Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

ΤΗΓΑΝΗΤΟ TOFU

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Υποκατάστατο της ζωικής πρωτεΐνης, το Tofu φτιάχνεται από γάλα σόγιας, κατάγεται από την Κίνα και θυμίζει σε υφή απαλό τυρί. Σαν υλικό έχει την ιδιότητα να απορροφά τέλεια τις γεύσεις με τις οποίες μαγειρεύεται μαζί και σε αυτή τη συνταγή το δοκιμάζουμε με ζωμό από dashi, mirin και σάλτσα σόγιας. Το μυστικό για τέλειο αποτέλεσμα είναι να αφήσετε το tofu να στεγνώσει καλά πριν το τηγανίσετε.

Τα προϊόντα μας

  • Dashi
  • Tofu
  • Mirin
  • Soy Sauce
  • Shichimi Togarashi
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 1 συσκευασία tofu
  • 120ml ζωμό Dashi ψαριού
  • 40ml Mirin
  • 40ml Soy Sauce
  • 80gr ρέβα
  • 10gr ginger
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • Μικρές πράσινες πιπεριές για γαρνιτούρα
  • Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
  • Shichimi Togarashi
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Στραγγίξτε το tofu και κόψτε το σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς.
  • Τρίψτε το ginger.
  • Τρίψτε τη ρέβα και έπειτα πιέστε καλά ώστε να αφαιρέσετε τα υγρά της.
  • Κόψτε το φρέσκο κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες.
  • Ρίξτε το Mirin σε μια μικρή κατσαρόλα που ήδη έχετε τοποθετήσει στη φωτιά και μόλις πάρει βράση προσθέστε το ζωμό Dashi και τη Soy Sauce. Μόλις πάρουν και αυτά βράση απομακρύνετε από τη φωτιά.
  • Πανάρετε τα κομμάτια tofu με αλεύρι και τηγανίστε σε προθερμασμένο λάδι στους 170 βαθμούς. Έπειτα τηγανίστε και τις πιπεριές.
  • Σε ένα βαθύ πιάτο σερβίρετε το tofu και γαρνίρετε με τη ρέβα, το ginger και τα φρέσκα κρεμμύδια.
  • Ρίξτε σε κάθε πιάτο λίγο ζεστό ζωμό και ολοκληρώστε το γαρνίρισμα με Shichimi Togarashi.
  • Για τη vegan εκδοχή του πιάτου ετοιμάστε ένα dashi ζωμό από μανιτάρια shitake ή ζωμό λαχανικών.
Goto Top