Συνταγή

Duck Fillet Teriyaki

Φέτος στο ρεβεγιόν φτιάχνουμε το πιο νόστιμο φιλέτο πάπιας ψημένο με teriyaki sauce. Σερβίρουμε συνοδεία πράσινης σαλάτας με dressing από Hoisin sauce ή με πατάτες στο φούρνο.

Τα προϊόντα μας

  • Teriyaki Sauce
  • Teriyaki Glaze
  • Cooking Wine
  • Rice Vinegar
  • Hoisin Sauce
  • Wok Oil
  • Soy Sauce Lite
  • Sesame Oil

 

Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 350gr φιλέτο πάπιας
  • 4 κ.σ. Teriyaki Sauce
  • 4 κ.σ. Teriyaki Glaze
  • 1 κ.σ. Cooking Wine
  • 2 κ.σ. Rice Vinegar

Υλικά για το dressing της σαλάτας:  

  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1½ κ.σ. Hoisin Sauce
  • 1 κ.σ. Wok Oil
  • 1½ κ.σ. Soy Sauce Lite
  • 1 κ.σ. Sesame Οil

Εκτέλεση

  • Χαράζουμε το δέρμα σε διαγώνιες γραμμές και ξαναχαράζουμε με αντίθετη φορά ώστε να σχηματιστούν ρόμβοι.
  • Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο.
  • Ζεσταίνουμε το wok και ψήνουμε το φιλέτο με τη μεριά του δέρματος να ακουμπάει κάτω για 5-10 λεπτά. Αν πάρει χρώμα αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Γυρνάμε το φιλέτο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Βγάζουμε το φιλέτο από το wok.
  • Μεταφέρουμε το λίπος σε ένα μπολ και ξαναψήνουμε το φιλέτο προσθέτοντας 4 κ.σ. σάλτσα teriyaki, σκεπάζοντας με το καπάκι για 5 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε το φιλέτο σε πιάτο και αφήνουμε να ξεκουραστεί.
  • Ρίχουμε στο wok τις 4 κ.σ. teriyaki glaze sauce και το ρυζόκρασο και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.
  • Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα μπόλ και ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα.
  • Σερβίρουμε την πάπια με την πράσινη σαλάτα που ετοιμάσαμε ή με πατάτες στο φούρνο.
Goto Top