιδιά επίσης τα λατρεύουν. Αναμενόμενο. Δοκίμασε λοιπόν την παρακάτω συνταγή γιατί τα donuts σου θα βγουν super αφράτα αλλά και για τη ξεχωριστή γέμιση από γλυκιά πάστα κόκκινου φασολιού. Οι Ιάπωνες την αποκαλούν Anko και εάν έπρεπε να μιλήσουμε με αντιστοιχίες, είναι για αυτούς ότι είναι για εμάς η σοκολάτα.

Τα προϊόντα μας

  • Red Bean Paste No Skins
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 9gr ξηρή μαγιά
  • 500ml γάλα
  • 120gr ζάχαρη
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 2 αυγά
  • 60ml ηλιέλαιο
  • 1kg αλεύρι Γ.Ο.Χ.
  • Red Bean Paste

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε το γάλα, τη μαγιά και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 15 λεπτά, να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
  • Μετά προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και πλάθουμε μια μαλακή ζύμη.
  • Την αφήνουμε καλυμμένη για 1 ώρα να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  • Ανοίγουμε μια ζύμη πάχους 2cm και με τσέρκι κόβουμε στρογγυλά κομμάτια. Με μικρότερο τσέρκι κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο τους.
  • Τα αφήνουμε για 1/2 ώρα να φουσκώσουν.
  • Τηγανίζουμε σε φριτέζα στους 160 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.
  • Τοποθετούμε το Red Bean Paste σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • Κάνουμε μια μικρή τομή στα donuts και τα γεμίζουμε με το Red Bean Paste.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Goto Top