Συνταγές

POACHED BEEF MEATBALLS

Lee Richardson
(Corporate Chef στην Lee Kum Kee)

Πραγματικά είναι αμέτρητες οι συνταγές που μπορεί να κάνει κανείς με τις ingredient sauces της Lee Kum Kee. Η chef της εταιρίας φτιάχνει κεφτέδες χρησιμοποιώντας σάλτσα σόγιας και τους σερβίρει με 3 διαφορετικές εκδοχές dip. Hoisin Sauce, Hummus με Chilli Garlic Paste ή Hummus με Lee Kum Kee Peking Duck Sauce. Το αποτέλεσμα άψογο.

Κριθαρότο με Γαρίδες και Φύκια Hijiki

Φανταστικό πιάτο που μυρίζει θάλασσα. Το φύκι Hijiki φύεται σε Ιαπωνία, Κορέα και Κίνα και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να δώσεις extra γευστικούς πόντους με θαλασσινό άρωμα στις συνταγές σου. Δοκίμασε το!

Tartare γαρίδας με chips πατάτας και yuzu mayonaise

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Ο Βασίλης Σπόρος φτιάχνει ένα ιδιαίτερο tartare με γαρίδες, ιαπωνικό καρύκευμα yuzu kosho και μαγιονέζα Kewpie. Αν δεν γνωρίζεις ήδη το yuzu kosho, την πάστα από πιπεριές chili & yuzu που κερδίζει συνεχώς έδαφος στις κουζίνες του κόσμου, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να το ανακαλύψεις. Θα το λατρέψεις!

Ρεβίθια με Λαχανικά & Harissa

Τα ρεβίθια σε μια απολαυστική νηστίσιμη εκδοχή, γεμάτη άρωμα και γεύση. Συνδυάσαμε διάφορα λαχανικά και δώσαμε extra βάθος με τη spicy Ηarissa που έρχεται από την Τυνησία. Καυτερή πάστα από καπνιστές κόκκινες πιπεριές τσίλι και σκόρδο.

Ribeye με Shio Koji

Το Shio Koji είναι το νέο καρύκευμα που ήρθε για να μείνει. Κυκλοφορεί σε υγρή μορφή, προέρχεται από την Ιαπωνία και περιέχει μύκητα koji που έχει υποστεί ζύμωση σε ρύζι, αλάτι, νερό και αλκοόλη. Έχει γλυκιά και αλμυρή γεύση, με τη δεύτερη να υπερισχύει, και προσφέρει  umami touch όπου και αν μπει. Το δοκιμάσαμε σαν μαρινάδα σε ένα κλασικό steak. Το αποτέλεσμα ήταν απίθανο. Το κρέας μας μαλάκωσε και απέκτησε γεύση με ιδιαίτερο βάθος.

 

POKE BOWL

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Γνωρίζεις ότι το Poke Sushi είναι η χαβανέζικη εκδοχή του ιαπωνικού sushi; Όλα τα υλικά ανοιχτά και τοποθετημένα σε ένα bowl για να τα απολαύσεις με τα chopsticks σου. Δεν θέλει τύλιγμα αλλά έχει και αυτό τα μυστικά του. Το χαβανέζικο sushi είναι τόσο δημοφιλές ανά τον κόσμο, που η Kikkoman έβγαλε μια ολοκαίνουργια sauce φτιαγμένη ειδικά για αυτό το πιάτο και η αλήθεια είναι ότι το απογειώνει με μια κίνηση.

ΑΣΙΑΤΙΚΟ COLESLAW ME PONZU CITRUS SOY SAUCE

Το Ολλανδικό Coleslaw, γνωστό σε κάποια μέρη και ως slaw, είναι η κλασική σαλάτα με ψιλοκομμένο λάχανο και dressing από vinaigrette ή mayo. Συνοδεύει τέλεια burgers, pulled pork και πιάτα με κρέας γενικότερα. Αυτήν την εβδομάδα σου προτείνουμε μια αρωματική παραλλαγή της με Ασιατικό twist.

LINGUINI ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΠΑΣΤΑ MISO

Μακαρονάδα η διαφορετική. Ξεφεύγει από κλασικές συνταγές, γιατί πέραν από την ωραία σκορδάτη και βουτυράτη γεύση της, που ενισχύεται σίγουρα με το άρωμα από τo mix μανιταριών, έχει και μια πιο βαθιά umami εσάνς που έρχεται από την miso πάστα. Δένει γλυκά! Δοκίμασε την και θυμήσου στα μανιτάρια να συμπεριλάβεις σίγουρα shiitake.

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΣΤΑ MISO

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Σίγουρα έχεις δοκιμάσει την πατατοσαλάτα σαν συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα, αλλά αυτήν την πατατοσαλάτα, με miso δεν την έχεις φάει ποτέ ξανά. Η ιαπωνική πάστα από φασόλια σόγιας δίνει ένα ενδιαφέρον γευστικό twist όπου και αν μπει τελικά.

CHEESECAKE ΜΕ ΠΑΣΤΑ MISO & ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

Ένα διαφορετικό cheescake που συνδυάζει αλμυρή, γλυκιά και umami γεύση σε στρώσεις απόλαυσης. Ξεχωριστό μέχρι τελευταίας μπουκιάς, αποδεικνύει ότι η ιαπωνική πάστα miso είναι δικαίως από τα πιο ενδιαφέροντα versatile υλικά που πειραματιζόμαστε τελευταία. Η συνταγή είναι απλή. Δοκίμασε την.

ΠΑΠΙΑ ΜΕ BOK CHOY & ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ SHIITAKE

Φέτος τα Χριστούγεννα μαγειρεύουμε πάπια με bok choy και μανιτάρια shiitake για να γιορτάσουμε όπως πρέπει! Μια συνταγή γεμάτη άρωμα και ένταση. Η μαρινάδα από oyster sauce, σησαμέλαιο και σάλτσα σόγιας Double Deluxe της Lee Kum Kee απογειώνει πραγματικά τη γεύση. Ένα πιάτο που θα συζητηθεί στο γιορτινό τραπέζι.

Goto Top