Oι Chef & οι Βloggers προτείνουν

YELLOW CURRY ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Εάν πιστεύετε ότι έχετε δοκιμάσει τα καλύτερα σουβλάκια κοτόπουλου τότε πρέπει να δοκιμάσετε και αυτή τη συνταγή για να αναθεωρήσετε. Πεντανόστιμες μπουκιές από τρυφερό μπούτι κοτόπουλο που έχει μαριναριστεί σε πικάντικη πάστα από κίτρινο curry, Cardinal Coconut Milk, σκόρδο και χυμό από λεμόνι. Την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε να παραγγείλετε καλαμάκια, σκεφτείτε πρώτα τη γευστική εκδοχή που μας προτείνει ο chef Βασίλης Σπόρος.

Τα προϊόντα μας

  • Yellow Curry Paste
  • Coconut Milk Cardinal
  • Black Sesame
  • Glutinous Rice
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 75gr κοτόπουλο φιλέτο μπούτι
  • 30gr Yellow Curry Paste
  • 5gr σκόρδο τριμμένο
  • 80ml γάλα καρύδας ζαχαροπλαστικής
  • 50ml ηλιέλαιο
  • 8gr αλάτι ψιλό
  • 20ml χυμό λεμόνι
  • 2gr σουσάμι μαύρο
  • 10gr κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε καλά το Yellow Curry Paste, το γάλα καρύδας, το ηλιέλαιο, το χυμό από λεμόνι, το σκόρδο και το αλάτι.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια για σουβλάκι.
  • Τα προσθέτουμε στη μαρινάδα, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
  • Περνάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε σουβλάκια 21cm και ψήνουμε σε δυνατό grill για περίπου 8-10 λεπτά.
  • Γαρνίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαύρο σουσάμι και συνοδεύουμε προαιρετικά με sticky rice.
Goto Top