Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

MAPO TOFU

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Το Mapo Tofu είναι τυπικά ένα κινέζικο πιάτο αλλά εμείς αυτή την εβδομάδα φτιάξαμε και σας προτείνουμε την πιο ελαφριά και ντελικάτη σε άρωμα ιαπωνική εκδοχή του. Στην ιαπωνική κουζίνα, όλα τα πιάτα που σερβίρονται μέσα σε μικρά μπολ, έχουν ως βάση ατμιστό ρύζι και από πάνω διαφορετικά κάθε φορά toppings από κρέας, λαχανικά ή θαλασσινά, ονομάζονται Donburi. Το Donburi είναι το αγαπημένο comfort food κάθε Ιάπωνα, αφού φτιάχνεται πανεύκολα, είναι νόστιμο και φουλ θρεπτικό. Μια δοκιμή θα σας πείσει!

 

Τα προϊόντα μας

  • Minced Ginger
  • Minced Garlic
  • Tofu
  • Wok Oil
  • Chili Guilin Sauce
  • Mirin
  • Miso Soy Bean Paste White
  • Mushrooms Vegetarian Stir-Fry Sauce
  • Pure Sesame Oil
  • Katakuriko
  • Ibuki Sushi Rice Short Grain
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 1 κ.γλ. Minced Garlic
  • 1/2 κ.γλ. Minced Ginger
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 400gr Tofu Morinaga κομμένο σε κύβους
  • 1 κ.σ. Wok Oil
  • 250gr κιμά χοιρινό

για τη σάλτσα: 

  • 2 κ.σ. Chili Guilin Sauce Lee Kum Kee
  • 2 κ.σ. Mirin
  • 1 κ.σ. Shiro Miso
  • 1 κ.σ. Mushrooms Vegetarian Stir-Fry Sauce
  • 1 κ.σ. Pure Sesame Oil
  • 1 κ.γλ. Katakuriko
  • 4 κ.σ. νερό

για το σερβίρισμα:

Σερβίρετε πάνω από Short Grain Rice for Sushi Ibuki το οποίο έχετε μαγειρέψει με τη διαδικασία που θα μαγειρεύατε και το ρύζι για sushi.

 

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ αναμείξτε πολύ καλά όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό σκεύος ρίξτε το Wok Oil και σοτάρετε ελαφρώς το ginger και το σκόρδο. Προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να ψηθεί καλά.
  • Προσθέσετε τη σάλτσα στον κιμά και ανακατέψτε καλά. Μόλις πάρει βράση προσθέσετε το tofu και ανακατέψτε απαλά, ώστε να μην διαλυθεί το tofu.
  • Μόλις πάρει πάλι βράση, ρίξτε το φρέσκο κρεμμύδι και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.
  • Σερβίρετε το ζεστό ρύζι σε 4 μπολ και από πάνω του σερβίρετε το ιαπωνικό Mapo Tofu.
Goto Top