Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Soba Sushi Rolls

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Εάν αποφοίτησες από τη σχολή της ετοιμασίας των κλασσικών inside out και των maki rolls και νιώθεις ότι έφτασε η ώρα να κάνεις το επόμενο βήμα, τότε διαβάζεις την κατάλληλη συνταγή. Τα soba noodles μπορούν να αντικαταστήσουν τέλεια το ρύζι στο sushi. Tip: Θυμήσου να σφίγγεις καλά κάθε ρολό που φτιάχνεις.

Τα προϊόντα μας

  • Shiitake
  • Kikkoman Soy Sauce
  • Mirin
  • Soba Noodles
  • Sushi Seasonings
  • Surimi
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

(για 2 ρολά)

  • 3 τμχ. Shiitake μανιτάρι
  • 240ml νερό

Seasoning για τα Shiitake:

  • 80ml ζωμό από τα μανιτάρια, αφού τα μουλιάσετε
  • ½ κ.σ. Kikkoman Soy Sauce
  • ½ κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • ½ κ.σ. Mirin

Tamago yaki Japanese omelette:

  • 2 αυγά
  • 2 κ.γλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο ηλιέλαιο

Άλλα υλικά:

  • 200gr Soba Noodles
  • 50ml Sushi Seasoning
  • 1 κ.σ. μικρό αγγουράκι κομμένο σε sticks, χωρίς τους σπόρους.
  • Μερικά φύλλα νεροκάρδαμο
  • 2 φύλλα nori
  • 2 sticks surimi

Εκτέλεση

  • Μουλιάστε τα μανιτάρια στο νερό για αρκετές ώρες.
  • Έπειτα βγάλτε τα από το νερό, στύβοντας τα, και κρατήστε το ζωμό τους.
  • Κόψτε το μίσχο και τοποθετήστε τα μέσα στο seasoning που θα φτιάξετε.
  • Αφήστε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά, μέχρι το seasoning σχεδόν να εξατμιστεί.
  • Κόψτε τα έπειτα σε λωρίδες.
  • Μοιράστε τα Soba noodles στα δύο. Δέστε με σπάγκο το κάθε ματσάκι, στη μια άκρη μόνο.
  • Σε ένα σκεύος βράστε αρκετό νερό. Μόλις το νερό βράσει, βυθίστε μόνο τη δεμένη πλευρά των noodles στο νερό και βράστε για 1 λεπτό.
  • Στη συνέχεια αφήστε ολόκληρο το ματσάκι με τα noodles μέσα στο νερό, ώστε να βράσουν βάσει των οδηγιών της συσκευασίας.
  • Με μια τρυπητή κουτάλα βγάλτε τα noodles από το καυτό νερό και βυθίστε τα σε κρύο νερό, ώστε να ξεβγαλθούν καλά.
  • Στραγγίστε προσεκτικά και σκουπίστε τα noodles με μια πετσέτα ώστε να αφαιρέσετε όλη την υγρασία.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία και για το δεύτερο ματσάκι noodles.
  • Κόψτε με ένα μαχαίρι τα noodles στο σημείο που είναι δεμένα (περίπου 3cm).
  • Ευθυγραμμίστε τα noodles και ραντίστε τα με το sushi seasoning.
  • Ζεματίστε σε καυτό νερό τα φύλλα του νεροκάρδαμου και έπειτα στεγνώστε τα καλά.
  • Ετοιμάστε την ομελέτα. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι.
  • Ζεστάνετε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό σκεύος διαμέτρου 18cm. Ρίξτε τα αυγά και ψήστε την ομελέτα.
  • Τοποθετήστε την ομελέτα σε αντικολλητικό χαρτί, διπλώστε την ώστε να δώσετε παραλληλόγραμμο σχήμα και πιέστε την ελαφρώς.
  • Όταν κρυώσει κόψτε την κατά μήκος σε 3 κομμάτια και έπειτα κόψτε κάθε κομμάτι στη μέση.
  • Ετοιμάστε τα ρολά. Τοποθετήστε ένα nori πάνω σε ένα makisu. Απλώστε τα soba noodles πάνω στο nori αφήνοντας 3 εκατοστά στην επάνω πλευρά του nori κενή, ώστε να κλείσετε το ρολό.
  • Τοποθετήστε τα noodles στο nori 2cm πιο μέσα από την κάτω πλευρά του nori.
  • Πάνω στα noodles βάλτε τα shiitake, το νεροκάρδαμο, ½ λωρίδα ομελέτα, 1 stick surimi και ρολάρετε προσεκτικά, ώστε να δημιουργήσετε ένα σφιχτό ρολό.
  • Ετοιμάστε με τον ίδιο τρόπο και το δεύτερο ρολό και έπειτα αφήστε τα για 30 λεπτά σε ένα πιάτο.
  • Χρησιμοποιώντας ένα βρεγμένο μαχαίρι, κόψτε τα ρολά σε κομμάτια και συνοδέψτε με Soy Sauce.
Goto Top