Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

WONTON WRAPPER DESSERT

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Ένα μιλφέιγ αλλιώτικό από τα άλλα, με φύλλα για Wonton! Τραγανό, γρήγορο, γλυκό. Φτιάξτε μέσα σε λίγα λεπτά ένα καταπληκτικό dessert με κρέμα parfait παγωτό και μήλο. Η εύκολη διαφορετική εκδοχή του αγαπημένου μας γλυκού, με λίγα μόνο υλικά που λιώνει απολαυστικά στο στόμα.

Τα προϊόντα μας

  • Happy Belly Wonton Pastry 110mm 30shts
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 16 φύλλα Wonton Pastry
  • 1 ½ κ.σ. ανάλατο βούτυρο (το λιώνουμε στα μικροκύματα για να αλείψουμε τα φύλλα)
  • Ζάχαρη άχνη 

Για τη γέμιση:

  • 1 συσκευασία παγωτό parfait κρέμα
  • 2 κόκκινα μήλα
  • 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 60gr ζάχαρη καστανή
  • ½ κ.γλ. κανέλα σκόνη
  • ½ κ.γλ. υγρή βανίλια
  • ½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση

  • Ξεπαγώνουμε 16 φύλλα Wonton και τα απλώνουμε σε μια λαδόκολλα που έχουμε τοποθετήσει σε ένα ταψί.
  • Βουτυρώνουμε τα φύλλα με ένα πινέλο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC στον αέρα και ψήνουμε τα φύλλα για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη γέμιση:

  • Κόβουμε τα μήλα σε μικρούς κύβους.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά για να λιώσει.
  • Προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε για 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα.
  • Βάζουμε στο πιάτο ένα φύλλο Wonton, επάνω τοποθετούμε 3 κ.σ. παγωτό parfait και 1 κ.σ. από τη γέμιση μήλου που φτιάξαμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δύο ακόμη φορές, δημιουργώντας 3 στρώματα με παγωτό και μήλο και ολοκληρώνοντας με ένα σκέτο φύλλο.
  • Γαρνίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
  • Εναλλακτικά, αντί για parfait παγωτό μπορούμε να βάλουμε κρέμα patisserie ή σαντιγί.
Goto Top