Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Sweet Chili Pizza

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Η καλύτερη μας; Nα πειραματιζόμαστε στην κουζίνα, συνδυάζοντας γεύσεις από διαφορετικές γωνιές του πλανήτη. Η πιο διάσημη σάλτσα μας, η Cardinal Sweet Chili, γίνεται αφορμή για να πειράξουμε γευστικά την πιο κλασική ιταλική πίτσα. Μαργαρίτα με Asian #twist. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά φανταστικό. Η αγαπημένη συνταγή για πίτσα αποκτά extra άρωμα και ελαφρώς γλυκιά και πικάντικη σκορδάτη γεύση.

Τα προϊόντα μας

  • Cardinal Chili Sauce Sweet Squeeze
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

για τη ζύμη: 

  • 500ml νερό χλιαρό
  • 5gr αλάτι ψιλό
  • 15gr ζάχαρη
  • 16gr μαγιά ξηρή
  • 50ml ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • 0,5kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 0,5kg αλεύρι κίτρινο και επιπλέον για το πλάσιμο

για τη σάλτσα: 

  • 400gr τομάτες pomodoro (κονσέρβα)
  • 100ml ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 10 φύλλα φρέσκος βασιλικός
  • αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • 60gr Cardinal Sweet Chili Sauce

toppings: 

  • 30gr παρμεζάνα
  • 100gr φρέσκια mozzarella
  • 8gr βασιλικό

Εκτέλεση

για τη ζύμη: 

  • Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
  • Αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά για περίπου 10 λεπτά.
  • Ανακατεύουμε τα 2 άλευρα με το αλάτι.
  • Στο μίξερ με το γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το μείγμα αλεύρι-αλάτι μέχρι να το πάρει όλο και να ξεκολλήσει το ζυμάρι από τα τοιχώματα του κάδου.
  • Πλάθουμε σε μία μπάλα και αφήνουμε στον κάδο του μίξερ σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Κόβουμε το ζυμάρι σε μερίδες των 250gr και πλάθουμε σε μπαλάκια με κυκλικές κινήσεις αφαιρώντας όλο τον αέρα από μέσα.
  • Αφήνουμε και αυτά να διπλασιαστούν σε όγκο.

για τη σάλτσα: 

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε το βασιλικό και τις ντομάτες ολόκληρες και τις σπάμε ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι.
  • Μόλις πάρει την πρώτη βράση, περνάμε όλο το μείγμα από ένα σινουά πιέζοντας με μία κουτάλα.
  • Επιστρέφουμε το μείγμα στο τηγάνι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει.

για τη pizza: 

  • Αναμειγνύουμε 60gr Cardinal Sweet Chili Sauce μαζί με 30gr tomato sauce και τα προσθέτουμε πάνω από τη βάση για pizza.
  • Προσθέτουμε τα εξής toppings: 30gr παρμεζάνα, 100gr φρέσκια mozzarella και 8gr βασιλικό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 20 λεπτά.

Εναλλακτικά:

  • Αντί να προσθέσετε τη σάλτσα Sweet Chili μέσα στη σάλτσα ντομάτας, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως extra topping αφού η πίτσα ψηθεί, καλύπτοντας τη λιωμένη mozzarella.
Goto Top