Συνταγή

ΚΟΡΤΕΖΙΝΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΕ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΑΠΟ ΣΑΛΤΣΑ TONKATSU

Αγαπάμε το Street food από όπου κι αν προέρχεται και ειδικά όταν συνδυάζει τον Αμερικανικό νότο με την ιαπωνική κουζίνα, όπως η παρακάτω συνταγή. Τα σιγομαγειρεμένα, καλομαριναρισμένα ζουμερά χοιρινά παϊδάκια κάνουν θραύση αν τα συνδυάσεις με σάλτσα Tonkatsu, μια από τις πιο διάσημες ιαπωνικές σάλτσες με γλυκιά φρουτώδη γεύση που έχει όμως πικάντικη πινελιά στο τελείωμα. Μια λέξη πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ενώ τα φτιάχνεις. Slow!

Τα προϊόντα μας

  • Wok Oil
  • Tonkatsu Sauce
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 1200gr κορτεζίνες χοιρινές
  • 3 κ.σ. wok oil
  • 200ml Tonkatsu Sauce
  • Λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2lt νερό

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνετε αρχικά το λάδι μέσα σε ένα τηγάνι.
  • Τοποθετήστε έπειτα τις κορτεζίνες για να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές.
  • Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξτε 2lt νερό και 80ml Tonkatsu Sauce και αφήστε να πάρουν βράση.
  • Τοποθετήστε τις κορτεζίνες μέσα στη σάλτσα και σιγοβράστε για 45 λεπτά.
  • Ρίξτε έπειτα και την υπόλοιπη ποσότητα από την Tonkatsu Sauce και το πιπέρι και αφήστε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Τοποθετήστε τις κορτεζίνες σε μια λαδόκολα σε ένα ταψί και ψήστε στους 240 βαθμούς για 5-6 λεπτά. Έπειτα σερβίρετε και αν επιθυμείτε πασπαλίστε και με λίγο σουσάμι.
  • Συνοδέψετε με λαχανικά ψημένα στο grill.
Goto Top