Συνταγή

CHEESECAKE ΜΕ ΠΑΣΤΑ MISO & ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

Ένα διαφορετικό cheescake που συνδυάζει αλμυρή, γλυκιά και umami γεύση σε στρώσεις απόλαυσης. Ξεχωριστό μέχρι τελευταίας μπουκιάς, αποδεικνύει ότι η ιαπωνική πάστα miso είναι δικαίως από τα πιο ενδιαφέροντα versatile υλικά που πειραματιζόμαστε τελευταία. Η συνταγή είναι απλή. Δοκίμασε την.

Τα προϊόντα μας

  • Hikari Miso Soy Bean Paste White
  • Peanut Butter
  • Mirin
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 300gr μπισκότα σοκολάτα με γέμιση βανίλια (πχ. oreo)
  • 150gr βούτυρο (λιωμένο)
  • 500gr τυρί κρέμα
  • 200gr ζάχαρη άχνη
  • 1 δόση βανίλια
  • 350gr φυστικοβούτυρο
  • 100gr miso paste
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. mirin

Εκτέλεση

  • Σπάμε τα μπισκότα σε ένα multi ή με το χέρι αν τα θέλουμε πιο χοντροκομμένα, τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα απλώνουμε σε ένα ταψί με πάτο που αποσπάται.
  • Έπειτα ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, 100gr από το φυστικοβούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και την βανίλια και απλώνουμε πάνω από τη βάση με το μπισκότο.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε πολύ χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο φυστικοβούτυρο, το miso paste, το μέλι και το mirin, ώσπου να γίνει αραιό και να μπορεί να απλωθεί εύκολα.
  • Το απλώνουμε στην τρίτη στρώση και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει.
Goto Top