Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

PHO BO

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Είναι το πιο διάσημο βιετναμέζικο street food με ζωμό από βοδινή ουρά, carpaccio από μοσχαρίσια κόντρα, fish sauce, καυτερή και αρωματική Cardinal Sriracha Sauce, Hoisin sauce και Noodles ρυζιού. Δοκίμασε το στην πιο απολαυστική εκδοχή του.

Τα προϊόντα μας

  • Fish Sauce
  • Cardinal Rice Stick 3mm
  • Cardinal Sriracha
  • Hoi Sin Sauce
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

για το ζωμό:

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κόκκινο κομμένο στα τέσσερα
  • 200gr ginger
  • 2kg βοδινή ουρά
  • 10gr σπόροι κόλιανδρου
  • 5 τμχ. αστεροειδή γλυκάνισο
  • 10 σπόρους κάρδαμο
  • 5gr μαύρο πιπέρι ολόκληρο
  • 7 καρφιά γαρύφαλλο
  • 5gr κύμινο ολόκληρο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Μισό ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 3 λίτρα κρύο νερό
  • 10gr αλάτι ψιλό
  • 20ml Fish Sauce

για το σερβίρισμα:

  • 500gr Cardinal Rice Noodles 3mm
  • 1kg μοσχαρίσιο φιλέτο
  • 3 κλωνάρια φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 20 φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
  • 1/2 κρεμμύδι κόκκινο κομμένο λεπτές φέτες
  • 300gr φρέσκες φύτρες φασολιού
  • 2 πιπεριές chili
  • 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
  • 2 lime
  • Cardinal Sriracha Sauce
  • Hoisin sauce

Εκτέλεση

για το ζωμό:

  • Μπλανσάρουμε τη μοσχαρίσια ουρά και πετάμε το νερό.
  • Ψήνουμε στους 180οC το σκόρδο και το ginger στο φούρνο.
  • Καβουρδίζουμε όλα τα μπαχαρικά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 2 ώρες ξαφρίζοντας.

για το σερβίρισμα:

  • Βράζουμε τα Rice Noodles σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Τα προσθέτουμε κατευθείαν στο πιάτο που σερβίρουμε.
  • Κόβουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο σε πολύ λεπτές φέτες.
  • Γαρνίρουμε με όσα υλικά θέλουμε και προσθέτουμε το ζωμό πολύ καυτό.
Goto Top