Συνταγή

KOREAN BEEF BOWL

Όταν αυτό το ζεστό μπολ θα φέρνει το άρωμα της Κορεάτικης κουζίνας στο τραπέζι σου θα έχεις πετύχει δύο στόχους. Ο πρώτος θα είναι ότι μαγείρεψες κάτι μαγικά νόστιμο χωρίς να επαναληφθείς με συνταγές που έχει βαρεθεί. Ο δεύτερος θα είναι ότι δεν παιδεύτηκες καθόλου να το φτιάξεις. Θα λατρέψεις το πόσο ωραία δένει ο κιμάς με το sesame oil, το χυμό lime και τη soy sauce.

Τα προϊόντα μας

  • Pure Sesame Oil
  • Kikkoman Soy Sauce
  • Minced Garlic
  • Minced Ginger
  • Sriracha
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 1 1/2 κ.σ. μέλι
  • 1 1/2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.γλ. Pure Sesame Oil
  • 1 1/2 κ.γλ. χυμό από lime
  • 3 κ.σ. Kikkoman Soy Sauce
  • 2 κ.σ. νερό
  • 450gr κιμά από μοσχάρι
  • 1/3 κούπας ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 κ.σ. Minced Garlic Thai Heritage
  • 1 κ.σ. Minced Ginger Thai Heritage
  • 1/4 της κούπας φιστίκια ανάλατα
  • 2 κ.γλ. Sriracha

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε το μέλι, τη ζάχαρη, το sesame oil, το χυμό lime, τη soy sauce και το νερό.
  • Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μετά ρίχνετε τον κιμά και τον σοτάρετε καλά.
  • Προσθέτετε το σκόρδο, το ginger και τα φρέσκα κρεμμύδια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμη.
  • Προσθέτετε τη σάλτσα στον κιμά, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 1-2 λεπτά ακόμη.
  • Γαρνίρετε με φιστίκια, λίγο φρέσκο κρεμμύδι και για πιο spicy γεύση προσθέτετε Sriracha.
  • Μπορείτε να σερβίρετε τον κιμά πάνω σε ρύζι ατμού ή και σε noodles.
  • Για ακόμη καλύτερη γεύση γαρνίρετε με λαχανικά της επιλογής σας μαγειρεμένα stir fry ή στον ατμό.
Goto Top