Συνταγή

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ASIAN STYLE

Δοκίμασε την δική μας Ασιατική εκδοχή του μπακαλιάρου σκορδαλιά. Τηγανίσαμε το ψάρι σε ιαπωνική tempura για extra ζουμερό και τραγανό αποτέλεσμα και φτιάξαμε μια διαφορετική σκορδαλιά, προσθέτοντας σησαμέλαιο και chili & garlic sauce της Lee Kum Kee.

Τα προϊόντα μας

  • Tempura Batter
  • Lee Kum Kee Chili & Garlic Sauce
  • Sesame Oil
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

  • 1kg μπακαλιάρος φιλέτο ξαλμυρισμένος
  • 500gr tempura batter
  • 600ml νερό
  • 700gr πατάτες
  • 6 κ.σ. chilli & garlic Lee Kum Kee sauce
  • 2 κ.γλ. sesame oil
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Κόλιανδρος και φέτες lime για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε το κουρκούτι ”tempura” προσθέτοντας το νερό.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε αρκετό ηλιέλαιο να κάψει καλά (πρέπει να πιάσει τους 180 βαθμούς).
  • Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μερίδες και τον περνάμε από το μείγμα tempura, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά. Μετά τηγανίζουμε το ψάρι.
  • Μόλις ροδοκοκκινίσει και έχει τηγανιστεί το μεταφέρουμε σε ένα σκεύος με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το πολύ λάδι.

Για την σκορδαλιά:

  • Ξεφλουδίζουμε και ξεπλένουμε τις πατάτες.
  • Τις βράζουμε καλά και έπειτα τις τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  • Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε την Lee Kum Kee Chilli & Garlic Sauce, σησαμέλαιο και αλάτι-πιπέρι κατά βούληση.
  • Γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο και φέτες lime.
Goto Top