Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

SPECIAL FRIED RICE

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Το τηγανητό ρύζι είναι σταθερή αξία και αγαπημένο comfort food για κάτι καθημερινές βράδια που δεν ξέρεις τι να φτιάξεις. Διάλεξε Jasmine ή Basmati rice, ανάλογα τι συμπαθείς περισσότερο, και σοτάρισε το στο wok με φασόλια σόγιας Edamame, αυγό και κρεμμύδι. Πρόσθεσε στο τέλος την ανοιχτόχρωμη και αρωματική premium σάλτσα σόγιας της Lee Kum Kee και μέσα σε λίγα λεπτά θα έχεις το τέλειο βραδινό.

Τα προϊόντα μας

  • Basmati Rice
  • Jasmine Rice
  • Edamame Kernels
  • Peanut Oil
  • Lee Kum Kee Soy Sauce Premium Light
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

(για 2 άτομα)

  • 150gr ρύζι Basmati ή Jasmine
  • 150gr πράσινα φασολάκια και Edamame Kernels
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (ξεχωριστά το λευκό από το πράσινο μέρος)
  • 1 κ.σ. Peanut Oil
  • 1 κόκκινη πιπεριά chili κομμένη για το γαρνίρισμα
  • 3 κ.σ. Lee Kum Keed Premium Light Soy Sauce

Εκτέλεση

  • Βράστε το ρύζι και αφήστε το να κρυώσει καλά.
  • Σε ένα wok ζεσταίνετε 1 κ.σ. Peanut Oil. Ρίξτε τα αυγά και ανακατέψτε καλά ώστε να ψηθούν και να γίνουν σαν τα scrambled eggs. Έπειτα, τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο.
  • Στο ίδιο wok ζεσταίνετε 1 κ.σ. Peanut Oil και ρίχνετε το άσπρο μέρος από τα κρεμμύδια σοτάροντας μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέστε τα φασολάκια και τα Edamame Kernels και σοτάρετε για 2 λεπτά.
  • Προσθέστε και το ρύζι, σοτάροντας για 2 ακόμη λεπτά.
  • Ρίξτε και τα scrambled eggs και ανακατέψτε καλά.
  • Τραβήξτε το wok από τη φωτιά, προσθέστε τη Soy Sauce και ανακατέψτε καλά.
  •  Σερβίρετε σε μικρά μπολ και γαρνίρετε με το φρέσκο κρεμμύδι και την πιπεριά chilli.
Goto Top