Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

VINDALOO PORK

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Το Vindaloo Pork είναι η αυθεντική συνταγή που μπορεί να έρχεται μεν από την μακρινή πολιτεία Γκόα της Ινδίας, έχει όμως πορτογαλικές καταβολές από την εποχή της αποικιοκρατίας. Χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε μικρά κομμάτια που έχουν σιγοβράσει με ένα απίστευτο μείγμα αρωματικών μπαχαρικών. Φτιάξτε στην κουζίνα σας ένα all time classic ινδικό πιάτο που συνοδεύεται τέλεια από ρύζι ατμού.

LINGUINI AGLIO Ε OLIO (CHILI OIL)

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Τα Linguini Aglio e Olio ανήκουν σίγουρα στη λίστα με τα πέντε φαγητά που πρέπει να δοκιμάσεις εάν βρεθείς σε ιταλικό έδαφος. Ξεχωρίζουν για τo ντελικάτo άρωμά τους που κερδίζει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς γευστικούς κάλυκες, με τη χρήση λίγων και απλών υλικών. Ο chef Βασίλης Σπόρος προσθέτει στη διάσημη συνταγή λίγο Lee Kum Kee Chili Oil και την αναγάγει σε άλλο επίπεδο.

CRISPY SESAME BAKED TOFU & SHITAKE MUSHROOMS

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Είστε στα μισά της εβδομάδας, έχει ήδη νυχτώσει και ψάχνετε κάτι ελαφρύ και νόστιμο για βραδινό; Τότε διαβάζετε τη σωστή συνταγή. Τραγανά κυβάκια tofu παναρισμένα με panko, μανιτάρια shitake, λευκό σησάμι, σόγια και σχοινόπρασο. Είναι πανεύκολο και προετοιμάζεται χωρίς η κουζίνα σας να γίνει άνω κάτω. Εναλλακτικά μπορείτε να αναμείξετε το ψημένο tofu και τα μανιτάρια με ρύζι ατμού, διάφορα λαχανικά ή και noodles!

CRISPY DUCK SALAD

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Τραγανό κρέας πάπιας μαγειρεμένο sous vide, εσκαρόλ, πράσινα λαχανικά, φράουλες και σιρόπι ροδιού. Τώρα που το καλοκαίρι είναι εδώ, αναζητάμε διαρκώς την πιο δροσερή και χορταστική σαλάτα. Η συνταγή που ακολουθεί περιγράφεται άψογα με τρία μόνο hashtags: #gourmet, #healthy #supertasty.

KUNG PAO CHICKEN

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Το παραδοσιακά πικάντικο πιάτο Kung Pao Chicken κατάγεται από την περιοχή Σετσουάν της Κίνας και έχει γνωρίσει ημέρες δόξας εντός και εκτός ασιατικών συνόρων. Ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο άρωμα που του χαρίζει το χοντροαλεσμένο πιπέρι Sechuan, ομώνυμο της πόλης που πρωτοσερβιρίστηκε το πιάτο. Είναι το εθιστικό spicy stir-fry που θα λατρέψετε να φτιάχνετε στην κουζίνα. Συνοδεύστε το ιδανικά με ρύζι ατμού!

QUINOA SALAD WITH BEANS SPROUTS & BAMBOO SHOOTS

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Τι καλύτερο από μία χορταστική σαλάτα με quinoa και διάφορα λαχανικά όταν ανοίγει ο καιρός; Φτιάξτε ένα δροσερό γεύμα που θα σας δώσει ενέργεια για όλη την ημέρα. Το Ponzu dressing με αρωματικά εσπεριδοειδή σε συνδυασμό με τα αγαπημένα cans λαχανικών της Cardinal δίνουν το πιο healthy μάθημα στην ισορροπημένη γεύση.

FRIED FRUIT WITH HONEY & BLACK SESAME

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Κάθε φορά που τρώτε σε κάποιο Asian Restaurant και σκέφτεστε το επιδόρπιο, σίγουρα το μυαλό σας πηγαίνει κατευθείαν στα τηγανητά φρούτα. Έτσι δεν είναι; Το πιο φρουτένιο γλυκό που αγαπάμε από μικρά παιδιά γίνεται πανεύκολα και στο σπίτι. Ανανάς, μάνγκο, μπανάνα, μήλο, μέλι και tempura flour. Προσθέστε στο πλάι λίγο παγωτό βανίλια για extra απόλαυση.

RAVIOLI WONTON WITH PEKING DUCK

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Τα αγαπημένα μας φύλλα για Wontons μεταμορφώνονται σε πρωτότυπα γευστικά ραβιόλια με γέμιση από duck trimmings, σχοινόπρασο, τυρί κρέμα και γλυκιά Hoi Sin Sauce. Η ασιατική και η ιταλική κουζίνα συνάπτουν συμμαχία σε μία gourmet πρόταση για αυτούς που πραγματικά αγαπούν την εκλεπτυσμένη γεύση.

VIETNAMESE RICE PAPER ROLL

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Όταν δεν φιγουράρουν στη λίστα με τα 50 πιο νόστιμα πιάτα του πλανήτη, τα διάσημα Rice Paper Rolls από το μακρινό Βιετνμάμ βρίσκουν το χρόνο να τρυπώσουν στην κουζίνα μας. Αποτελούν το τέλειο πιάτο για κάθε λάτρη της έθνικ κουζίνας και εγγυώνται γευστικά όσα υπόσχεται και η εικόνα που βλέπετε.

CEVICHE ΛΑΒΡΑΚΙ

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Το ceviche είναι το sashimi του Περού. Το διάσημο αυτό πιάτο γνωρίζει αρκετές γευστικές παραλλαγές και έχει αγκαλιαστεί από πολλές κουζίνες στον πλανήτη. Ο chef Βασίλης Σπόρος, μας προτείνει μία ξεχωριστή gourmet εκδοχή του που συνδυάζει φρέσκο λαβράκι, χυμό yuzu, lime και την αγαπημένη κορεάτικη πάστα από φασόλια σόγιας Gochujang.

OYAKO DON

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Στην ιαπωνική κουζίνα κάθε πιάτο κρύβει και από μία ιστορία. Σε ελεύθερη μετάφραση το Oyako Don σημαίνει «το μπολ του γονιού και του παιδιού». Το πιάτο ονομάστηκε έτσι επειδή αυγό και κοτόπουλο χρησιμοποιούνται μαζί στην ίδια συνταγή. Φτιάξτε γρήγορα και με λίγα υλικά, ένα κλασικό japan πιάτο που αξίζει να το δοκιμάσετε για τη γλυκιά εσάνς που αφήνει το Mirin στον ουρανίσκο.

Goto Top