Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

MATCHA AND CREAM MOCHI

Άνταμ Κοντοβάς
(Head Chef στο Mylos Santorini)

Γλυκό mochi με υπέροχη γέμιση από κρέμα σαντιγί και πάστα κόκκινου φασολιού. Η πούδρα από πράσινο τσάι matcha το κάνει οπτικά και γευστικά ακαταμάχητο. Απόλαυσε τη μαστιχωτή υφή ενός all time classic ιαπωνικού dessert, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

 

Τα προϊόντα μας

  • Mochiko Flour
  • Matcha Powder
  • Red Bean Paste No Skins
  • Potato Starch
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 50gr Sweet Rice flour Mochiko Flour
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 80ml νερό
  • 4gr Matcha Green Tea Powder
  • 100gr Anko Koshian (Red Bean Paste No Skins)
  • 100gr κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Katakuriku (Potato Starch)

Εκτέλεση

  • Προετοιμάστε την κρέμα γάλακτος. Σε ένα μπολ χτυπήστε την κρέμα και 1 κ.σ. ζάχαρη με ένα μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει σαντιγί. Μεταφέρετε τη σαντιγί σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής που διαθέτει στόμιο.
  • Καλύψτε ένα δίσκο με μεμβράνη και πιέστε τη σαντιγί ώστε να βγει πάνω στο δίσκο, δημιουργώντας μικρά στρογγυλά σχήματα, στο μέγεθος του αντίχειρα. Βάλτε στη συνέχεια το δίσκο στην κατάψυξη να παγώσει καλά η κρέμα.
  • Τυλίξτε έπειτα με γρήγορες κινήσεις κάθε κομμάτι παγωμένης κρέμας με anko και τοποθετήστε πάλι στην κατάψυξη, μέχρι να ετοιμάσετε τη ζύμη για τα Mochi.
  • Σε μια επιφάνεια ρίξτε Katakuriko.
  • Σε ένα μπολ που μπορεί να μπει στα μικροκύματα ανακατέψτε το Mochiko, το Matcha και 1 κ.σ. ζάχαρη. Προσθέστε το νερό σιγά σιγά, ενώ παράλληλα ανακατεύετε.
  • Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη και ζεστάνετε το μείγμα στα μικροκύματα στα 600 watt για 2 λεπτά. Αφαιρέστε τη μεμβράνη και με ένα πινέλο βρέξτε ελαφρώς τα τοιχώματα του μπολ (αυτό θα σας βοηθήσει να βγάλετε στη συνέχεια εύκολα τη ζύμη από το μπολ).
  • Ανακατέψτε τη ζύμη με μια βρεγμένη ξύλινη κουτάλα, καλύψτε με μεμβράνη πάλι το μπολ και ζεστάνετε στα μικροκύματα για 1 λεπτό. Μόλις η ζύμη Mochi αρχίσει να γίνεται διάφανη, σταματήστε το ζέσταμα. Ζεσταίνοντας τη διαδοχικά, θα μπορέσετε να αποφύγετε το “ψήσιμό” της.
  • Βρέξτε πάλι με το πινέλο τα τοιχώματα του μπολ και ανακατέψτε τη ζύμη.
  • Ρίξτε katakuriku πάνω στη ζύμη, δώστε της οβάλ σχήμα και χωρίστε την σε 5 ίσα μέρη.
  • Δώστε σε κάθε κομμάτι επίπεδο στρογγυλό σχήμα.
  • Τοποθετήστε στη μέση της επίπεδης επιφάνειας τη γέμιση με το Anko και κλείστε κάθε κομμάτι πολύ καλά. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο και για την υπόλοιπη ζύμη.
  • Δώστε ομοιόμορφο σχήμα στα Mochi και αφαιρέστε το περιττό Katakuriku, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
  • Ρίξτε πάνω από τα mochi, Matcha Powder και σερβίρετε.
Goto Top