Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Sautéed Spinach with Sesame Oil & Nori

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Γρήγορο, υγιεινό, νόστιμο. Σπανάκι σοταρισμένο σε ελαιόλαδο και σησαμέλαιο, με λευκά αμύγδαλα και τραγανά κομμάτια από φύλλο Nori. Ταιριάζει υπέροχα ως συνοδευτικό πλάι σε φιλέτο ψαριού ή κρέας, αλλά και σκέτο, εάν θέλετε να φάτε κάτι ελαφρύ και ντελικάτο. Το Nori του δίνει φανταστική γεύση Umami, ενώ το λάδι από καβουρδισμένο σουσάμι αξεπέραστο άρωμα.

Τα προϊόντα μας

  • Lee Kum Kee Sesame Oil
  • Nori
  • Sesame Seeds White Roasted
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 120gr σπανάκι καλά πλυμένο
  • 30ml Sesame Oil
  • 20ml ελαιόλαδο extra παρθένο
  • 4gr αφρός αλατιού
  • 15gr αμύγδαλο άσπρο σπασμένο
  • 1 φύλλο Nori κομμένο λεπτό ζουλιέν
  • 1/2 lime
  • 2gr Sesame Seeds White Roasted
  • Λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το Sesame Oil και τα σπασμένα αμύγδαλα και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να μαραθεί λίγο και σερβίρουμε κατευθείαν σε ένα ρηχό πιάτο.
  • Προσθέτουμε τον αφρό αλατιού, το μαύρο πιπέρι, λίγες σταγόνες από το lime, το σουσάμι, το Νori και σερβίρουμε.
Goto Top