Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

KOROKKE

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Το Korokke είναι η Ιαπωνική εκδοχή της Γαλλικής κροκέτας από πολτοποιημένη πατάτα και διαφορά καρυκεύματα. Παναρισμένο με Panko, έχει απίστευτη γεύση και φτιάχνεται πανεύκολα, μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Είναι ένα διάσημο φαγητό που μπορεί να δοκιμάσει κανείς σε όλα τα εστιατόρια αλλά και τις υπαίθριες καντίνες Street Food της Ιαπωνίας.

Τα προϊόντα μας

  • Curry Powder
  • Minced Garlic
  • Cardinal Panko
  • Tonkatsu Sauce
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 2 μεγάλες πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες
  • ½ κ.γλ. Curry Powder
  • ½ κ.γλ. Minced Garlic
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα Cardinal Panko
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Tonkatsu Sauce

Εκτέλεση

  • Ανακατέψτε τις πατάτες με το Curry Powder, το σκόρδο και λίγο αλατοπίπερο.
  • Χωρίστε το μείγμα στα 4 και δώστε σχήμα με τα χέρια σας, όπως θα πλάθατε μπιφτέκια.
  • Σε 3 πιάτα τοποθετήστε το αλεύρι, το αυγό και το Cardinal Panko.
  • Πανάρετε τις πατάτες πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στο Cardinal Panko, πιέζοντας με τα δάχτυλά σας, ώστε να κολλήσει το Panko καλά.
  • Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τις κροκέτες και από τις 2 πλευρές, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  • Τοποθετήστε τις μόλις είναι έτοιμες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετέ τις δίπλα σε dip από Tonkatsu Sauce.
Goto Top