Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

FRIED FRUIT WITH HONEY & BLACK SESAME

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Κάθε φορά που τρώτε σε κάποιο Asian Restaurant και σκέφτεστε το επιδόρπιο, σίγουρα το μυαλό σας πηγαίνει κατευθείαν στα τηγανητά φρούτα. Έτσι δεν είναι; Το πιο φρουτένιο γλυκό που αγαπάμε από μικρά παιδιά γίνεται πανεύκολα και στο σπίτι. Ανανάς, μάνγκο, μπανάνα, μήλο, μέλι και tempura flour. Προσθέστε στο πλάι λίγο παγωτό βανίλια για extra απόλαυση.

Τα προϊόντα μας

Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 1 ανανάς (φρέσκος ή κονσέρβα)
  • 1 μάνγκο (φρέσκο ή κονσέρβα)
  • 1 μπανάνα (κομμένη)
  • 1 μήλο
  • 3 πακέτα Tempura flour
  • 50gr μαύρο σησάμι
  • 200ml νερό
  • 150gr μέλι
  • 20gr τζίντζερ
  • Xυμό από 1 λάιμ
  • Hλιέλαιο

Εκτέλεση

  1. Kόβουμε σε φέτες το μάνγκο και το μήλο, τον ανανά σε ροδέλες και τη μπανάνα σε μεγάλα κομμάτια.
  2. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ νερό και tempura flour μέχρι να γίνουν ένας παχύρρευστος χυλός.
  3. Προσθέτουμε στο μείγμα μαύρο σησάμι και ανακατεύουμε.
  4. Χρησιμοποιώντας ένα πηρούνι, πιάνουμε από την άκρη κάθε φρούτο και το βουτάμε στο μείγμα.
  5. Τηγανίζουμε τα φρούτα σε ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.
  6. Παράλληλα, έχουμε βράσει σε μία μικρή κατσαρόλα για δέκα λεπτά το μέλι μαζί με λίγο νερό, το ginger και το χυμό από λάιμ.
  7. Σερβίρουμε τα φρούτα μας περιχύνοντας με το βρασμένο μέλι και συνοδεύοντας προαιρετικά με παγωτό βανίλια.
Goto Top