Συνταγές

ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ KIMCHI

Έχεις δοκιμάσει ποτέ Kimchi; Είναι Κορεάτικο λάχανο τουρσί με πιπεριές τσίλι. Χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές είτε Ασιατικές είτε Δυτικές και έχει spicy χαρακτηριστική γεύση. Το τηγανητό ρύζι με Kimchi είναι λοιπόν από τα πιο κλασικά Κορεάτικα πιάτα, φτιάχνεται πανεύκολα, ονομάζεται kimchi-bokkeum-bap και είναι αγαπημένο comfort food αφού σηκώνει άπειρες παραλλαγές ανάλογα με τα υλικά που έχουμε στη διάθεσή μας.

ΙΑΠΩΝΙΚΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΛΥΚΙΑ ΠΑΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΦΑΣΟΛΙΟΥ

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Στην Ιαπωνία τα ονομάζουν An Pan και είναι τα δικά τους αφράτα μικρά τσουρεκάκια με γέμιση από πάστα γλυκού κόκκινου φασολιού. Είναι από τα πιο παραδοσιακά γλυκά, φτιάχτηκαν για πρώτη φορά το 1875 και ταιριάζουν τέλεια πλάι σε μια ζεστή κούπα τσάι. Μιας και οι ημέρες είναι λοιπόν γιορτινές, σου προτείνουμε μια διαφορετική εκδοχή για το τσουρέκι του Πάσχα.

SOBORO DON

Στην ιαπωνική κουζίνα, όλα τα πιάτα που σερβίρονται μέσα σε μικρά μπολ, έχουν ως βάση ατμιστό ρύζι και από πάνω διαφορετικά κάθε φορά toppings από κρέας, λαχανικά ή θαλασσινά, ονομάζονται Donburi. Το Donburi είναι το αγαπημένο comfort food κάθε Ιάπωνα, αφού φτιάχνεται πανεύκολα, είναι νόστιμο και φουλ θρεπτικό. Αυτήν την εβδομάδα φτιάχνουμε λοιπόν ένα Donburi με κιμά, αυγό, αρακά και ginger πίκλα. Απλά υπέροχο!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ RAMEN NOODLES

Σίγουρα γνωρίζεις και έχεις δοκιμάσει τα ιαπωνικά ramen noodles σε διάφορα πιάτα. Μέσα στις διάσημες ramen σούπες, σε stir fries ή και σε γεύματα στιγμής. Η λέξη ramen προέρχεται από το συνδυασμό της έκφρασης «Hao le», που σημαίνει σε ευθεία μετάφραση «ένα πεντανόστιμο πιάτο ολοκληρώθηκε», με τη λέξη «men» που σημαίνει στα ιαπωνικά, noodles. Αυτήν την εβδομάδα δοκιμάζουμε μια υπέροχη σαλάτα με διάφορα λαχανικά, surimi και υπέροχο αρωματικό dressing με ιαπωνική μαγιονέζα Kewpie, ρυζόξιδο, σησαμέλαιο και σάλτσα σόγιας.

Umami Punch Hanger Steak

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Η πιο διάσημη Asian συνταγή για steak με αρωματική μαρινάδα από Mirin, Soy Sauce & Sake. Σερβίρεται με πουρέ από φασόλια σόγιας Edamame και sticky rice. Δοκίμασε το Hanger Steak στην πιο umami εκδοχή του.

 

GUA BAO

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Χειροποίητα αφράτα ψωμάκια BAO με σιγοψημένο pork belly, γλυκιά Ασιατική BBQ Hoisin Sauce και topping από πίκλες αγγουριού, φρέσκο κρεμμύδι, τριμμένο φιστίκι και μαύρη ζάχαρη. Το Gua Bao είναι ένα πιάτο που έρχεται κατευθείαν από την Ταϊβάν και στην κυριολεξία σημαίνει “η τίγρης που δαγκώνει το γουρούνι”.

PHO BO

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Είναι το πιο διάσημο βιετναμέζικο street food με ζωμό από βοδινή ουρά, carpaccio από μοσχαρίσια κόντρα, fish sauce, καυτερή και αρωματική Cardinal Sriracha Sauce, Hoisin sauce και Noodles ρυζιού. Δοκίμασε το στην πιο απολαυστική εκδοχή του.

ΠΕΡΚΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Η παρακάτω συνταγή γίνεται το ίδιο τέλεια είτε με φιλέτο πέρκας που χρησιμοποιήσαμε είτε με οποιοδήποτε άλλο φρέσκο φιλεταρισμένο λευκό ψάρι έχεις διαθέσιμο. Η σάλτσα από διάφορα λαχανικά, μανιτάρια shiitake, mirin, soy sauce και sake δίνει ξεχωριστό άρωμα και γεύση ανώτερη, που σου μένει. Εύκολο πιάτο που δεν θα σου πάρει πάνω από 20 – 30 λεπτά  να το ετοιμάσεις. Γεμάτο ενέργεια και καλά λιπαρά. Δοκίμασε το!

 

Coconut Curry Ramen Soup

Θεωρητικά η άνοιξη είναι εδώ αλλά κάτι ημέρες σαν και αυτή μια ζεστή σούπα για dinner είναι αυτό που ακριβώς ζητάς. Οι σούπες με ramen noodles πρέπει να μείνουν στην ιστορία ως ένα από τα πιο αγαπημένα και πιο νόστιμα comfort foods. Η συγκεκριμένη δε, που περιέχει και γάλα καρύδας, tofu και μανιτάρια σοταρισμένα σε πάστα curry και αρωματική Sambal Oelek είναι πραγματικά το κάτι άλλο. Α! είναι τέλεια και για vegetarians.

SALMON IKURA DON

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Τα πιάτα Donburi είναι το αγαπημένο comfort food κάθε Ιάπωνα. Πρόκειται για μπολ που έχουν ως βάση ατμιστό ρύζι και από πάνω κάποιο topping από κρέας, λαχανικά ή θαλασσινά. Αυτήν την εβδομάδα δοκιμάζουμε Donburi με σολομό, χαβιάρι, φύλλα ιαπωνικής μέντας και dressing από Ponzu ή σάλτσα σόγιας. Απλά απίθανο!

Goto Top