Συνταγή

BUTA NO SHOGAYAKI

Αυθεντικό ιαπωνικό πιάτο που ετοιμάζεται πανεύκολα, μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. «Shoga» στα ιαπωνικά σημαίνει ginger και «yaki» σημαίνει τηγανιτός ή ψητός. Τρυφερό χοιρινό ψαρονέφρι, Soy Sauce, Sake και κομμάτια ginger. Όσο πιο λεπτοκομμένο το ψαρονέφρι τόσο πιο καλό το αποτέλεσμα. Συνήθως οι Ιάπωνες προτιμούν το Buta No Shogayaki τις μεσημεριανές ώρες, χάρη στον ελάχιστο χρόνο που απαιτεί η προετοιμασία του. Δοκιμάστε το!

Τα προϊόντα μας

  • Wok Oil
  • Basmati Rice
  • Soy Sauce
  • Sake
  • Pickled Ginger
  • White Sesame
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

(για 2 άτομα)

  • 3 κ.σ. Wok Oil
  • 400gr χοιρινό ψαρονέφρι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. ginger ψιλοκομμένο
  • Ρύζι ατμού για το σερβίρισμα
  • White Sesame (για το γαρνίρισμα)

Για τη σάλτσα:

  • 3 κ.σ. Soy Sauce
  • 4 κ.σ. Sake
  • 3 κ.γλ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Ανακατέψτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
  • Αφήστε το λάδι να ζεσταθεί στο wok.
  • Ρίξτε κατόπιν το χοιρινό και το σοτάρετε.
  • Προσθέτετε και το ginger και ανακατέψτε.
  • Ρίξτε τη σάλτσα και ανακατέψτε καλά για 1 – 2 λεπτά.
  • Μοιράστε το ρύζι σε 2 μπολ και σερβίρετε από πάνω το χοιρινό. Τέλος, γαρνίρετε με λευκό σουσάμι.
Goto Top