Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

ΣΤΡΕΙΔΙΑ ΜΕ KOMBU, TAPIOCA & ΑΓΓΟΥΡΙ ΤΟΥΡΣΙ

Άνταμ Κοντοβάς
(Head Chef στο Mylos Santorini)

Στρείδια στο πιάτο. Μπορεί να θυμίζουν κόσμημα, στην πραγματικότητα όμως τρώγονται και έχουν υπέροχη εκλεπτυσμένη γεύση. Ο Άνταμ Κοντοβάς χρησιμοποιεί Ασιατικά υλικά όπως το Dashi, το Sake και το Mirin δημιουργώντας μία gourmet πρόταση που θα συζητηθεί στο τραπέζι.

Τα προϊόντα μας

  • Dashi
  • Sake
  • Mirin
  • Soy Sauce
  • Tapioca
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

για το Kombu liquor:

• 300gr Dashi
• 100gr Sake
• 80gr Mirin
• 200gr Soy Sauce
• 70gr γλυκόζη

Tapioca

• Βράζουμε για 8 λεπτά και κρυώνουμε σε παγωμένο νερό.

για την πίκλα αγγουριού:

• Αγγούρι σε κύβους
• Sweet Pickle (γλυκιά άλμη για πίκλα)
• 400gr Vinegar
• 400gr νερό
• 265gr ζάχαρη

 

Εκτέλεση

για το Kombu liquor:

• Βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν όλα τα παραπάνω μέχρι ο όγκος του ζωμού να μειωθεί στο μισό.

για την Tapioca: Δείτε στα υλικά τις οδηγίες εκτέλεσης.

για την πίκλα αγγουριού:

• Τοποθετούμε σε μια μικρή κατσαρόλα τα παραπάνω υλικά.
• Τα φτάνουμε σε βρασμό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
• Κρυώνουμε το μείγμα.
• Κόβουμε το αγγούρι σε κύβους και το τοποθετούμε στο vacuum μαζί με τη γλυκιά άλμη.

 

Goto Top