Συνταγές

Karaage

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Συνήθως στην Ιαπωνία το τηγανιτό κοτόπουλο Karaage κυκλοφορεί μέσα σε bento boxes. Είναι ένα διάσημο ορεκτικό που απέξω είναι super τραγανό, ενώ στο εσωτερικό του είναι πάντοτε ζουμερό. Το μυστικό είναι στη σωστή μαρινάδα, αλλά και στο τηγάνισμα. Αρκετές δοκιμές χρειάστηκαν για να πετύχει το τέλειο crispy αποτέλεσμα της συνταγής που ακολουθεί. Ακολουθήστε την βήμα – βήμα και το αποτέλεσμα θα είναι άπιαστο!

Tonkatsu Tortilla Kebabs

Τρώγονται με τα χέρια, γίνονται πανεύκολα και είναι απίθανα νόστιμες. Αγαπάτε να ταιριάζετε διαφορετικές γεύσεις από κάθε γωνιά του κόσμου; Σε αυτή τη συνταγή, η μεξικάνικη tortilla συναντά την ιαπωνική γλυκιά σάλτσα Tonkatsu και τα βρίσκουν υπέροχα μεταξύ τους.

MANGO SHRIMP SALAD

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Φτιάξτε την πιο δροσερή σαλάτα με mango, γαρίδες, πορτοκάλι, φασόλια σόγιας Edamame και αρωματικό dressing από σάλτσα σόγιας, ρυζόξιδο και σησαμέλαιο. Ελαφριά, θρεπτική αλλά κυρίως νόστιμη. Δοκιμάστε τη για dinner συνοδεία ενός ωραίου κρασιού.

MINI CAMEMBERT WITH TONKATSU SAUCE

Έχουν περάσει περίπου 227 χρόνια από τότε που η Μαρί Αρέλ έφτιαξε για πρώτη φορά το διάσημο τυρί Camembert στην Νορμανδία. Συνήθως κυκλοφορεί μέσα στο εμβληματικό ξύλινο κουτί του και σίγουρα θα έχει τύχει να το δοκιμάσετε σε διάφορες συνταγές. Έχει κρεμώδη υφή, αρκετά ιδιαίτερη γεύση και χαρακτηριστικό άρωμα. Στη συνταγή που ακολουθεί το πανάραμε με Cardinal Panko, το τηγανίσαμε και το σερβίραμε με γλυκιά σάλτσα Tonkatsu της Kikkoman. Απίθανα νόστιμο!

Stir-fried Basmati Rice with Shiitake Mushrooms & Beef

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Τα αποξηραμένα μανιτάρια shiitake φημίζονται για το ντελικάτο άρωμά τους και τη σαρκώδη υφή τους. Ταιριάζουν τέλεια σε ριζότο και stir fries και μπορείτε να τα δοκιμάσετε και σε άλλες συνταγές, αντί για porcini. Στη συνταγή που ακολουθεί, ο Βασίλης έφτιαξε με αυτά ένα εύκολο stir fry με μοσχάρι, ρύζι basmati και σάλτσα από σόγια και Sriracha. Το αποτέλεσμα; Απίστευτο!

PENNE WITH YAKISOBA CURRY SAUCE

Pasta αλλιώς! Φτιάχνουμε πένες αλά ιαπωνικά. Αυτό το πιάτο έχει κάτι από ιταλική bolognese και κάτι από Ασιατικό stir fry, αφού ο κιμάς μπερδεύεται με curry και γλυκιά σάλτσα Yakisoba. Εύκολη συνταγή και τελείως διαφορετική από οτιδήποτε έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα. Δοκιμάστε την!

 

 

SPECIAL FRIED RICE

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Το τηγανητό ρύζι είναι σταθερή αξία και αγαπημένο comfort food για κάτι καθημερινές βράδια που δεν ξέρεις τι να φτιάξεις. Διάλεξε Jasmine ή Basmati rice, ανάλογα τι συμπαθείς περισσότερο, και σοτάρισε το στο wok με φασόλια σόγιας Edamame, αυγό και κρεμμύδι. Πρόσθεσε στο τέλος την ανοιχτόχρωμη και αρωματική premium σάλτσα σόγιας της Lee Kum Kee και μέσα σε λίγα λεπτά θα έχεις το τέλειο βραδινό.

BLACK BEAN CHICKEN

Κοτόπουλο στο wok με πιπεριές, κρεμμύδι εσαλότ και υπέροχη σάλτσα από μαύρα φασόλια, αρωματική, σκορδάτη και αλμυρή. Συνοδέψτε με ρύζι Basmati για ένα ελαφρύ γεύμα με αυθεντική κινέζικη γεύση. Έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά!

ΣΤΡΕΙΔΙΑ ΜΕ KOMBU, TAPIOCA & ΑΓΓΟΥΡΙ ΤΟΥΡΣΙ

Άνταμ Κοντοβάς
(Head Chef στο Mylos Santorini)

Στρείδια στο πιάτο. Μπορεί να θυμίζουν κόσμημα, στην πραγματικότητα όμως τρώγονται και έχουν υπέροχη εκλεπτυσμένη γεύση. Ο Άνταμ Κοντοβάς χρησιμοποιεί Ασιατικά υλικά όπως το Dashi, το Sake και το Mirin δημιουργώντας μία gourmet πρόταση που θα συζητηθεί στο τραπέζι.

Asian Orange Tofu

Το tofu είναι κλασικό υλικό της Ασιατικής κουζίνας. Θυμίζει τυρί, έχει απαλή υφή και φτιάχνεται από κυάμους σόγιας. Η βασική του ιδιότητα είναι να απορροφάει τις γεύσεις γύρω του σα σφουγγάρι και ακριβώς αυτό συμβαίνει και στην παρακάτω συνταγή. Πλατιά φασόλια snow peas, ginger, πιπεριές, κομμάτια tofu και μια σάλτσα από soy sauce, χυμό και μαρμελάδα πορτοκάλι και ρυζόξιδο. Δροσερή όπως ακούγεται και γράφεται.

THAI STIR FRIED NOODLES WITH TOFU AND SWEET SOY SAUCE

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Κάθε φορά που κάποιος chef μας δίνει συνταγή για Thai, καταλαβαίνουμε πόσο λατρεύετε τη συγκεκριμένη κουζίνα. Που να δοκιμάσετε λοιπόν και αυτό το πιάτο! Με κομμάτια tofu, λαχανικά και noodles ρυζιού. Η σάλτσα από oyster sauce, soy sauce, fish sauce και rice vinegar πάει τη γεύση σε άλλο επίπεδο. Εμείς στο τέλος προσθέτουμε και λίγη Sriracha, δίνοντας αυθεντικό ταϊλανδέζικο χαρακτήρα αλλά και spicy γεύση που μένει.

Goto Top