Συνταγές

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ PONZU SAUCE, ΤΟΝΟ & ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Δοκιμάζουμε μακαρονάδα με τόνο, λαχανικά και σάλτσα ντομάτας που έχει εμπλουτιστεί με τα υπέροχα αρώματα της ponzu sauce. Παραδοσιακά η ponzu χρησιμοποιείται ως σάλτσα για κρέας ή ψάρι και ως dressing για σαλάτες. Είναι δημοφιλές Ιαπωνικό καρύκευμα και φτιάχνεται από εσπεριδοειδές yuzu, mirin, ρυζόξιδο και ζωμό dashi. Η Kikkoman συνδύασε την κλασική soy sauce με τη ponzu και δημιούργησε μια ξεχωριστή σάλτσα που μπορείς να δοκιμάσεις σε αμέτρητες συνταγές στην κουζίνα.

ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ SURIMI

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Πανεύκολη δροσερή ιαπωνική σαλάτα με surimi και φρέσκα λαχανικά. Το dressing από yuzu kosho, ponzu, ιαπωνική μαγιονέζα και σόγια απογειώνει τη γεύση και το άρωμα στο φουλ. Δοκίμασε την!

Πικάντικο Κοτόπουλο – Kuwa yaki

Παραδοσιακή ιαπωνική συνταγή για κοτόπουλο που εξισορροπεί τέλεια τη γλυκιά και την πικάντικη γεύση. Μπουκιές παναρισμένες σε άμυλο πατάτας, γλασαρισμένες με παχύρρευστη Wok Sauce της Kikkoman, καρυκευμένες με gourmet πιπέρι togarashi και λεπτοκομμένο nori. Για να τις σερβίρεις σωστά, πρέπει να τις συνοδεύσεις με dip από ιαπωνική μαγιονέζα Kewpie. Λέγεται ότι οι Ιάπωνες αγρότες μαγείρευαν το συγκεκριμένο πιάτο κατευθείαν στη σκαπάνη. Εμείς σου συνιστούμε να προτιμήσεις το τηγάνι σου.

VEGAN TACOS ΜΕ JACKFRUIT

Το jackfruit είναι το εθνικό φρούτο του Μπανγκλαντές και δεν λείπει ποτέ από τα ντουλάπια των vegans. Αν το μαγειρέψεις σωστά, θυμίζει πολύ σε υφή το κρέας. Δοκιμάσαμε λοιπόν vegan tacos με jackfruit που μαγειρέψαμε μαζί με κρεμμύδι, σκόρδο, πάπρικα, chili, κύμινο, ντομάτα και μηλόξιδο για να πάρει τέλειο άρωμα. Η τελευταία πινελιά από Sriracha Mayo απογειώνει στην κυριολεξία τη γεύση του πιάτου.

Sriracha Pizza

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Η spicy διάσημη Sriracha sauce από την Ταϊλάνδη θριαμβεύει εδώ και χρόνια μέσα σε ασιατικά και δυτικά πιάτα. Με μία κίνηση, απογειώνει stir fries και δίνει την πινελιά που λείπει σε προτάσεις για street food. Αυτή τη φορά γίνεται η αφορμή για να δοκιμάσουμε την κλασική ιταλική pizza μαργαρίτα αλλιώς. Το αποτέλεσμα; Kάτι παραπάνω από τέλειο!

Vegan Burger

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Είσαι vegan ή σου αρέσουν απλά οι vegan συνταγές; Δοκίμασε ένα επικίνδυνα νόστιμο και αλλιώτικο burger με μπιφτέκι από παντζάρι, kidney beans, ταχίνι και βρώμη. Ταιριάζει τέλεια με τη διάσημη Sriracha Mayo της Flying Goose που χαρίζει spicy creamy δυνατό τελείωμα. Τα κομμάτια από ώριμο avocado και το άρωμα ρόκας δένουν τέλεια με τα υπόλοιπα υλικά.

ΠΑΓΩΤΟ MATCHA

Το καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ και αυτήν την εβδομάδα φτιάχνουμε τέλειο παγωτό matcha που θα το λατρέψεις και για τη γεύση του και για το τέλειο χρώμα του. Το διάσημο ιαπωνικό πράσινο τσάι, με τα πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό, γίνεται η πρώτη ύλη για το καθιερωμένο παγωμένο dessert μαζί με κρέμα καρύδας και μπανάνες. Πανεύκολη συνταγή που βγαίνει πάντα τέλεια αρκεί να  ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

BEEF RAMEN NOODLES

Είναι αυτό που λέμε κλασικό Asian πιάτο! Φτιάξε ένα πανεύκολο stri fry με λαχανικά, μοσχάρι και ramen noodles. Η σάλτσα με mirin, soy sauce, πικάντικη sriracha, ρυζόξιδο, ginger και σκόρδο κάνει τη συνταγή φουλ αρωματική, ενώ το topping από crispy onions και φρέσκο κρεμμύδι δίνει το τέλειο τελείωμα.

Katsu Fried Cod Burger

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Το burger με μπακαλιάρο δεν είναι και το πιο συνηθισμένο burger που μπορεί κάποιος να δοκιμάσει, είναι όμως από τα πιο ιδιαίτερα και νόστιμα. Τραγανό απ’ έξω και τρυφερό από μέσα, το ψάρι τηγανίζεται παναρισμένο σε μείγμα Panko και γαλέτας και σερβίρεται με φρέσκο ψωμάκι, σαλάτα coleslaw, αγγούρι και αρωματική σάλτσα Tonaktsu.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ WASABI, ΠΑΤΑΤΕΣ & AVOCADO

Το καλοκαίρι δοκιμάζουμε διακαώς συνταγές για ξεχωριστές σαλάτες με νόστιμα dressings. Αυτήν την εβδομάδα σου προτείνουμε μια δροσερή σαλάτα με twist από πικάντικη ιαπωνική πάστα από άγριο ραπάνι. Πατάτες, avocado και sauce από mayo, σάλτσα σόγιας και wasabi. Σέρβιρε την με τραγανή πίτα Roti Paratha με γεύση κρεμμύδι.

Teriyaki Prawn and Avocado Toast

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Και που δεν ταιριάζει η βελούδινη υφή του avocado! Είναι αγαπημένο υλικό μας σε διάφορες συνταγές και αυτήν την εβδομάδα σου προτείνουμε κάτι ελαφρύ, νόστιμο και καλοκαιρινό. Φτιάξε toast avocado με γαρίδες σοταρισμένες σε ιαπωνική σάλτσα Teriyaki της Kikkoman εμπλουτισμένη με μέλι. Έτοιμο μέσα σε λίγα μόλις λεπτά!

Goto Top