Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Τhai Chicken Sate with Peanut Sauce

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Το σουβλάκι στην Thai εκδοχή του! Το κοτόπουλο παύει να είναι… βαρετό και βουτάει με φόρα στην πιο συγκλονιστική μαρινάδα! Περνάμε τα κομμάτια του φιλέτου σε ξυλάκια bamboo και συνοδεύουμε με σάλτσα με γεύση φυστικιού. Η αρωματικά μαρινάδα εξασφαλίζει μοναδική γεύση, ζουμερή υφή και απογειώνει τη γεύση στο asian “καλαμάκι”!

Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 1kg κοτόπουλο φιλέτο στήθος
  • 1 αγγούρι κομμένο σε φέτες
  • Ξυλάκια bamboo
  • Για τη μαρινάδα:
  • 2 κ.σ. Fish Sauce
  • 2 κ.σ. Μinced Garlic
  • 2 ½ κ.γλ. Sweet Soy Sauce
  • 2 ½ κ.γ. ζάχαρη
  • ¼ κ.γλ. πιπέρι λευκό
  • ½ κ.γλ. Turmeric Powder
  • ½ κ.γλ. Coriander Powder
  • ¼ κ.γλ. Chili Powder
  • 2 κ.γλ. Matsamam Curry Paste
  • 150ml Coconut Milk

Για dipping:

  • Peanut Flavoured Sauce

Εκτέλεση

  1. Kόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
  3. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ το κομμένο κοτόπουλο και το βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο.
  4. Περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ξυλάκια για σουβλάκια και τα ψήνουμε στο grill.
  5. Συνοδεύουμε με Peanut Flavoured Sauce και με φέτες αγγούρι.
Goto Top