Συνταγή

BEEF FILLETS WITH DRAGON FRUITS & CELERY

Το φρούτο του δράκου ή αλλιώς η Πιτάια, έχει υπόγλυκη γεύση και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη νοτιοανατολική Ασία. Σε αυτή τη συνταγή μεταμορφώνεται κυριολεκτικά στο πιάτο με το πιο εξωτικό χρώμα και φιλοξενεί γευστική γέμιση από φιλέτο μοσχάρι μαριναρισμένο σε κρασί Shaosing, Oyster και Soy Sauce. Δοκιμάστε το!

Τα προϊόντα μας

  • Cooking Wine Shao Hsing
  • Oyster Sauce Lee Kum Kee
  • Soy Sauce Premium Light
  • Lkk Sesame Oil Blended with Soybean Oil
  • Soy Sauce Dark Lee Kum Kee
  • Minced Garlic
  • Tapioca Starch
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 180gr dragon fruit
  • 120gr φιλέτο μοσχάρι κομμένο σε κυβάκια
  • 120gr σέλερι ψιλοκομμένο
  • 60gr κόκκινη πιπεριά
  • 10gr Μinced Garlic
  • Λίγο νερό
  • Λίγη ζάχαρη

Για τη μαρινάδα:

  • 3 κ.σ. Oyster Sauce LKK
  • 1 κ.σ. Premium Light Soy Sauce LKK
  • ½ κ.σ. Tapioca Starch
  • ½ κ.σ. Sesame Oil Blended
  • Λίγη Premium Dark Soy Sauce LKK
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • Λίγο Shao Hsing Wine

Εκτέλεση

  • Αφαιρούμε τη ψίχα από το dragon fruit και την κόβουμε σε κύβους. Κρατάμε το κέλυφος για να σερβίρουμε μέσα σε αυτό το φαγητό μας.
  • Τηγανίζουμε ελαφρώς το κρέας με λίγο λάδι μέχρι που να είναι κατά 80% έτοιμο και το βγάζουμε στην άκρη.
  • Στο ίδιο wok, αφού αφαιρέσουμε το κρέας, προσθέτουμε το σέλερι και τη κόκκινη πιπεριά μαζί με λίγο νερό και ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Βγάζουμε τα υλικά σε ένα πιάτο μόλις είναι έτοιμα.
  • Ζεσταίνουμε πάλι το wok προσθέτοντας λίγο λάδι, το σκόρδο, το σέλερι, τις πιπεριές και το κρέας. Ρίχνουμε στο τέλος και τη ψίχα dragon fruit και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα σε δυνατή φωτιά, ώστε το φρούτο να μην βγάλει τους χυμούς του. Σερβίρουμε απευθείας στο κέλυφος του dragon fruit.
Goto Top