Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Sriracha Pizza

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Η spicy διάσημη Sriracha sauce από την Ταϊλάνδη θριαμβεύει εδώ και χρόνια μέσα σε ασιατικά και δυτικά πιάτα. Με μία κίνηση, απογειώνει stir fries και δίνει την πινελιά που λείπει σε προτάσεις για street food. Αυτή τη φορά γίνεται η αφορμή για να δοκιμάσουμε την κλασική ιταλική pizza μαργαρίτα αλλιώς. Το αποτέλεσμα; Kάτι παραπάνω από τέλειο!

Τα προϊόντα μας

  • Cardinal Sriracha Sauce
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

για τη ζύμη: 

  • 500ml νερό χλιαρό
  • 5gr αλάτι ψιλό
  • 15gr ζάχαρη
  • 16gr μαγιά ξηρή
  • 50ml ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • 0,5kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 0,5kg αλεύρι κίτρινο και επιπλέον για το πλάσιμο

για τη σάλτσα:

  • 10gr Cardinal Sriracha Sauce
  • 400gr τομάτες pomodoro (κονσέρβα)
  • 100ml ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 10 φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

toppings:

  • 30gr παρμεζάνα
  • 100gr φρέσκια mozzarella
  • 8gr βασιλικό

Εκτέλεση

  • Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
  • Αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά για περίπου 10 λεπτά.
  • Ανακατεύουμε τα 2 άλευρα με το αλάτι.
  • Στο μίξερ με το γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το μείγμα αλεύρι-αλάτι μέχρι να το πάρει όλο και να ξεκολλήσει το ζυμάρι από τα τοιχώματα του κάδου.
  • Πλάθουμε σε μία μπάλα και αφήνουμε στον κάδο του μίξερ σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Κόβουμε το ζυμάρι σε μερίδες των 250gr και πλάθουμε σε μπαλάκια με κυκλικές κινήσεις αφαιρώντας όλο τον αέρα από μέσα.
  • Αφήνουμε και αυτά να διπλασιαστούν σε όγκο.

για τη σάλτσα: 

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το σκόρδο μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε το βασιλικό και τις ντομάτες ολόκληρες, και στη συνέχεια τις σπάμε ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι.
  • Μόλις πάρουν την πρώτη βράση, περνάμε όλο το μείγμα από ένα σινουά πιέζοντας με μία κουτάλα.
  • Επιστρέφουμε το μείγμα στο τηγάνι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει, προσθέτοντας τη Sriracha.

για τη pizza: 

  • Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας & Sriracha στη βάση για pizza.
  • Προσθέτουμε τα εξής toppings: 30gr παρμεζάνα, 100gr φρέσκια mozzarella και 8gr βασιλικό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 20 λεπτά.
Goto Top