Συνταγές

VIETNAMESE FRESH SHRIMP SPRING ROLLS

Summer Rolls, Salad Rolls, Vietnamese Spring Rolls, Gỏi cuốn. Τόσα πολλά ονόματα για να περιγράψουμε το πιο δροσερό, ελαφρύ και νόστιμο διεθνούς φήμης ασιατικό appetizer από το Vietnam. Γαρίδες, Bean Vermicelli Noodles και λαχανικά τυλιγμένα σε διάφανα rice papers. Υγιεινά και πανεύκολα. Ταιριάζουν υπέροχα με dip από Cardinal Sweet Chili Sauce. Δοκιμάστε τα!

SPICY TOBAN NOODLES

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Η Toban Djan sauce της Lee Kum Kee κρύβει μέσα της έναν υπέροχο πικάντικο γευστικό συνδυασμό από διαλεχτές πιπεριές chili και πάστα κουκιών. Είναι τέλεια όταν χρησιμοποιείται ως dip αλλά και όταν παίρνει το ρόλο εκείνης της ολίγον spicy πινελιάς που κάνει ένα πιάτο να ξεχωρίζει. Τη δοκιμάσαμε σε stir fry με Broad Egg Noodles, κρασί Shao Hsing, σησαμέλαιο, κοτόπουλο και διάφορα λαχανικά. Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά απίθανο.

MOO SHU PORK

Το Moo Shu Pork είναι από τα πιο κλασικά κινέζικα πιάτα με χοιρινό, μανιτάρια, λαχανικά και αυγά. Πρωτοεμφανίστηκε στο Βόρειο κομμάτι της χώρας αλλά με τη διάδοση της Ασιατικής κουζίνας ταξίδεψε σε κάθε γωνιά του πλανήτη και ειδικά στην Αμερική, που δημιούργησε τη δική της ξεχωριστή εκδοχή για το πιάτο. Εύκολη και νόστιμη συνταγή που διπλώνεται μέσα στα αγαπημένα μας Duck Pancakes.

KAYA JAM

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Σπιτική εξωτική μαρμελάδα Kaya με 4 μόνο υλικά! Γάλα καρύδας, αυγά, Palm Sugar και αλεύρι. Φτιάξτε το πιο νόστιμο Ινδονησιακό snack μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Αλείψτε το σε φρέσκο ψωμί και απολαύστε υπεύθυνα. Το λεγόμενο Kaya toast είναι επίσης δημοφιλές στη Σιγκαπούρη και στη Μαλαισία και συνοδεύει άψογα μια κούπα καφέ ή τσάι, πρωί και απόγευμα.

BULGOGI JAPCHAE WITH SHIRATAKI

Το Bulgogi Japchae είναι από τα πιο διάσημα φαγητά της κορεάτικης κουζίνας. Ένα πιάτο με βασιλική καταβολή που έγινε στην πορεία η πιο δημοφιλής επιλογή σε εθνικές γιορτές, εορτασμούς και γενέθλια. Παραδοσιακά φτιάχνεται από Noodles γλυκοπατάτας, στη συνταγή που ακολουθεί όμως το δοκιμάσαμε με Shirataki Noodles, για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα. Μάθετε όλα τα μυστικά της αυθεντικής κορεάτικης bulgogi γεύσης!

PINEAPPLE SALSA

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Ένα φιλέτο κοτόπουλο ή ένα φιλέτο ψαριού χρειάζεται πάντοτε και μια γευστική σάλτσα για να δώσει την κατάλληλη εντολή στον ουρανίσκο. Και εδώ είναι που έρχεται η Cardinal Sweet Chili Sauce, η γλυκοκαυτερή σάλτσα τσίλι με κομματάκια κόκκινης καυτερής πιπεριάς και σκόρδο που ταιριάζει δίπλα σε όλα. Προσθέστε φρέσκο ανανά, κρεμμύδι, αγγούρι και κόλιανδρο και φτιάξτε το τέλειο dip που θα χαρίσει στο ψητό σας άλλο νόημα!

UDON NOODLES WITH WASABI SAUCE & GRILLED PORK

Τα Udon Noodles κατάγονται από την Ιαπωνία και έχουν χαρακτηριστική chewy υφή. Φτιάχνονται από σιτάλευρο και αναδεικνύουν τις γεύσεις που συνοδεύουν στο full. Εδώ, τα δοκιμάσαμε με Wasabi sauce, σάλτσα σόγιας με αρωματικά εσπεριδοειδή, Sake και χοιρινό ψαρονέφρι. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από τη συνταγή που ακολουθεί για να γευτείτε τα Udon σε όλο τους μεγαλείο, οπότε μην χάνετε χρόνο… Αρπάξτε το Wok!

BAO BUNS WITH CHICKEN NUGGETS

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Αφράτα, νόστιμα και ατμιστά. Σίγουρα λατρεύετε να τρώτε Bao Buns όπου σταθείτε και όπου βρεθείτε. Αλλά δοκιμάσατε ποτέ να φτιάξετε τα δικά σας Hirata; Δεν είναι δύσκολο. Ο Βασίλης Σπόρος μας εξηγεί βήμα – βήμα πως να προετοιμάσουμε τα λαχταριστά Κορεάτικα διάσημα ψωμάκια που έπεσαν από τον παράδεισο των γεύσεων στα steamers μας.

WONTON WRAPPER DESSERT

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Ένα μιλφέιγ αλλιώτικό από τα άλλα, με φύλλα για Wonton! Τραγανό, γρήγορο, γλυκό. Φτιάξτε μέσα σε λίγα λεπτά ένα καταπληκτικό dessert με κρέμα parfait παγωτό και μήλο. Η εύκολη διαφορετική εκδοχή του αγαπημένου μας γλυκού, με λίγα μόνο υλικά που λιώνει απολαυστικά στο στόμα.

GLASS NOODLES WITH GREEN ASPARAGUS & PEPPERS

Θα λατρέψετε τα Bean Vermicelli Noodles από την πρώτη κιόλας μπουκιά. Γνωστά και ως Glass Noodles, είναι ελαφριά, φτιάχνονται πανεύκολα και αναδεικνύουν τέλεια κάθε γεύση που συνοδεύουν. Για την παρακάτω συνταγή δεν θα χρειαστείτε καν το wok σας. Πιπεριά, σπαράγγια, φέτες πορτοκαλιού και ένα μοναδικό dressing από Sesame Oil, Fish Sauce, χυμό lime και μείγμα μπαχαρικών με Chili. Ένα ελαφρύ γεύμα δεν είναι απαραίτητα ένα βαρετό γεύμα.

LEFTOVER CHICKEN WRAPPERS

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Σας έχει τύχει μετά από κάποιο τραπέζι να περισσέψει αρκετό κοτόπουλο που δεν ξέρετε τι να το κάνετε; Θυμηθείτε αυτή τη συνταγή την επόμενη φορά που θα υπερβάλετε μαγειρεύοντας παραπάνω φαγητά για τους καλεσμένους σας. Λίγα υλικά και πολλή νοστιμιά τυλιγμένη σε τραγανά φύλλα Wonton που έρχονται για να σβήσουν την πείνα σας σε χρόνο dt.

Goto Top