Συνταγή

JUICY CHICKEN IN TERIYAKI

Η αλήθεια είναι ότι το κοτόπουλο γνωρίζει άπειρες παραλλαγές στο μαγείρεμα και σίγουρα αυτή η συνταγή θα μπει στη λίστα με τις δικές σας αγαπημένες. Μικρές τρυφερές μπουκιές από φιλέτο μπούτι μαριναρισμένες σε Teriyaki Sauce και Ginger, τηγανίζονται παναρισμένες με άμυλο πατάτας. Το τέλειο dip από σάλτσα σόγιας, χυμό λεμόνι και μαγιονέζα δίνει έξτρα πόντους και κάνει το πιάτο ακόμη πιο πολύτιμο στο τραπέζι.

Τα προϊόντα μας

  • Kikkoman Teriyaki Sauce
  • Minced Ginger Thai Heritage
  • Kikkoman Soy Sauce
  • Potato Starch
  • Mayonnaise Kiewpie
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

για 4 μερίδες:

  • 500gr κοτόπουλο φιλέτο μπούτι
  • 100ml Kikkoman Teriyaki Marinade & Sauce
  • ¾ κ.σ. Minced Ginger
  • Λίγο άμυλο πατάτας
  • Αρκετό λάδι για το τηγάνισμα

Για το dip:

  • 100gr μαγιονέζα
  • 10ml χυμό λεμόνι
  • 10ml Soy Sauce Kikkoman

Εκτέλεση

  • Κόψτε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, στο μέγεθος μιας μπουκιάς.
  • Τοποθετήστε όλα τα κομμάτια σε ένα μπολ και προσθέστε Teriyaki Sauce και Minced Ginger. Ανακατέψτε πολύ καλά και αφήστε τα να μαριναριστούν για 30 λεπτά.
  • Στραγγίστε το κοτόπουλο προκειμένου να φύγουν τα περιττά υγρά.
  • Πασπαλίστε το κοτόπουλο με το άμυλο πατάτας και τηγανίστε σε αρκετό λάδι στους 170oC.
  • Σερβίρετε με κομμάτια λεμονιού ή lime και τη sauce που έχετε ετοιμάσει για dip.
Goto Top