Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Tartare γαρίδας με chips πατάτας και yuzu mayonaise

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Ο Βασίλης Σπόρος φτιάχνει ένα ιδιαίτερο tartare με γαρίδες, ιαπωνικό καρύκευμα yuzu kosho και μαγιονέζα Kewpie. Αν δεν γνωρίζεις ήδη το yuzu kosho, την πάστα από πιπεριές chili & yuzu που κερδίζει συνεχώς έδαφος στις κουζίνες του κόσμου, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να το ανακαλύψεις. Θα το λατρέψεις!

Τα προϊόντα μας

  • Yuzu Kosho
  • Kewpie Mayonnaise
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 1/2 κιλό γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 4 μέτριες πατάτες
  • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • 2 κ.σ. Yuzu Kosho
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 150gr μαγιονέζα Kewpie
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τις πατάτες πολύ λεπτές κατά μήκος με τη βοήθεια ενός μαντολίνου και τις βάζουμε σε νερό με 2 κ.σ. αλάτι αφήνοντας για περίπου 20 λεπτά.
  • Ψιλοκόβουμε τις γαρίδες (αν είναι κατεψυγμένες τις ξεπαγώνουμε πρώτα) σε όσο πιο μικρά κομμάτια μπορούμε.
  • Τις ανακατεύουμε μαζί με το σκόρδο, το χυμό από 1 λεμόνι, 1 κ.σ. yuzu kosho, ψιλοκομμένο κόλιανδρο και αλάτι κατά βούληση.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για ένα τέταρτο.
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε τη μαγιονέζα yuzu. Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με 1 κ.σ. yuzu kosho και χυμό από 1 λεμόνι.
  • Ζεσταίνουμε τη φριτέζα ή ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο.
  • Αφού έχουμε σουρώσει καλά τις πατάτες, τις ρίχνουμε μέσα και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να γίνουν τραγανές.
  • Σερβίρουμε και γευόμαστε βάζοντας πάνω στο chip πατάτας yuzu mayonaise και το tartare γαρίδας.
Goto Top