Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΛΕΥΚΟ MISO, ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ & ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ

Άνταμ Κοντοβάς
(Head Chef στο Mylos Santorini)

Ο chef Άνταμ Κοντοβάς προτείνει ένα gourmet πιάτο που μυρίζει καλοκαίρι συνδυάζοντας δημοφιλή κλασικά Ασιατικά υλικά και εκλεκτές πρώτες ύλες που φτάνουν τη γεύση σε άλλα επίπεδα. Χταπόδι με πάστα από λευκό miso και φυστικοβούτυρο, gochujang sauce και ψητή σελινόριζα με vinegret από sesame oil, miso και fish sauce.  Απλά υπέροχο.

Peanut Butter Cookies

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Λαχταριστά, σπιτικά και πανεύκολα! Μπισκότα με φυστικοβούτυρο και κομμάτια σοκολάτας. Βγάλτε το μίξερ από το ντουλάπι και φτιάξτε τα μέσα σε λίγα λεπτά με ελάχιστα υλικά. Ταιριάζουν άψογα με τον καφέ σας και είναι το γλυκό snack που αναζητάτε κάποια απογεύματα.

Khao Soi Gai

Κωστής Μωραΐτης
Chef στο Mr. Danton, Lindian Village Hotel, Rhodes

All time classic Thai πιάτο με έντονο άρωμα από πικάντικη πάστα curry και γλυκιά γεύση από γάλα καρύδας και ζάχαρη φοίνικα. Γίνεται πανεύκολα και γρήγορα στο wok σας, αρκεί να ακολουθήσετε κατά γράμμα τα βήματα της συνταγής παρακάτω. Enjoy!

Sautéed Spinach with Sesame Oil & Nori

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Γρήγορο, υγιεινό, νόστιμο. Σπανάκι σοταρισμένο σε ελαιόλαδο και σησαμέλαιο, με λευκά αμύγδαλα και τραγανά κομμάτια από φύλλο Nori. Ταιριάζει υπέροχα ως συνοδευτικό πλάι σε φιλέτο ψαριού ή κρέας, αλλά και σκέτο, εάν θέλετε να φάτε κάτι ελαφρύ και ντελικάτο. Το Nori του δίνει φανταστική γεύση Umami, ενώ το λάδι από καβουρδισμένο σουσάμι αξεπέραστο άρωμα.

UDON NOODLES WITH WOK SAUCE & SHRIMP

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Νηστεία δεν σημαίνει κακοπέραση! Φτιάξτε ένα υπέροχο γρήγορο και απολαυστικό πιάτο με γαρίδες, Udon Noodles και αρωματική σάλτσα στρειδιών, σόγιας και μπαχαρικών Cardinal Wok Sauce. Προσθέστε λαχανικά της επιλογής σας και ετοιμάστε το πανεύκολα μέσα σε λίγα λεπτά. Θα το λατρέψουν όλοι στο σπίτι.

Five Spice Chicken Wings

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Πεντανόστιμες φτερούγες κοτόπουλου που έχουν μαριναριστεί σε Hoisin Sauce, Mirin, σάλτσα σόγιας και παραδοσιακό κινέζικο μείγμα πέντε μπαχαρικών από κανέλα, γαρίφαλο, μάραθο και ginger. Απίστευτα νόστιμες και εξαιρετικά εύκολες.

 

MISO WONTON SOUP

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Πανεύκολη και super υγιεινή σούπα με λευκή πάστα από φασόλια σόγιας, το γνωστό Miso, και έτοιμα Dumplings λαχανικών. Δεν είναι τυχαίο που λένε ότι οι Ιάπωνες είναι πρώτοι στην υγιεινή διατροφή. Αρκεί μια καλύτερη ματιά στα υλικά αυτής της σούπας. Το μυστικό για τη γρηγοράδα και την επιτυχία του πιάτου κρύβεται στην πραγματική γεύση Umami που της χαρίζει το Miso αλλά και στα έτοιμα Gyoza λαχανικών που βρίσκονται σε θέση ετοιμότητας στην κατάψυξη είτε για να τα απολαύσετε ατμιστά με λίγη Soy Sauce είτε μέσα σε κάποια συνταγή όπως αυτή!

SPICY NOODLE SALAD

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Πικάντικη σαλάτα με Ramen Noodles, φύτρες φασολιού, bamboo strips, καρότο κρεμμύδι και κόλιανδρο. To dressing από καυτερή Sriracha και σησαμέλαιο δίνει απίθανο άρωμα που σου μένει. Έτοιμη σε τρία μόνο βήματα χωρίς πολλά πολλά. Δοκιμάστε την!

Πικάντικο sandwich με κοτόπουλο πανέ

Λάμπρος Βακιάρος
Chef στην εκπομπή «Η φωλιά των Κου-Κου», Star Channel

Ο chef Λάμπρος Βακιάρος φτιάχνει ένα συναρπαστικά νόστιμο και πικάντικο sandwich με τη διάσημη καυτερή Sriracha της Cardinal και κοτόπουλο που έχει παναριστεί σε Tempura και Panko. Γρήγορο, χορταστικό και κυρίως εύκολο!

BEEF WITH BROCCOLI

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Κλασική Κινέζικη συνταγή με μοσχάρι, μπρόκολο, cashews, γλυκιά σάλτσα σόγιας και ρύζι. Είναι ένα από τα αγαπημένα μας stir fry και σίγουρα αποτελεί το γευστικό comfort food που ποτέ δεν θα βαρεθείτε. Στα plus του συγκαταλέγεται ότι είναι ένα super θρεπτικό πιάτο και ο τρόπος που μαγειρεύεται θα κάνει ακόμη και τους μικρούς μας φίλους να φάνε επιτέλους το μπρόκολο.

EGGS BENEDICT WITH YUZU HOLLANDAISE

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να αρχίσεις την Κυριακή σου από ένα χορταστικό Brunch; Ειλικρινά δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι άλλο. Και από την ημέρα που δοκιμάσαμε αυτά τα Eggs Benedict που σερβίρονται πάνω σε ατμιστά ψωμάκια Bao Bun με Hollandaise από Yuzu τα κάναμε πλέον συνήθεια. Φτιάξτε τα! Θα καταλάβετε.

Goto Top