Συνταγή

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΗ KUROZATO ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΗ ΠΑΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΦΑΣΟΛΙΟΥ

Που Χριστούγεννα σημαίνει…Σαν αυτά τα μελομακάρονα δεν έχεις φάει ξανά. Τραγανά και μελωμένα, με γέμιση από γλυκιά πάστα κόκκινου φασολιού στη μέση. Για το σιρόπι χρησιμοποιήσαμε την premium ιαπωνική ζάχαρη Kurozato. Το αποτέλεσμα; Δεν έμεινε τίποτα στην πιατέλα και πάμε ήδη για δεύτερη δόση.

Τα προϊόντα μας

  • Kurozato
  • Red Bean Paste
  • Five Spice Powder
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

Ζύμη:

  • 200gr ελαιόλαδο
  • 200gr ηλιέλαιο
  • 1100gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 75gr kurozato ζάχαρη τριμμένη
  • 2 κ.σ. baking powder
  • 1 κ.γλ. baking soda
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1/4 κ.γλ. five spice powder
  • 200ml χυμό πορτοκάλι

Σιρόπι: 

  • 350gr ζάχαρη kurozato
  • 250ml νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 4 γαρύφαλλα
  • Φλούδα από μισό πορτοκάλι
  • Φλούδα από μισό lime
  • 350gr μέλι

Γέμιση & γαρνίρισμα: 

  • 200gr Red Bean Paste
  • 150gr καρύδι τριμμένο

Εκτέλεση

  • Σε ένα mixer χτυπάμε τα υλικά της ζύμης, εκτός από το αλεύρι, σε μέτρια ταχύτητα.
  • Μόλις ομογεννοποιηθούν προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη.
  • Πλάθουμε τα μελομακάρονα στο μέγεθος που επιθυμούμε, κάνουμε μια τρύπα στο κέντρο τους, γεμίζουμε με Red Bean Paste και ξανακλείνουμε.
  • Χαράζουμε από πάνω, τα τοποθετούμε σε ταψί με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
  • Παράλληλα σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι εκτός από τη ζάχαρη kurozato και το μέλι.
  • Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τη ζάχαρη kurozato να διαλυθεί.
  • Στο τέλος συμπληρώνουμε το μέλι και διατηρούμε το σιρόπι ζεστό σε χαμηλή φωτιά χωρίς να πάρει βράση.
  • Βγάζουμε τα μελομακάρονα από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  • Τα βουτάμε λίγα-λίγα στο σιρόπι να σιροπιαστούν καλά και από τις δύο μεριές.
  • Πασπαλίζουμε με το καρύδι και είναι έτοιμα.
Goto Top