Συνταγές

SICHUAN RICE STICK NOODLES & BEEF STIR FRY

Αυτήν την εβδομάδα μαγειρεύουμε με τη σάλτσα Chili Garlic Sauce της Lee Kum Kee που δίνει ξεχωριστό άρωμα και spicy γεύση, δένοντας υπέροχα με miso, κινέζικο μείγμα 5 μπαχαρικών, noodles ρυζιού, δύο εκλεκτές σάλτσες σόγιας, μοσχαρίσιο κιμά και λαχανικά. Δοκίμασε τη δική μας εκδοχή για sichuan stir-fry.

Duck Fillet Teriyaki

Φέτος στο ρεβεγιόν φτιάχνουμε το πιο νόστιμο φιλέτο πάπιας ψημένο με teriyaki sauce. Σερβίρουμε συνοδεία πράσινης σαλάτας με dressing από Hoisin sauce ή με πατάτες στο φούρνο.

MANGO STICKY RICE

To αγαπημένο και πιο διάσημο παραδοσιακό ταϊλανδέζικο επιδόρπιο από glutinous ρύζι είναι μια συνταγή που μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα στην κουζίνα σου. Θυμίζει το δικό μας ρυζόγαλο και έχει εξωτικό άρωμα καρύδας και φρέσκα κομμάτια mango για topping.

Coconut Bounty Bars

Η νέα σειρά από οργανικά προϊόντα καρύδας με την υπογραφή της Ceylon, πρωταγωνιστεί σε μια πανεύκολη συνταγή για χειροποίητα bounties. Θα χρειαστείτε απλά βιολογικό μέλι, αλεύρι, κρέμα και λάδι καρύδας καθώς και λίγη μαύρη σοκολάτα και μια πρέζα θαλασσινό αλάτι. Δοκιμάστε ένα υπέροχο γευστικό επιδόρπιο που μπορείτε να σερβίρετε χωρίς ενοχές.

BAO WITH CHICKEN KATSU & TONKATSU MAYO

Ποτέ, μα ποτέ, δεν βαριόμαστε τα αφράτα bao που έχουν γίνει η αγαπημένη επιλογή όλων για lunch, brunch & dinner. Σε αυτή τη συνταγή τα δοκιμάζουμε με ζουμερό και τραγανό κοτόπουλο παναρισμένο σε Cardinal Panko και tempura και τα συνοδεύουμε με ένα εκρηκτικά γευστικό dip από ιαπωνική μαγιονέζα kewpie και σάλτσα tonkatsu.

PAN FRIED TOFU WITH UNAGI SAUCE

Αγαπάμε το tofu για τον τρόπο που μεταμορφώνεται στα πιάτα, ανάλογα με τα υλικά που θα το συνδυάσεις. Εδώ, το δημοφιλές ασιατικό υποκατάστατο της ζωικής πρωτεΐνης που θυμίζει σε υφή το τυρί, πρωταγωνιστεί σε μια εύκολη συνταγή, δένοντας τέλεια με την ιαπωνική unagi sauce, πάνω από ρύζι στον ατμό. Προσθέσαμε στο τέλος topping από furikake, καβουρδισμένο σουσάμι και αρωματικό μείγμα ιαπωνικού πιπεριού nanami για extra γεύση. Δοκίμασε το!

Mie Goreng

Το Mie Goreng ή Mee Goreng είναι ένα από τα πιο κλασικά και διαδεδομένα Ινδονησιακά street food πιάτα. Θα το ξεχωρίσεις για τη γεύση που του χαρίζει η παχύρρευστη και γλυκιά σάλσα που το συνοδεύει, με πρωταγωνιστή την επίσης Ινδονησιακής καταγωγής Kecap Manis soy sauce. Δοκίμασε τη δική μας εκδοχή με κοτόπουλο, noodles αυγού και λαχανικά.

Miso Mushroom Pasta

Αυτή την εβδομάδα δοκιμάζουμε μια απλή και διαφορετική συνταγή για pasta με πρωταγωνιστές την κόκκινη πάστα miso, το βιολογικό γάλα καρύδας της Ceylon, το αγνό βούτυρο Ghee και διάφορα μανιτάρια όπως: shiitake, straw και simeji. Στη θέση των κλασικών ζυμαρικών, τα rice stick noodles που απορροφούν τέλεια τα αρώματα και τις γεύσεις των υπόλοιπων υλικών. Το αποτέλεσμα;  Ό,τι πιο κρεμώδες, αρωματικό και νόστιμο έχουμε δοκιμάσει σε pasta τώρα τελευταία.

CHICKEN WITH TERIYAKI GLAZE

Η ολοκαίνουργια Teriyaki Glaze με την υπογραφή της Aizakku χρησιμοποιεί ως βάση τη σάλτσα σόγιας η οποία συνδυάζεται με κρασί και διάφορα μπαχαρικά και χαρίζει το τέλειο αποτέλεσμα σε συνταγές με κρέας όπως η παρακάτω. Δοκίμασε τη σε ένα απλό stir-fry με ρύζι basmati ή jasmine και κοτόπουλο για να δώσεις γλυκιά ξεχωριστή γεύση.

NASI GORENG

Αν έχεις βρεθεί στο Bali σίγουρα το έχεις δοκιμάσει. Το Nasi Goreng είναι από τα πλέον δημοφιλή πιάτα της Ινδονησίας και σημαίνει τηγανητό ρύζι. Δεν είναι όμως άλλο ένα απλό τηγανητό ρύζι! Είναι η πιο νόστιμη εκδοχή που έχεις δοκιμάσει και συνήθως σερβίρεται με αυγό και κρέας. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην παρασκευή του παίζει η Ινδονησιακή γλυκιά σάλτσα σόγιας Ketjap Manis, που χαρίζει στο πιάτο χαρακτηριστικό σκούρο χρώμα και καραμελώνει το ρύζι.

Vegan Panacotta

Τα οργανικά προϊόντα με την υπογραφή της Ceylon πρωταγωνιστούν σε μια δροσερή και ελαφριά συνταγή για vegan panacotta. Γάλα, μέλι και κρέμα καρύδας για την πιο απολαυστική αρωματική κρέμα που σερβίρεται με τραγανό crumble από κάσιους, εξαγνισμένο βούτυρο ghee, ζάχαρη καρύδας και ρυζάλευρο. Δοκίμασε την!

Goto Top