Συνταγές

EGGS BENEDICT WITH YUZU HOLLANDAISE

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να αρχίσεις την Κυριακή σου από ένα χορταστικό Brunch; Ειλικρινά δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι άλλο. Και από την ημέρα που δοκιμάσαμε αυτά τα Eggs Benedict που σερβίρονται πάνω σε ατμιστά ψωμάκια Bao Bun με Hollandaise από Yuzu τα κάναμε πλέον συνήθεια. Φτιάξτε τα! Θα καταλάβετε.

MILD CURRY CHICKEN

Έτοιμο μέχρι να πεις stir fry! Φίνα και πικάντικη γεύση κοτόπουλου με Curry Sauce εύκολα και γρήγορα στην κουζίνα σας με την πιο γρήγορη συνταγή που θα λατρέψετε να φτιάχνετε. Συνοδεύεται φυσικά με ρύζι basmati, μανιτάρια και γιατί όχι; Chips γαρίδας. Ελαφρύ, αρωματικό, υπέροχο.

NORI WRAPPERS

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Το Nori είναι το περιτύλιγμα που δίνει Umami γεύση σε ό,τι και αν τυλίξει. Σαν ψημένο φύκι, τα βρίσκει υπέροχα με το sushi αλλά κάποιες άλλες φορές παίρνει και το ρόλο του πιο νόστιμου και πρωτότυπου wrapper. Δοκιμάστε τη συνταγή με ρολά από Nori και γέμιση από tofu sticks και quinoa.

OCTOPUS SKEWERS

Καιρό είχαμε να σας προτείνουμε tapas αλά Ιαπωνικά. Μικρά κομμάτια από χταπόδι περασμένα εναλλάξ μαζί με αγγούρι σε καλαμάκι. Ένα κρύο, super υγιεινό και εύκολο πιάτο που θα λατρέψετε να φτιάχνετε στην κουζίνα. Συνοδεύεται τέλεια με σάλτσα σόγιας Kikkoman και Wasabi paste που του δίνει μια ντελικάτη πινελιά και το κάνει ανώτερο gourmet έδεσμα.

TOSHIKOSHI SOBA NOODLES

Soba Noodles φαγόπυρου, με ζωμό από Mirin, Dashi Kombu και δροσερό dressing από φρέσκο κρεμμύδι, αγγούρι και λευκό σουσάμι. Ένα ελαφρύ πολύ γρήγορο πιάτο με ντελικάτη γεύση και λίγες θερμίδες. Η συνταγή παραδοσιακά συμβολίζει τη μετάβαση από τον ένα χρόνο στον άλλον, θεωρείται τυχερή και πάντα πρωταγωνιστεί την παραμονή της πρωτοχρονιάς στο τραπέζι. Τα Noodles αποτελούν τη γέφυρα μεταξύ των δύο χρόνων.

RAMEN BURGER

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Όταν ο δείκτης του ρολογιού γράψει Street Food, η Ασία και η Αμερική δίνουν ραντεβού μέσα σε ένα super λαχταριστό burger. Το κλασσικό ψωμάκι μετατρέπεται σε Ramen Noodles Bun, ο κιμάς ανακατεύεται με την πιο νόστιμη barbeque σάλτσα Bulgogi από πουρέ αχλαδιού και η Cardinal Sweet Chili Sauce παίζει και αυτή το δικό της μοναδικό ρόλο, δίνοντας αυτό που λέμε ξεχωριστό τελείωμα.

TIKKA MASALA CHICKEN

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Η καταγωγή του δεν έχει εξακριβωθεί αλλά σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς, όταν ακούμε Tikka Masala, το μυαλό μας κατευθύνεται προς Ινδία. Ζουμερό κρέας κοτόπουλου με νόστιμη και κρεμώδη σάλτσα από γιαούρτι και Tikka Curry Paste. Φυσικά το λευκό ρύζι Basmati και η γαρνιτούρα από κόλιανδρο δίνουν τη δική τους ξεχωριστή πινελιά στο πιάτο που τρώγεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη ως το διασημότερο Ινδικό.

SWEET POTATO COCONUT CURRY SOUP

Μια σούπα είναι ότι πρέπει για αυτές τις ημέρες που το θερμόμετρο φλερτάρει με τους μηδέν βαθμούς Κελσίου. Και γιατί η σούπα να είναι βαρετή επιλογή όταν μπορεί να γίνει με γάλα και λάδι καρύδας, γλυκοπατάτα, ζάχαρη φοίνικα, μπαχαρικά και γαρνιτούρα από γιαούρτι και τηγανιτό κρεμμύδι. Επιρροές από Thai κουζίνα και συναρπαστική γεύση σε μια συνταγή που θα φτιάξετε πολλές φορές όταν θα θέλετε να καταπολεμήσετε το κρύο.

ASIAN FISH & CHIPS

Αsian Fish & Chips! Το παραδοσιακό street food πιάτο που συναντάμε σε κάθε γωνία της Αγγλίας με ένα Asian twist που το κάνει ακόμη πιο νόστιμο. Μπακαλιάρος μαριναρισμένος σε σάλτσα σόγιας με αρωματικά εσπεριδοειδή φρούτα Kikkoman Ponzu, τηγανίζεται deep fry αφού πρώτα περαστεί σε χυλό Tempura. Γαρνίρετε ιδανικά με ψιλοκομμένο Nori και συνοδέψτε με Sriracha Mayonnaise LKK.

FOIE GRAS BAO SANDWICH

Δημήτρης Κουλλιάς
(Chef στο Horizon Beach Resort)

Μπορεί το Foie Gras να συναντήσει τη Λακέρδα, το καραμελωμένο κρεμμύδι και τα Hirata Buns στο ίδιο πιάτο; Στη συνταγή που ακολουθεί η υψηλή γαστρονομία και η μεσογειακή γεύση δίνουν ραντεβού με την απόλυτη τάση του Street Food, τα λαχταριστά Bao Buns. Δοκιμάστε την στην κουζίνα σας!

APPLE TEMPURA

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Ώρα για το πιο ξεχωριστό και φρουτένιο dessert που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Κομμάτια μήλου ποσαρισμένα με Lemon Grass και Palm Sugar τηγανίζονται αφού πρώτα παναριστούν σε tempura και σερβρίρονται με καραμελομένο σιρόπι από κρέμα καρύδας. Φτιάξτε τη ξεχωριστή συνταγή του Βασίλη Σπόρου και κλέψτε την παράσταση όταν έρθει η ώρα για επιδόρπιο.

Goto Top