Συνταγές

Potato Croquettes with Red Curry Paste

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Αυτές οι πατατοκροκέτες έχουν άρωμα Ταϊλάνδης και τραγανή κρούστα που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει. Πανεύκολη συνταγή που ετοιμάζεται με απλά βήματα για να μην επαναλαμβάνεσαι φτιάχνοντας τα ίδια και τα ίδια στην κουζίνα. Λεπτή γεύση από πάστα κόκκινου curry και γάλα καρύδας και φρυγανιά Panko για το πανάρισμα. Εάν δεν είσαι οπαδός του spicy αντί για Sriracha, συνόδεψε τις με Sweet Chili Sauce.

MINI SALMON TARTAR STEAKS WITH PONZU

Τρυφερό φιλέτο σολομού που σερβίρεται με φρέσκο κρεμμύδι, τραγανό σκόρδο και ιαπωνικό gourmet μείγμα κόκκινου πιπεριού με φλούδα πορτοκαλιού, σπόρους μαύρου και κίτρινου σησαμιού, φύκι, ginger και πιπέρι. To dip από σάλτσα Kikkoman Ponzu με σόγια και αρωματικά εσπεριδοειδή φρούτα απογειώνει πραγματικά τη γεύση σε κάθε μπουκιά. Είναι ο πιο gourmet τρόπος για να απολαύσεις ένα τόσο θρεπτικό ψάρι και η συνταγή είναι πραγματικά πανεύκολη. Συνόδεψε το με Sake!

Tofu Noodle Salad

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Άψογη για dinner. Τέλεια για lunch box την επόμενη ημέρα στη δουλειά. Φτιάξε μια super χορταστική σαλάτα με noodles, φύτρες φασολιού και tofu που έχει μαριναριστεί σε σησαμέλαιο, σάλτσα σόγιας, ginger και σκόρδο. Γιατί να παραγγείλεις πάλι απ’ έξω αν μπορείς να κάνεις ένα τόσο νόστιμο και εύκολο πιάτο με υλικά που εσύ επιλέγεις; Δοκίμασε το!

Fried Eggplant in Japanese Sauce

Η μελιτζάνα στην πιο gourmet απολαυστική εκδοχή της με ζωμό Dashi, Mirin και σάλτσα σόγιας Kikkoman. Ακολούθησε την παρακάτω συνταγή για ένα εντυπωσιακό starter με ιαπωνικές επιρροές. Εάν είσαι vegetarian δοκίμασε να αντικαταστήσεις το ζωμό από ψάρι με ζωμό λαχανικών. Εάν θες ένα gluten free πιάτο, αντικατάστησε τη σάλτσα σόγιας με tamari soy sauce.

Vegetable Salad with Ponzu Vinaigrette

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Πάντα ψάχνουμε νέους τρόπους για να φτιάξουμε τα λαχανικά μας και ομολογουμένως αυτή η συνταγή είναι πανεύκολη αλλά και super νόστιμη μιας και συνοδεύεται από τέλειο dressing με Ponzu και ελαιόλαδο. Το Ponzu είναι η σάλτσα σόγιας με αρωματικά εσπεριδοειδή φρούτα της Kikkoman, έχει ισορροπημένη αλμυρή, πικάντικη και γλυκιά γεύση και ταιριάζει επίσης πέραν από τα λαχανικά, με κρέας και ψάρι. Θυμήσου, το μυστικό για την επιτυχία είναι να κρατήσεις τα λαχανικά σου τραγανά!

Teriyaki Salmon Skewers with Ponzu Marinated Spring Onions

Φτιάξε διαφορετικά αλλά εξίσου νόστιμα σουβλάκια με σολομό ψημένο στο grill με σάλτσα Teriyaki. Συνόδευσε με φρέσκα κρεμμύδια που έχουν μαριναριστεί σε Ponzu, τη σάλτσα σόγιας με αρωματικά εσπεριδοειδή φρούτα της Kikkoman. Το τέλεια απαλό και ολίγον spicy dip από ιαπωνική μαγιονέζα Kepwie και πάστα Wasabi θα γίνει το αγαπημένο σου και για άλλες συνταγές, ακόμη και πλάι σε κρέας.

Bruschetta with feta, spinach and sesame

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Μια πανεύκολη πρόταση για μια φθινοπωρινή μπρουσκέτα με φέτα, σπανάκι, σουσάμι και ιαπωνική σάλτσα teriyaki. Τα καλύτερα γεύματα είναι αυτά που κατατάσσονται στην κατηγορία comfort food, φτιάχνονται γρήγορα και είναι super νόστιμα. Ps: Ταιριάζει υπέροχα με ένα ποτήρι κρασί τις ημέρες που βαριέσαι να μαγειρέψεις dinner.

Vegetable Noodles with Crispy Tofu and Peanut

Κρύο πιάτο με noodles χωρίς τα noodles γίνεται; Ναι γίνεται. Φτιάξε μια πανεύκολη και γρήγορη vegan συνταγή αντικαθιστώντας τα ζυμαρικά με λεπτοκομμένα λαχανικά. Συνόδεψε με υπέροχο dressing από φυστικοβούτυρο, lime, rice vinegar και σάλτσα σόγιας light. Τα κομματάκια από tofu προσθέτουν extra νοστιμιά αντικαθιστώντας επάξια την υφή του τυριού.

 

Tempura Cakes with Tuna and Corn

Τα νόστιμα ορεκτικά σε μέγεθος μπουκιάς, τα γνωστά tapas, δεν τα συναντάμε μόνο στην Ισπανία. Στην ιαπωνική κουζίνα, το να σερβίρεις μικρές μερίδες σε ξεχωριστά μικρά πιάτα και μπολ είναι κάτι που γίνεται από τα αρχαία χρόνια έως και σήμερα. Δοκίμασε να φτιάξεις αυτά τα υπέροχα αλμυρά cakes με αλεύρι tempura, καλαμπόκι και τέλειο spicy dip από Sriracha, σάλτσα σόγιας Kikkoman και mayo.

Sweet and Sticky Pulled Pork Pancakes

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Ήρθε η ώρα να φτιάξεις pancakes! Στείλε προσκλήσεις για το πιο χορταστικό και νόστιμο brunch γύρω από το Κυριακάτικο τραπέζι που θα συζητηθεί. Αυτά τα pancakes είναι απλά υπέροχα αφού συνδυάζουν την πιο αφράτη ζύμη με σιγοψημένο pulled pork που δένει με τη γλυκιά σάλτσα δαμάσκηνου Plum Sauce της Lee Kum Kee.  Τι άλλο θες για brunch στο σπίτι;

KOREAN BEEF BOWL

Όταν αυτό το ζεστό μπολ θα φέρνει το άρωμα της Κορεάτικης κουζίνας στο τραπέζι σου θα έχεις πετύχει δύο στόχους. Ο πρώτος θα είναι ότι μαγείρεψες κάτι μαγικά νόστιμο χωρίς να επαναληφθείς με συνταγές που έχει βαρεθεί. Ο δεύτερος θα είναι ότι δεν παιδεύτηκες καθόλου να το φτιάξεις. Θα λατρέψεις το πόσο ωραία δένει ο κιμάς με το sesame oil, το χυμό lime και τη soy sauce.

Goto Top