Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

Vegetable Salad with Ponzu Vinaigrette

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Πάντα ψάχνουμε νέους τρόπους για να φτιάξουμε τα λαχανικά μας και ομολογουμένως αυτή η συνταγή είναι πανεύκολη αλλά και super νόστιμη μιας και συνοδεύεται από τέλειο dressing με Ponzu και ελαιόλαδο. Το Ponzu είναι η σάλτσα σόγιας με αρωματικά εσπεριδοειδή φρούτα της Kikkoman, έχει ισορροπημένη αλμυρή, πικάντικη και γλυκιά γεύση και ταιριάζει επίσης πέραν από τα λαχανικά, με κρέας και ψάρι. Θυμήσου, το μυστικό για την επιτυχία είναι να κρατήσεις τα λαχανικά σου τραγανά!

Τα προϊόντα μας

  • Ponzu Kikkoman
  • Peas Pods
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 2 κολοκύθια
  • 250gr κολοκύθα
  • 200gr φασολάκια πλατιά ή Snowpeas
  • 2 καρότα
  • 200gr μικρές φούντες μπρόκολο

για το dressing:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. Ponzu Kikkoman
  • 1/2 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Κόψτε τα κολοκύθια, τα καρότα και την κολοκύθα σε κομμάτια όχι πολύ χοντρά.
  • Βράστε τα λαχανικά για 5 – 10 λεπτά ή μαγειρέψτε τα στον ατμό. Φροντίστε να μείνουν τραγανά.
  • Τοποθετήστε τα έπειτα σε ένα μπολ όσο είναι ακόμη ζεστά και ρίξτε το σχοινόπρασο.
  • Ανακατέψτε το ελαιόλαδο με το Ponzu και γαρνίρετε τα λαχανικά, σερβίροντας αμέσως.
Goto Top