Συνταγές

RAMEN NOODLES ME PESTO ΑΠΟ MISO

Δοκιμάσαμε ένα διαφορετικό χειροποίητο pesto γεμάτο άρωμα και έντονες γεύσεις και σου το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Πρωταγωνιστής η πάστα Miso και ακολουθεί η επίγευση από φρέσκο σπανάκι, κόλιανδρο, σησαμέλαιο, lime και σκόρδο. Σέρβιρε το με ramen noodles στη θέση των παραδοσιακών ιταλικών ζυμαρικών. Εντυπωσιακό από κάθε άποψη.

ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ ΜΕ YUZU KOSHO

Το yuzu kosho κατάγεται από τη νήσο Kyushu της Ιαπωνίας και είναι μια ιδιαίτερη γευστικά πάστα που προκύπτει από την ανάμειξη chili πιπεριών, αλατιού και αρωματικού εσπεριδοειδούς yuzu. Πολλοί το θεωρούν ως τη νέα Sriracha, αφού κερδίζει συνέχεια έδαφος στις καρδιές των chef και των foodies. Αυτήν την εβδομάδα φτιάξαμε γαύρο μαρινάτο και χρησιμοποιήσαμε την ιαπωνική πάστα για να μαρινάρουμε το ψάρι μας. Το αποτέλεσμα; Απίθανο!

Quinoa Sushi Rolls

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Δοκίμασε να δώσεις ένα twist σε μια παράδοση αιώνων. Το sushi με quinoa στη θέση του ρυζιού, έχει το δικό του γευστικό ενδιαφέρον και εμείς το δοκιμάσαμε με τρεις διαφορετικές γεμίσεις. Με πικάντικο τόνο, με διάφορα λαχανικά και με ομελέτα με Sriracha. Σου προτείνουμε να κάνεις το ίδιο.

ΙΜΑΜ ΜΠΑΪΛΝΤΙ

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Το ιμάμ μπαϊλντί είναι συνταγή της τουρκικής κουζίνας το οποίο επίσης παρασκευάζεται στην ελληνική, στη βουλγαρική και την αλβανική κουζίνα. Το όνομά του σημαίνει «ο Ιμάμης μπαΐλντισε (λιποθύμησε)» επειδή, σύμφωνα με το μύθο, ένας ιμάμης που το δοκίμασε για πρώτη φορά, έχασε τις αισθήσεις του. Δοκιμάζουμε το κλασικό πιάτο του καλοκαιριού προσθέτοντας στη γέμιση καυτερή ελαφρώς αλμυρή και σκορδάτη Lee Kum Kee Chli & Garlic Sauce. Αναγάγει τη γεύση σε άλλο επίπεδο.

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΠΡΑΣΑ & CASHEWS

Αλήθεια εσύ γνωρίζεις την gluten free εκδοχή της σάλτσας σόγιας; Λέγεται Tamari, δεν περιέχει γλουτένη, έχει ιδιαίτερα φρέσκια γεύση και πλούσιο άρωμα. Είναι ιδανική για μαγείρεμα, μαρινάρισμα, παρασκευή σαλτσών ή και σκέτη ως dip. Αυτήν την εβδομάδα δοκιμάζουμε ένα κλασικό stir fry με μοσχαρίσιο κρέας, πράσα, cashews και  Tamari Soy Sauce. Καμιά φορά οι πιο απλές γεύσεις είναι και οι πιο νόστιμες.

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ PONZU SAUCE, ΤΟΝΟ & ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Δοκιμάζουμε μακαρονάδα με τόνο, λαχανικά και σάλτσα ντομάτας που έχει εμπλουτιστεί με τα υπέροχα αρώματα της ponzu sauce. Παραδοσιακά η ponzu χρησιμοποιείται ως σάλτσα για κρέας ή ψάρι και ως dressing για σαλάτες. Είναι δημοφιλές Ιαπωνικό καρύκευμα και φτιάχνεται από εσπεριδοειδές yuzu, mirin, ρυζόξιδο και ζωμό dashi. Η Kikkoman συνδύασε την κλασική soy sauce με τη ponzu και δημιούργησε μια ξεχωριστή σάλτσα που μπορείς να δοκιμάσεις σε αμέτρητες συνταγές στην κουζίνα.

ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ SURIMI

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Πανεύκολη δροσερή ιαπωνική σαλάτα με surimi και φρέσκα λαχανικά. Το dressing από yuzu kosho, ponzu, ιαπωνική μαγιονέζα και σόγια απογειώνει τη γεύση και το άρωμα στο φουλ. Δοκίμασε την!

Πικάντικο Κοτόπουλο – Kuwa yaki

Παραδοσιακή ιαπωνική συνταγή για κοτόπουλο που εξισορροπεί τέλεια τη γλυκιά και την πικάντικη γεύση. Μπουκιές παναρισμένες σε άμυλο πατάτας, γλασαρισμένες με παχύρρευστη Wok Sauce της Kikkoman, καρυκευμένες με gourmet πιπέρι togarashi και λεπτοκομμένο nori. Για να τις σερβίρεις σωστά, πρέπει να τις συνοδεύσεις με dip από ιαπωνική μαγιονέζα Kewpie. Λέγεται ότι οι Ιάπωνες αγρότες μαγείρευαν το συγκεκριμένο πιάτο κατευθείαν στη σκαπάνη. Εμείς σου συνιστούμε να προτιμήσεις το τηγάνι σου.

VEGAN TACOS ΜΕ JACKFRUIT

Το jackfruit είναι το εθνικό φρούτο του Μπανγκλαντές και δεν λείπει ποτέ από τα ντουλάπια των vegans. Αν το μαγειρέψεις σωστά, θυμίζει πολύ σε υφή το κρέας. Δοκιμάσαμε λοιπόν vegan tacos με jackfruit που μαγειρέψαμε μαζί με κρεμμύδι, σκόρδο, πάπρικα, chili, κύμινο, ντομάτα και μηλόξιδο για να πάρει τέλειο άρωμα. Η τελευταία πινελιά από Sriracha Mayo απογειώνει στην κυριολεξία τη γεύση του πιάτου.

Sriracha Pizza

Η spicy διάσημη Sriracha sauce από την Ταϊλάνδη θριαμβεύει εδώ και χρόνια μέσα σε ασιατικά και δυτικά πιάτα. Με μία κίνηση, απογειώνει stir fries και δίνει την πινελιά που λείπει σε προτάσεις για street food. Αυτή τη φορά γίνεται η αφορμή για να δοκιμάσουμε την κλασική ιταλική pizza μαργαρίτα αλλιώς. Το αποτέλεσμα; Kάτι παραπάνω από τέλειο!

Vegan Burger

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Είσαι vegan ή σου αρέσουν απλά οι vegan συνταγές; Δοκίμασε ένα επικίνδυνα νόστιμο και αλλιώτικο burger με μπιφτέκι από παντζάρι, kidney beans, ταχίνι και βρώμη. Ταιριάζει τέλεια με τη διάσημη Sriracha Mayo της Flying Goose που χαρίζει spicy creamy δυνατό τελείωμα. Τα κομμάτια από ώριμο avocado και το άρωμα ρόκας δένουν τέλεια με τα υπόλοιπα υλικά.

Goto Top