Συνταγή

OKONOMIYAKI – CABBAGE PANCAKES WITH PORK

To Okonomiyaki είναι η ιαπωνική εκδοχή των αλμυρών pancakes που χρησιμοποιεί ως βάση το λάχανο και το συναντάς σε κάθε περιοχή της χώρας. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές στα υλικά και το γαρνίρισμα. Υποκύπτοντας για άλλη μια φορά στην παγίδα της μετάφρασης, η λέξη σημαίνει «αυτό που σου αρέσει, ψητό!». Οι Αμερικάνοι αποκαλούν το πιάτο Japanese Pizza. Δοκιμάστε οποιαδήποτε παραλλαγή σας αρέσει στη γέμιση και στο topping. Είναι ένα πιάτο που δεν σας περιορίζει στα υλικά.

Τα προϊόντα μας

  • Wok Oil
  • Shimaya Dashino Moto Bonito Flavored Seasoning
  • Kewpie Mayonnaise
  • Okonomi Sauce Otafuku
  • Pickled Ginger
Όλα τα προϊόντα μας θα τα βρείτε στο Wok Shop ή κάνοντας κλικ στο προϊόν που επιθυμείτε

Υλικά

(για 4 άτομα)

Για το μείγμα pancake:

  • 125gr σιτάλευρο
  • 250ml ζωμό Dashi ή ζωμό ψαριού
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 100gr λάχανο άσπρο κομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100gr bacon κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 κ.σ. Wok Oil
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. Pickled Ginger ψιλοκομμένο
  • Kewpie Mayonnaise
  • Okonomi Sauce Otafuku

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ζωμό, το ασπράδι αυγού και το αλεύρι.
  • Προσθέτετε το λάχανο και το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύετε καλά.
  • Προθερμαίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε μέσα το Wok Oil.
  • Με μια κουτάλα, παίρνετε το χυλό και τον ρίχνετε στο τηγάνι που καίει σε μέτρια φωτιά, σχηματίζοντας μικρά pancakes.
  • Ρίχνετε πάνω από κάθε pancake λίγο bacon και λίγο αλατοπίπερο.
  • Γυρίζετε και ψήνετε καλά την πλευρά με το bacon, μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Σερβίρετε σε ένα πιάτο και γαρνίρετε με σχοινόπρασο, λίγη μαγιονέζα, Okonomi Sauce και Pickled Ginger.
Goto Top