Συνταγή

Μοchi Ice Cream

Το παραδοσιακό Ιαπωνικό γλυκό από ρύζι γκλούτινους γίνεται πολύχρωμες φωλιές για παγωτό και εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους!

Τα προϊόντα μας

 

 

Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 100gr ρυζάλευρο γκλούτινους (Gloutinous Rice Flour 400g COCK)
  • 100gr ζάχαρη
  • 100ml νερό
  • 150-200gr παγωτό της αρεσκείας σας
  • Λίγο άμυλο ταπιόκας (Tapioca Starch 400g COCK)
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το ρυζάλευρο, τη ζάχαρη και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  2. Σε δυνατή φωτιά ανακατεύουμε συνέχεια έως ότου αλλάξει χρώμα (να γίνει διάφανο) και σφίξει.
  3. Σε ένα ξύλο κοπής απλώνουμε λίγο άμυλο ταπιόκας και τοποθετούμε το μίγμα από την κατσαρόλα.
  4. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό και το πλάθουμε.
  5. Βάζουμε στα χέρια μας άμυλο ταπιόκας και το ανοίγουμε σε λεπτή ζύμη.
  6. Με ένα ποτήρι νερού κόβουμε τη ζύμη σε δίσκους. Βάζουμε προσεκτικά τους δίσκους της ζύμης σε ένα πιάτο και το βάζουμε στην κατάψυξη να κρυώσει (όχι όμως να παγώσει), περίπου για 10 λεπτά.
  7. Σε κάθε δίσκο ζύμης τοποθετούμε στο κέντρο μία μικρή μπάλα παγωτού (ένα κουτάλι της σούπας γεμάτο) και κλείνουμε πιέζοντας σε σχήμα μπάλας.
  8. Tοποθετούμε αμέσως στην κατάψυξη έως ότου σφίξει. Πριν σερβίρουμε το αφήνουμε εκτός κατάψυξης για 3 λεπτά.
Goto Top