Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

MIZU YOKAN

Άνταμ Κοντοβάς
(Head Chef στο Mylos Santorini)

Έχεις δοκιμάσει ποτέ Mizu Yokan; Συνήθως οι Ιάπωνες το τρώνε το καλοκαίρι αφού είναι super δροσερό και ελαφρύ. Θυμίζει τα δικά μας ζελέ, αλλά έχει γέμιση από νεροκάστανα και γλυκιά πάστα κόκκινου φασολιού. Ταιριάζει υπέροχα με μια κούπα matcha!

Τα προϊόντα μας

  • Water Chestnuts
  • Agar agar
  • Red Bean Paste No Skins
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 400gr Red Bean Paste No Skins
  • 350ml νερό
  • 5gr Agar agar
  • 200gr Water Chestnuts
  • μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε 1/2 της κούπας νερό και προσθέτουμε το agar agar. Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε.
  • Μόλις το μείγμα βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το agar agar να διαλυθεί για περίπου 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε την πάστα κόκκινου φασολιού (anko) και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  • Μόλις το μείγμα έχει ενιαία μορφή, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά αφήνοντάς το για 2-3 λεπτά να κρυώσει.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα και τη γεμίζουμε έτσι ώστε να καλύψουμε περίπου 60 χιλιοστά σε πάχος.
  • Αφήνουμε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου να σταθεροποιηθεί, περίπου για 10 λεπτά.
  • Τοποθετούμε στη συνέχεια τα νεροκάστανα πάνω από το μείγμα έτσι ώστε να έχουν ίση απόσταση μεταξύ τους.
  • Προσθέτουμε και το υπόλοιπο μείγμα πάνω από τα νεροκάστανα ώστε να τα καλύψουμε και αφήνουμε για 15 λεπτά να σταθεροποιηθεί.
  • Τοποθετούμε έπειτα στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε 3 παραλληλόγραμμα κομμάτια. Κόβουμε κάθε κομμάτι στη μέση σε πάχος περίπου 2.5 εκατοστών.
  • Σερβίρουμε πάντα το γλυκό μας παγωμένο.
  • Αν δεν καταναλωθεί άμεσα διατηρείται στο ψυγείο για 3 ημέρες.
Goto Top