Συνταγές

Khao Soi Gai

Κωστής Μωραΐτης
Chef στο Mr. Danton, Lindian Village Hotel, Rhodes

All time classic Thai πιάτο με έντονο άρωμα από πικάντικη πάστα curry και γλυκιά γεύση από γάλα καρύδας και ζάχαρη φοίνικα. Γίνεται πανεύκολα και γρήγορα στο wok σας, αρκεί να ακολουθήσετε κατά γράμμα τα βήματα της συνταγής παρακάτω. Enjoy!

FRIED NOODLES AND RICE WITH YAKISOBA SAUCE

Αυτό το πιάτο έχει πραγματικά απίθανη γεύση και συνδυάζει τα δύο βασικά υλικά για δύο διαφορετικά είδη stir fries σε μια συνταγή. Noodles και ρύζι jasmine ανακατεύονται μαζί με γλυκιά και αλμυρή σάλτσα σόγιας Yakisoba. Η τελευταία πινελιά με το τηγανητό αυγό που προστίθεται πριν το σερβίρισμα είναι το κάτι άλλο. Δοκιμάστε το!

Scallops with Chili

Απαντώνται σε όλους τους ωκεανούς του κόσμου, ως εκ τούτου, είναι κοσμοπολίτικα και το κρέας τους είναι ιδιαίτερα γλυκό και νόστιμο. Στη Γαλλία τα ονομάζουν κοχύλια του Αγίου Ιακώβου. Εδώ τα δοκιμάζουμε σε μια εξόχως gourmet εκδοχή τους, ψημένα με Soy Sauce και Ιαπωνικό μείγμα κόκκινου πιπεριού με φλούδα πορτοκαλιού. Σερβίρονται πάνω σε σπανάκι σοταρισμένο με βούτυρο και λευκό πιπέρι και γαρνίρονται με ψιλοκομμένη σε κλωστές πάχους μισού χιλιοστού κόκκινη πιπεριά chili.

Sautéed Spinach with Sesame Oil & Nori

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Γρήγορο, υγιεινό, νόστιμο. Σπανάκι σοταρισμένο σε ελαιόλαδο και σησαμέλαιο, με λευκά αμύγδαλα και τραγανά κομμάτια από φύλλο Nori. Ταιριάζει υπέροχα ως συνοδευτικό πλάι σε φιλέτο ψαριού ή κρέας, αλλά και σκέτο, εάν θέλετε να φάτε κάτι ελαφρύ και ντελικάτο. Το Nori του δίνει φανταστική γεύση Umami, ενώ το λάδι από καβουρδισμένο σουσάμι αξεπέραστο άρωμα.

UDON NOODLES WITH WOK SAUCE & SHRIMP

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Νηστεία δεν σημαίνει κακοπέραση! Φτιάξτε ένα υπέροχο γρήγορο και απολαυστικό πιάτο με γαρίδες, Udon Noodles και αρωματική σάλτσα στρειδιών, σόγιας και μπαχαρικών Cardinal Wok Sauce. Προσθέστε λαχανικά της επιλογής σας και ετοιμάστε το πανεύκολα μέσα σε λίγα λεπτά. Θα το λατρέψουν όλοι στο σπίτι.

COCONUT CURRY NOODLES

Νηστεύεις; Δοκίμασε αυτή τη συνταγή που έρχεται από τη μακρινή Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Κρεμώδης σάλτσα από γάλα καρύδας και κόκκινη πάστα Curry που μπερδεύεται γλυκά με ελαφριά noodles ρυζιού, σπαράγγια, μπρόκολο, καρότο, κόκκινο λάχανο, ginger και άλλα εκλεκτά υλικά που απογειώνουν τη γεύση. Γίνεται πανεύκολα μέσα σε 30 μόνο λεπτά.

Five Spice Chicken Wings

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Πεντανόστιμες φτερούγες κοτόπουλου που έχουν μαριναριστεί σε Hoisin Sauce, Mirin, σάλτσα σόγιας και παραδοσιακό κινέζικο μείγμα πέντε μπαχαρικών από κανέλα, γαρίφαλο, μάραθο και ginger. Απίστευτα νόστιμες και εξαιρετικά εύκολες.

 

Yakisoba Lasagne

Ακούτε τη λέξη Yakisoba και το μυαλό σας πάει στο γνωστό πιάτο με τα Noodles; Τότε σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσετε να φτιάξετε αυτά τα λαζάνια στο φούρνο με κιμά, mozzarella και γλυκιά σάλτσα Yakisoba από λαχανικά και σόγια, ελαφρώς αλμυρή και ταυτόχρονα γλυκιά. Δώστε ένα Asisan twist σε μια αξεπέραστη συνταγή που θα λατρέψετε να φτιάχνετε. Είναι yummy!

MISO WONTON SOUP

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Πανεύκολη και super υγιεινή σούπα με λευκή πάστα από φασόλια σόγιας, το γνωστό Miso, και έτοιμα Dumplings λαχανικών. Δεν είναι τυχαίο που λένε ότι οι Ιάπωνες είναι πρώτοι στην υγιεινή διατροφή. Αρκεί μια καλύτερη ματιά στα υλικά αυτής της σούπας. Το μυστικό για τη γρηγοράδα και την επιτυχία του πιάτου κρύβεται στην πραγματική γεύση Umami που της χαρίζει το Miso αλλά και στα έτοιμα Gyoza λαχανικών που βρίσκονται σε θέση ετοιμότητας στην κατάψυξη είτε για να τα απολαύσετε ατμιστά με λίγη Soy Sauce είτε μέσα σε κάποια συνταγή όπως αυτή!

ΜΙΚΡΑ PANCAKES ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

Μικρά Tapas Pancakes με φρέσκες γαρίδες, άμυλο πατάτας και Nori. Είναι πεντανόστιμα και ετοιμάζονται πολύ εύκολα αν ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή. H γαρνιτούρα από Kikkoman Sushi Sauce και ιαπωνικό κόκκινο πιπέρι Togarashi με φλούδες πορτοκαλιού, φύκι και ginger τους δίνει απίθανο άρωμα. Δοκιμάστε τα!

JUICY BEEF WITH SWEET SOY SAUCE

Ζουμερό φιλέτο μοσχάρι με γλυκιά Soy Sauce της Kikkoman, σκόρδο και σχοινόπρασο. Όσοι εκτιμούν το καλό κρέας θα εκτιμήσουν ιδιαιτέρως και αυτή τη συνταγή. Πανεύκολο να το φτιάξετε στο τηγάνι με ελάχιστα υλικά, δώστε όμως την απαραίτητη προσοχή στο ψήσιμο. Δοκιμάστε το!

Goto Top