Συνταγές

ΑΣΙΑΤΙΚΟ COLESLAW ME PONZU CITRUS SOY SAUCE

Το Ολλανδικό Coleslaw, γνωστό σε κάποια μέρη και ως slaw, είναι η κλασική σαλάτα με ψιλοκομμένο λάχανο και dressing από vinaigrette ή mayo. Συνοδεύει τέλεια burgers, pulled pork και πιάτα με κρέας γενικότερα. Αυτήν την εβδομάδα σου προτείνουμε μια αρωματική παραλλαγή της με Ασιατικό twist.

LINGUINI ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΠΑΣΤΑ MISO

Μακαρονάδα η διαφορετική. Ξεφεύγει από κλασικές συνταγές, γιατί πέραν από την ωραία σκορδάτη και βουτυράτη γεύση της, που ενισχύεται σίγουρα με το άρωμα από τo mix μανιταριών, έχει και μια πιο βαθιά umami εσάνς που έρχεται από την miso πάστα. Δένει γλυκά! Δοκίμασε την και θυμήσου στα μανιτάρια να συμπεριλάβεις σίγουρα και τα shiitake.

Σουβλάκια Κοτόπουλου με Harissa

Γνωρίζεις την Harissa; Είναι μια πικάντικη και ιδιαίτερη σε γεύση σάλτσα που έρχεται από τη Βόρεια Αφρική, συγκεκριμένα την Τυνησία, για να απογειώσει τις μαρινάδες σου αλλά και τις συνταγές που χρήζουν ενός spicy touch. Αυτήν την εβδομάδα τη δοκιμάζουμε σε μαρινάδα για χειροποίητα σουβλάκια κοτόπουλου, αλλά και στο δροσερό dip από γιαούρτι που τα συνοδεύει.

Coconut Yellow Curry Rice Stick Noodles

Δοκίμασε μια απλή κλασική συνταγή για ένα σούπερ αρωματικό και νόστιμο thai πιάτο. Λαχανικά και noodles ρυζιού δένουν γλυκά με γάλα καρύδας, πάστα κάρυ και fish sauce. Συναρπαστικά κρεμώδες, γλυκό και πικάντικο μαζί. Θα χρειαστείς μόνο το wok σου.

JAPCHAE

Είναι από τα πιο διάσημα Κορεάτικα πιάτα. Το Japchae ή chapchae (잡채), είναι το stir-fry που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις στην κουζίνα σου. Λαχανικά, κορεάτικα noodles από γλυκοπατάτα, και κοτόπουλο ή μοσχάρι (ανάλογα τις προτιμήσεις), μπερδεύονται γλυκά με σάλτσα σόγιας και σησαμέλαιο και γίνονται η No.1 συνταγή στην καρδιά κάθε Κορεάτη και όχι μόνο.

SPICY CHILLI BEAN RICE VERMICELLI NOODLES & TOFU

Δοκίμασε την πρόταση μας για ένα spicy stir-fry γεμάτο γεύση και έντονο άρωμα. Cardinal vermicelli noodles που συνδυάζονται επιδέξια με λαχανικά, βιολογικό tofu και πικάντικη Sichuan-style πάστα από μείγμα αλμυρών chilli peppers, κύαμων σόγιας και φασολιών, γνωστή και ως Toban Djan, με την υπογραφή της Lee Kum Kee.

 

Sweet Chili Burger

Βασίλης Σπόρος
(Chef στην Cardinal)

Sweet Chili Tower! Ζουμερό μπιφτέκι με crunchy πίκλες και γλυκοκαυτερή σάλτσα τσίλι. Το μυστικό στο burger είναι η μείξη με  Bulgogi Sauce, μία πλούσια σε γεύση σάλτσα με σόγια, πουρέ αχλαδιού και μπαχαρικά.

SICHUAN RICE STICK NOODLES & PORK STIR FRY

Δοκίμασε την πρότασή μας για ένα κλασικό και ολίγον spicy sichuan stir-fry. Η σάλτσα chili garlic sauce της Lee Kum Kee πρωταγωνιστεί στη γεύση και συνδυάζεται με miso, κινέζικο μείγμα 5 μπαχαρικών, noodles ρυζιού, δύο διαλεγμένες σάλτσες σόγιας, κιμά και λαχανικά.

VEGAN BAO BUNS ΜΕ JACKFRUIT

Δοκίμασε την πρότασή μας για τα πιο νόστιμα #vegan bao. Το τροπικό jackfruit μαγειρεύεται με σάλτσα σόγιας και επιλεγμένα μυρωδικά, αντικαθιστώντας επάξια το κρέας. Σερβίρεται στα ατμιστά και πάντοτε αφράτα bao, μαζί με φρέσκο κρεμμύδι και δροσερές φέτες αγγουριού.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ASIAN STYLE

Δοκίμασε την δική μας Ασιατική εκδοχή του μπακαλιάρου σκορδαλιά. Τηγανίσαμε το ψάρι σε ιαπωνική tempura για extra ζουμερό και τραγανό αποτέλεσμα και φτιάξαμε μια διαφορετική σκορδαλιά, προσθέτοντας σησαμέλαιο και chili & garlic sauce της Lee Kum Kee.

SICHUAN COLD NOODLES

Πιάσε το wok! Κλασική κινέζικη συνταγή για noodles που σερβίρονται κρύα και είναι ότι πρέπει για τις ημέρες του καλοκαιριού. Δοκίμασε τα για το τέλειο άρωμα που χαρίζει η σάλτσα Chili Bean Sauce της Lee Kum Kee γνωστή και ως Τόμπαν Τζάν. Μια Sichuan-style πάστα από μείγμα αλμυρών chilli peppers, κύαμων σόγιας και φασολιών.

Goto Top