Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

GYUDON

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Gyudon σημαίνει beef bowl και μιλάμε για ένα από τα πιο κλασικά ιαπωνικά πιάτα που φτιάχνεται πανεύκολα, μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Βάση από ρύζι και topping από Soy Sauce, Sake και κρέας μοσχαριού. Εάν τα Ιαπωνικά Ramen Bowls είναι το ίδιο διάσημα με τα Αμερικανικά burgers, τότε το Gyudon είναι ένα πιάτο εξίσου διάσημο με τα Αμερικανικά Ηot dogs. Δοκιμάστε τη συνταγή που ακολουθεί σήμερα!

Τα προϊόντα μας

  • Wok Oil
  • Sake
  • Mirin
  • Soy Sauce
  • Sushi Rice
  • Pickled Pink Ginger
  • Chili Pepper Assorted S & B
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

(για 2 άτομα)

  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λωρίδες
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε λωρίδες
  • 350gr μοσχάρι κομμένο σε λεπτές μικρές φέτες.
  • 1 κ.σ. Wok Oil
  • 2 κ.σ. Brown Sugar
  • 2 κ.σ. Sake
  • 2 κ.σ. Mirin
  • 2 κ.σ. Soy Sauce
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 300gr ρύζι για sushi (βρασμένο)
  • Pickled Pink Ginger (για γαρνίρισμα)
  • Chili Pepper Assorted S & B – Nanami Togarashi (για γαρνίρισμα)

Εκτέλεση

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το Wok Oil. Προσθέτουμε έπειτα το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
  • Ρίχνουμε το κρέας και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Περιχύνουμε με το Sake, το Mirin, τη Soy Sauce και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τα υλικά μας να σιγοβράσουν για 2-3 λεπτά.
  • Ρίχνουμε πάνω από το μοσχάρι τα χτυπημένα αυγά και σκεπάζουμε με το καπάκι ώστε να ψηθούν τα αυγά με τον ατμό για 2 -3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και ανακατεύουμε.
  • Μοιράζουμε το βρασμένο ρύζι σε 2 μπολ και σερβίρουμε το μοσχάρι από πάνω.
  • Γαρνίρουμε με Namami Togarash και με Pickled Ginger ψιλοκομμένο.
Goto Top