Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

MISO KATSU CHICKEN

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Το Katsu Chicken είναι μια ωδή στο νόστιμο πανάρισμα. Τρυφερό κοτόπουλο με τραγανή κρούστα από Panko που συνοδεύεται συνήθως από την ιαπωνική σάλτσα Tonkatsu. Στη συνταγή που ακολουθεί αντικαταστήσαμε την Tonkatsu με Miso Sauce, τη δημοφιλή πάστα από φασόλια σόγιας που δίνει πραγματική Umami γεύση.

Τα προϊόντα μας

  • Cardinal Panko
  • Hikari Miso Soy Bean Paste Red
  • Soy Sauce
  • Mirin
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

(για 6 άτομα)

Για το Katsu Chicken:

  • 6 μπούτια κοτόπουλο φιλεταρισμένα, ελαφρώς χτυπημένα
  • ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 ½ κούπα Cardinal Panko
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Miso Katsu Sauce:

  • 1/3 κούπας Aka Miso
  • 1/4 κούπας Mirin
  • 2 κ.σ. Soy Sauce
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Σε 3 πιάτα τοποθετήστε τα αυγά, το αλεύρι και το Cardinal Panko.
  • Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο.
  • Πανάρετε κάθε φιλέτο, βουτώντας το πρώτα στο αυγό, μετά στο αλεύρι και τέλος στο Cardinal Panko, πιέζοντας ελαφρώς με τις παλάμες σας έτσι ώστε να κολλήσει η φρυγανιά.
  • Τοποθετήστε τα παναρισμένα φιλέτα στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετήστε όλα τα υλικά και ανακατέψτε καλά σε μέτρια φωτιά. Προσοχή! Δεν θέλουμε να βράσουν, θέλουμε να πάρουν θερμοκρασία.
  • Φυλάξτε στην κατσαρόλα τη Miso Sauce μέχρι να την χρησιμοποιήσετε.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Τηγανίστε τα παναρισμένα φιλέτα μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και τοποθετήστε τα σε ένα απορροφητικό χαρτί.
  • Κόψτε τα φιλέτα σε κομμάτια πάχους ενός δαχτύλου, όπως βλέπετε στη φωτογραφία της συνταγής.
  • Σερβίρετε σε 6 πιάτα, συνοδεύοντας ιδανικά με sushi rice steamed.
  • Πάνω στο κάθε φιλέτο ρίξτε λίγη Miso Sauce και λίγο φρέσκο κρεμμύδι.
Goto Top