Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

YATSHUHASI

Άνταμ Κοντοβάς
(Head Chef στο Mylos Santorini)

Κάποια souvenirs τρώγονται. Το Yatsuhasi είναι παραδοσιακό ιαπωνικό γλύκισμα, εξαιρετικά δημοφιλές στην πόλη του Kyoto. Συνήθως φτιάχνεται από ρυζάλευρο, ζάχαρη και κανέλα, ενώ ταιριάζει άψογα με την πάστα κόκκινου φασολιού. Η ζύμη του, όταν είναι ωμό, θυμίζει αρκετά αυτή των mochi, αλλά αφού ψηθεί γίνεται τραγανή και έχει πραγματικά ξεχωριστή υφή που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα προϊόντα μας

  • Kinako
  • Macha
  • Red Bean Paste No Skins
  • Potato Starch
  • Shiratamako
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 1 κ.σ. Kinako (Soy Bean Flour)
  • 2 κ.σ. κανέλα σκόνη
  • 1 κ.σ. κανέλα σκόνη & 1 κ.σ. Matcha Powder ανακατεμένες
  • 150gr Anko Red Bean Paste
  • 100gr Shiratamako
  • 20gr ζάχαρη
  • 150ml νερό
  • Katakuriku (potato starch)

 

Εκτέλεση

  • Σε ένα γυάλινο μπολ μέτριου μεγέθους, κατάλληλο για μικροκύματα, ανακατέψτε το Shiratamako και τη ζάχαρη με ένα σύρμα.
  • Προσθέστε το νερό σε 3 στάδια, ενώ ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι το μείγμα να γίνει σφιχτό.
  • Σκεπάστε με μεμβράνη και ζεστάνετε τη ζύμη στα μικροκύματα για 1 λεπτό.
  • Στη συνέχεια ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Θα πρέπει το μείγμα να είναι λευκό και με αλευρωμένη υφή.
  • Βάλτε τη ζύμη πάλι στα μικροκύματα για 1 λεπτό και έπειτα ανακατέψτε για άλλη μια φορά με μια βρεγμένη σπάτουλα σιλικόνης. Θα πρέπει η ζύμη σας να μοιάζει με αυτή του mochi αλλά το αλεύρι θα είναι ακόμη εμφανές.
  • Ζεστάνετε για ακόμη μια φορά τη ζύμη για 30 δευτερόλεπτα. Πλέον θα πρέπει να είναι διάφανη.
  • Ρίξτε αλεύρι Kinako σε ένα δίσκο και τοποθετήστε πάνω τη ζύμη για mochi.
  • Κόψτε έπειτα τη ζύμη στη μέση.
  • Κρατήστε 1 κομμάτι μέσα στο μπολ και σκεπάστε με μεμβράνη για να μην ξεραθεί.
  • Απλώστε το άλλο κομμάτι ζύμης με τα χέρια σας και πασπαλίστε το με 2 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη.
  • Με έναν πλάστη ανοίξτε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο.
  • Προσπαθήστε να τεντώσετε τη ζύμη σε ορθογώνιο ή τετράγωνο σχήμα, ώστε να την κόψετε έπειτα εύκολα σε ορθογώνια κομμάτια 2cm x 6cm.
  • Ψήστε τα κομμάτια στους 150 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά. Εάν επιθυμείτε πιο τραγανή υφή ψήστε λίγο παραπάνω.
  • Αφήστε στη συνέχεια να κρυώσουν και προσθέστε red bean paste με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για τη ζύμη που περίσσεψε.
Goto Top