Συνταγή

Fried Eggplant in Japanese Sauce

Η μελιτζάνα στην πιο gourmet απολαυστική εκδοχή της με ζωμό Dashi, Mirin και σάλτσα σόγιας Kikkoman. Ακολούθησε την παρακάτω συνταγή για ένα εντυπωσιακό starter με ιαπωνικές επιρροές. Εάν είσαι vegetarian δοκίμασε να αντικαταστήσεις το ζωμό από ψάρι με ζωμό λαχανικών. Εάν θες ένα gluten free πιάτο, αντικατάστησε τη σάλτσα σόγιας με tamari soy sauce.

Τα προϊόντα μας

  • Kikkoman Soy Sauce
  • Shimaya Dashinomoto Bonito Flavored
  • Itokiri Togarashi
  • Mirin
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 1 μελιτζάνα
  • 80gr ρέβα τριμμένη και στυμμένη
  • 10gr ginger τριμμένο
  • 4 εκατοστά πράσο (από το άσπρο του κομμάτι)
  • 3 τμχ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 200ml ζωμό Dashi
  • 25ml Kikkoman Soy Sauce
  • Itokiri Togarashi
  • 25ml Mirin
  • 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Κόψε το πράσο σε πολύ λεπτές φέτες, ξέπλυνε με νερό και στέγνωσε το με λίγο χαρτί.
  • Κόψε τη μελιτζάνα σε μικρά κομμάτια και τηγάνισε τα για λίγα λεπτά σε ζεστό λάδι. Έπειτα τοποθέτησε τα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Ρίξε το ζωμό, τη Soy Sauce, το Mirin και τη ζάχαρη σε ένα σκεύος και άφησε τα να πάρουν μια βράση.
  • Τοποθέτησε τα κομμάτια της μελιτζάνας σε ένα μπολ και ρίξε το ζωμό όσο είναι ακόμη ζεστός από πάνω τους.
  • Πρόσθεσε γαρνιτούρα από το ginger, τη ρέβα, τα πράσα, το σχοινόπρασο και λίγο Itokiri Togarashi.
Goto Top