Συνταγές

Char Siu Pork Belly

Αυτήν την εβδομάδα φτιάχνουμε χοιρινές πανσέτες μαριναρισμένες σε Char Siu sauce της Lee Kum Kee και stir fried sitchuan-style πατάτες. Έχεις δοκιμάσει ποτέ τη σάλτα Char Siu; Έρχεται απευθείας από την Κίνα ως μια εναλλακτική πρόταση για bbq και μαρινάρισμα. Φτιάχνεται από φασόλια σόγιας και μπαχαρικά και έχει γλυκιά και αλμυρή γεύση. Με τη σωστή σάλτσα και το σωστό ψήσιμο πάντα μπορείς να κάνεις θαύματα στην κουζίνα!

POKE BOWL

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Έρχονται από τη Χαβάη! Σίγουρα τα έχεις συναντήσει τελευταία ως πρόταση σε Street Food. Τα poke bowls έχουν γίνει πλέον διάσημα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Επηρεασμένα εμφανώς από την Ιαπωνική κουζίνα, έχουν βάση από ρύζι και toppings από διαφορετικά seasonings όπως rice vinegar και sriracha, φρέσκα λαχανικά αλλά και ωμό φιλεταρισμένο ψάρι. Δες τη δική μας εκδοχή και πειραματίσου με διαφορετικά toppings κάθε φορά. Είναι ένα πιάτο που θα φτιάχνεις και θα ξαναφτιάχνεις.

TOFU VEGAN BURGER

Φτιάξε ένα juicy vegan burger που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα κλασικά. Αντικατάστησε το κρέας με tofu που έχει μαριναριστεί σε σάλτσα σόγιας και έχει παναριστεί σε Panko. Τραγανό απ’ έξω και ζουμερό από μέσα. Συνόδεψε το με σοταρισμένο καρότο, κολοκύθι, κρεμμύδι και μανιτάρια πλευρώτους. Η sauce από μίξη Sriracha, Sweet Chili και μουστάρδα το απογειώνει πραγματικά. Θα γλείφεις τα δάχτυλά σου!

VEGAN ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ME JACKFRUIT

Έχεις δοκιμάσει ποτέ jackfruit; Είναι με διαφορά το μεγαλύτερο φρούτο που μεγαλώνει σε δέντρο, το βάρος του μπορεί να φτάσει και τα 50 κιλά, ενώ ένας μόνο καρπός περιέχει εκατοντάδες λοβούς, που αποτελούν κορυφαία πηγή βιταμίνης C, είναι πλούσιοι σε κάλιο, ασβέστιο και σίδηρο. Οι απανταχού vegans το χρησιμοποιούν σε συνταγές γιατί εφόσον ψηθεί θυμίζει αρκετά το χοιρινό κρέας. Στη συνταγή που ακολουθεί φτιάξαμε vegan γιουβέτσι αντικαθιστώντας το κρέας με τροπικό jackfruit και το τριμμένο τυρί με tofu. Απίθανο. Δοκίμασε το!

ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ KIMCHI

Έχεις δοκιμάσει ποτέ Kimchi; Είναι Κορεάτικο λάχανο τουρσί με πιπεριές τσίλι. Χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές είτε Ασιατικές είτε Δυτικές και έχει spicy χαρακτηριστική γεύση. Το τηγανητό ρύζι με Kimchi είναι λοιπόν από τα πιο κλασικά Κορεάτικα πιάτα, φτιάχνεται πανεύκολα, ονομάζεται kimchi-bokkeum-bap και είναι αγαπημένο comfort food αφού σηκώνει άπειρες παραλλαγές ανάλογα με τα υλικά που έχουμε στη διάθεσή μας.

ΙΑΠΩΝΙΚΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΛΥΚΙΑ ΠΑΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΦΑΣΟΛΙΟΥ

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Στην Ιαπωνία τα ονομάζουν An Pan και είναι τα δικά τους αφράτα μικρά τσουρεκάκια με γέμιση από πάστα γλυκού κόκκινου φασολιού. Είναι από τα πιο παραδοσιακά γλυκά, φτιάχτηκαν για πρώτη φορά το 1875 και ταιριάζουν τέλεια πλάι σε μια ζεστή κούπα τσάι. Μιας και οι ημέρες είναι λοιπόν γιορτινές, σου προτείνουμε μια διαφορετική εκδοχή για το τσουρέκι του Πάσχα.

SOBORO DON

Στην ιαπωνική κουζίνα, όλα τα πιάτα που σερβίρονται μέσα σε μικρά μπολ, έχουν ως βάση ατμιστό ρύζι και από πάνω διαφορετικά κάθε φορά toppings από κρέας, λαχανικά ή θαλασσινά, ονομάζονται Donburi. Το Donburi είναι το αγαπημένο comfort food κάθε Ιάπωνα, αφού φτιάχνεται πανεύκολα, είναι νόστιμο και φουλ θρεπτικό. Αυτήν την εβδομάδα φτιάχνουμε λοιπόν ένα Donburi με κιμά, αυγό, αρακά και ginger πίκλα. Απλά υπέροχο!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ RAMEN NOODLES

Σίγουρα γνωρίζεις και έχεις δοκιμάσει τα ιαπωνικά ramen noodles σε διάφορα πιάτα. Μέσα στις διάσημες ramen σούπες, σε stir fries ή και σε γεύματα στιγμής. Η λέξη ramen προέρχεται από το συνδυασμό της έκφρασης «Hao le», που σημαίνει σε ευθεία μετάφραση «ένα πεντανόστιμο πιάτο ολοκληρώθηκε», με τη λέξη «men» που σημαίνει στα ιαπωνικά, noodles. Αυτήν την εβδομάδα δοκιμάζουμε μια υπέροχη σαλάτα με διάφορα λαχανικά, surimi και υπέροχο αρωματικό dressing με ιαπωνική μαγιονέζα Kewpie, ρυζόξιδο, σησαμέλαιο και σάλτσα σόγιας.

Umami Punch Hanger Steak

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Η πιο διάσημη Asian συνταγή για steak με αρωματική μαρινάδα από Mirin, Soy Sauce & Sake. Σερβίρεται με πουρέ από φασόλια σόγιας Edamame και sticky rice. Δοκίμασε το Hanger Steak στην πιο umami εκδοχή του.

 

GUA BAO

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Χειροποίητα αφράτα ψωμάκια BAO με σιγοψημένο pork belly, γλυκιά Ασιατική BBQ Hoisin Sauce και topping από πίκλες αγγουριού, φρέσκο κρεμμύδι, τριμμένο φιστίκι και μαύρη ζάχαρη. Το Gua Bao είναι ένα πιάτο που έρχεται κατευθείαν από την Ταϊβάν και στην κυριολεξία σημαίνει «η τίγρης που δαγκώνει το γουρούνι».

PHO BO

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Είναι το πιο διάσημο βιετναμέζικο street food με ζωμό από βοδινή ουρά, carpaccio από μοσχαρίσια κόντρα, fish sauce, καυτερή και αρωματική Cardinal Sriracha Sauce, Hoisin sauce και Noodles ρυζιού. Δοκίμασε το στην πιο απολαυστική εκδοχή του.

Goto Top