Συνταγή

JAPAS – JAPANESE GAZPACHO

Η ιαπωνική εκδοχή της ισπανικής σούπας gazpacho, εμπλουτισμένη με σάλτσα σόγιας Kikkoman για umami twist και ένταση στη γεύση. Πανεύκολη και super απλή συνταγή γεμάτη άρωμα.

Τα προϊόντα μας

  • Kikkoman Soy Sauce
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

για το gazpacho:

  • 300gr ώριμες ντομάτες
  • 200gr ντοματίνια datterini
  • 40gr κόκκινη πιπεριά
  • 20gr σέλινο
  • 40gr αγγούρι καθαρισμένο
  • 20gr κρεμμύδι καθαρισμένο
  • 1 φέτα από μια μπαγκέτα χωρίς την κόρα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100ml νερό
  • 40ml ελαιόλαδο
  • 30ml brandy ξύδι
  • 40ml Kikkoman Naturally Brewed Soy Sauce
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • ½ κ.γλ. ζάχαρη
  • Λίγους σπόρους κύμινο

για το topping:

  • 20gr κόκκινη πιπεριά
  • 20gr κίτρινη πιπεριά
  • 20gr σέλινο
  • 20gr αγγούρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίστε το αγγούρι και το κρεμμύδι.
  • Κόψτε το σέλινο, αφαιρέστε το πάνω μέρος και τους σπόρους από τις ντομάτες και καθαρίστε το εσωτερικό και τους σπόρους από τις πιπεριές.
  • Ψιλοκόψτε όλα τα παραπάνω και την μπαγκέτα σε μεγάλα κομμάτια.
  • Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τις σκελίδες του σκόρδου.
  • Τοποθετήστε τα μισά από τα ψιλοκομμένα υλικά σε ένα blender με το μεταλλικό νερό, το λάδι και το ξύδι και χτυπήστε τα μαζί.
  • Προσθέστε και τα υπόλοιπα λαχανικά, χτυπήστε και πάλι με το blender, προσθέστε την Kikkoman Soy Sauce, το αλάτι, τη ζάχαρη και σπόρους από άγριο κύμινο.
  • Εάν το gazpacho βγει παχύρευστο, προσθέστε λίγο ακόμη νερό.
  • Για το topping, ψιλοκόψτε τις πιπεριές, το σέλινο και το αγγούρι.
  • Σερβίρετε το gazpacho σε μικρά ποτήρια ή μικρά βαζάκια, προσθέστε το topping και σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμί.
Goto Top