Συνταγή

Asian Orange Tofu

Το tofu είναι κλασικό υλικό της Ασιατικής κουζίνας. Θυμίζει τυρί, έχει απαλή υφή και φτιάχνεται από κυάμους σόγιας. Η βασική του ιδιότητα είναι να απορροφάει τις γεύσεις γύρω του σα σφουγγάρι και ακριβώς αυτό συμβαίνει και στην παρακάτω συνταγή. Πλατιά φασόλια snow peas, ginger, πιπεριές, κομμάτια tofu και μια σάλτσα από soy sauce, χυμό και μαρμελάδα πορτοκάλι και ρυζόξιδο. Δροσερή όπως ακούγεται και γράφεται.

Τα προϊόντα μας

  • Tofu
  • Peas Pods
  • Sesame Seeds
  • Minced Ginger
  • Soy Sauce
  • Rice Wine Vinegar
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 400gr Tofu
  • 270gr Snow Peas
  • 3 πιπεριές
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  • 2 κ.σ. ginger ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα:

  • 1 κούπα ζωμό λαχανικών
  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1/4 κούπας Soy Sauce
  • 3 κ.σ. Rice Wine Vinegar
  • 5 κ.γλ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

 

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα υλικά για τη σάλτσα.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίξτε το ελαιόλαδο και μετά το tofu και ανακατέψτε ελαφρώς μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Προσθέστε τις πιπεριές και το ginger και συνεχίστε το σοτάρισμα για άλλα 3 – 5 λεπτά.
  • Ρίξτε τη σάλτσα και μαγειρέψτε μέχρι να δέσει.
  • Σερβίρετε συνοδεύοντας προαιρετικά με καστανό ρύζι.
Goto Top