Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

MUNG BEAN DAL

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Μια αγαπημένη one pote πανεύκολη συνταγή για Ινδικό, γεμάτη αρώματα! Είτε την προτιμήσεις ως σούπα είτε ως ένα διαφορετικό άλειμμα για sandwich, ένα είναι το σίγουρο, θα ξετρελαθείς από τη νοστιμιά της και από το πόσο απλή είναι. Δοκίμασε την ακολουθώντας ένα – ένα τα παρακάτω βήματα και θα μας θυμηθείς.

Τα προϊόντα μας

  • Mung Bean
  • Micned Garlic
  • Minced Ginger
  • Frozen Lime Leaves
  • Yellow Curry Paste
  • Soy Sauce Less Salt
  • Japanese Pepper Sansho
  • Fried Onions
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 230gr καθαρισμένα φασόλια Mung Bean
  • 2 κ.σ. Wok Oil
  • 80gr ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 1 1/2 κ.γλ. Minced Garlic
  • 1 1/2 κ.γλ. Minced Ginger
  • 190gr ντομάτα φρέσκια χωρίς φλούδα ψιλοκομμένη
  • 4 τμχ. kaffir leaves
  • 14gr Yellow Curry Paste
  • 18gr Soy Sauce Less Salt
  • 900ml ζωμό λαχανικών χωρίς αλάτι

για το γαρνίρισμα: 

  • Λίγο φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Fried onions
  • Japanese Pepper Sansho

Εκτέλεση

  • Τοποθετήτε τα Mung Beans σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένετε με λίγο κρύο νερό. Αφήνετε στη συνέχεια να στραγγίσουν.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το Wok Oil. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ginger και την ντομάτα και σοτάρετε για 1 λεπτό.
  • Ρίχνετε τα Mung Beans και το Curry Paste και ανακατεύετε καλά.
  • Προσθέτετε τη μισή ποσότητα του ζωμού και σιγοβράζετε μέχρι τα φασόλια να απορροφήσουν την περισσότερη ποσότητα από το ζωμό.
  • Προσθέτετε τα φύλα Kaffir, τη Soy Sauce και τον υπόλοιπο ζωμό.
  • Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε τα φασόλια συχνά ώστε να μην κολλήσουν.
  • Σίγα σιγά τα φασόλια θα αρχίσουν να χυλώνουν.
  • Μόλις πήξει ο χυλός, βγάζετε το σκεύος από τη φωτιά.
  • Αν θέλετε το σερβίρετε απευθείας ως μια ζεστή χυλωμένη σούπα, γαρνίροντας με φρέσκο κρεμμύδι, fried onions και πιπέρι Sansho.
  • Εναλλακτικά, μπορείτε να αφήστε να κρυώσει λίγο και να το χρησιμοποιήσετε ως dip ή για spread σε ένα sandwich.
Goto Top