Συνταγές

Ribeye με Shio Koji

Το Shio Koji είναι το νέο καρύκευμα που ήρθε για να μείνει. Κυκλοφορεί σε υγρή μορφή, προέρχεται από την Ιαπωνία και περιέχει μύκητα koji που έχει υποστεί ζύμωση σε ρύζι, αλάτι, νερό και αλκοόλη. Έχει γλυκιά και αλμυρή γεύση, με τη δεύτερη να υπερισχύει, και προσφέρει  umami touch όπου και αν μπει. Το δοκιμάσαμε σαν μαρινάδα σε ένα κλασικό steak. Το αποτέλεσμα ήταν απίθανο. Το κρέας μας μαλάκωσε και απέκτησε γεύση με ιδιαίτερο βάθος.

 

POKE BOWL

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Γνωρίζεις ότι το Poke Sushi είναι η χαβανέζικη εκδοχή του ιαπωνικού sushi; Όλα τα υλικά ανοιχτά και τοποθετημένα σε ένα bowl για να τα απολαύσεις με τα chopsticks σου. Δεν θέλει τύλιγμα αλλά έχει και αυτό τα μυστικά του. Το χαβανέζικο sushi είναι τόσο δημοφιλές ανά τον κόσμο, που η Kikkoman έβγαλε μια ολοκαίνουργια sauce φτιαγμένη ειδικά για αυτό το πιάτο και η αλήθεια είναι ότι το απογειώνει με μια κίνηση.

ΑΣΙΑΤΙΚΟ COLESLAW ME PONZU CITRUS SOY SAUCE

Το Ολλανδικό Coleslaw, γνωστό σε κάποια μέρη και ως slaw, είναι η κλασική σαλάτα με ψιλοκομμένο λάχανο και dressing από vinaigrette ή mayo. Συνοδεύει τέλεια burgers, pulled pork και πιάτα με κρέας γενικότερα. Αυτήν την εβδομάδα σου προτείνουμε μια αρωματική παραλλαγή της με Ασιατικό twist.

LINGUINI ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΠΑΣΤΑ MISO

Μακαρονάδα η διαφορετική. Ξεφεύγει από κλασικές συνταγές, γιατί πέραν από την ωραία σκορδάτη και βουτυράτη γεύση της, που ενισχύεται σίγουρα με το άρωμα από τo mix μανιταριών, έχει και μια πιο βαθιά umami εσάνς που έρχεται από την miso πάστα. Δένει γλυκά! Δοκίμασε την και θυμήσου στα μανιτάρια να συμπεριλάβεις σίγουρα shiitake.

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΣΤΑ MISO

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Σίγουρα έχεις δοκιμάσει την πατατοσαλάτα σαν συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα, αλλά αυτήν την πατατοσαλάτα, με miso δεν την έχεις φάει ποτέ ξανά. Η ιαπωνική πάστα από φασόλια σόγιας δίνει ένα ενδιαφέρον γευστικό twist όπου και αν μπει τελικά.

CHEESECAKE ΜΕ ΠΑΣΤΑ MISO & ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

Ένα διαφορετικό cheescake που συνδυάζει αλμυρή, γλυκιά και umami γεύση σε στρώσεις απόλαυσης. Ξεχωριστό μέχρι τελευταίας μπουκιάς, αποδεικνύει ότι η ιαπωνική πάστα miso είναι δικαίως από τα πιο ενδιαφέροντα versatile υλικά που πειραματιζόμαστε τελευταία. Η συνταγή είναι απλή. Δοκίμασε την.

ΠΑΠΙΑ ΜΕ BOK CHOY & ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ SHIITAKE

Φέτος τα Χριστούγεννα μαγειρεύουμε πάπια με bok choy και μανιτάρια shiitake για να γιορτάσουμε όπως πρέπει! Μια συνταγή γεμάτη άρωμα και ένταση. Η μαρινάδα από oyster sauce, σησαμέλαιο και σάλτσα σόγιας Double Deluxe της Lee Kum Kee απογειώνει πραγματικά τη γεύση. Ένα πιάτο που θα συζητηθεί στο γιορτινό τραπέζι.

JAPAS – FRIED SQUID RINGS IN SWEET SAUCE

Φρέσκα καλαμάρια παναρισμένα με ιαπωνικό άμυλο πατάτας Katakuriko και τηγανισμένα deep – fry, σερβίρονται με γλυκιά σάλτσα από Mirin, Soy Sauce και ζωμό Dashi. Το αποτέλεσμα; Umami στο φουλ.

JAPAS – KING PRAWNS ON FRIED SWEET POTATO NOODLES

Τα noodles γλυκοπατάτας και οι γαρίδες δένουν άψογα μέσα το wok με την πιο κλασική ιαπωνική σάλτσα stir-fry, από φρούτα και λαχανικά, που ακούει στο όνομα Yakisoba.

JAPAS – SESAME CHICKEN WITH ORANGE & MUSTARD SAUCE

Ένα αλλιώτικο τηγανιτό κοτόπουλο! Μαριναρισμένο σε σάλτσα Teriyaki της Kikkoman με κρούστα από λευκό και μαύρο σουσάμι. Το άμυλο πατάτας στο πανάρισμα μας δίνει έξτρα τραγανό αποτέλεσμα. Φτιάχνεται πολύ εύκολα, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

JAPAS – JAPANESE GAZPACHO

Η ιαπωνική εκδοχή της ισπανικής σούπας gazpacho, εμπλουτισμένη με σάλτσα σόγιας Kikkoman για umami twist και ένταση στη γεύση. Πανεύκολη και super απλή συνταγή γεμάτη άρωμα.

Goto Top