Συνταγές

Asian Orange Tofu

Το tofu είναι κλασικό υλικό της Ασιατικής κουζίνας. Θυμίζει τυρί, έχει απαλή υφή και φτιάχνεται από κυάμους σόγιας. Η βασική του ιδιότητα είναι να απορροφάει τις γεύσεις γύρω του σα σφουγγάρι και ακριβώς αυτό συμβαίνει και στην παρακάτω συνταγή. Πλατιά φασόλια snow peas, ginger, πιπεριές, κομμάτια tofu και μια σάλτσα από soy sauce, χυμό και μαρμελάδα πορτοκάλι και ρυζόξιδο. Δροσερή όπως ακούγεται και γράφεται.

THAI STIR FRIED NOODLES WITH TOFU AND SWEET SOY SAUCE

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Κάθε φορά που κάποιος chef μας δίνει συνταγή για Thai, καταλαβαίνουμε πόσο λατρεύετε τη συγκεκριμένη κουζίνα. Που να δοκιμάσετε λοιπόν και αυτό το πιάτο! Με κομμάτια tofu, λαχανικά και noodles ρυζιού. Η σάλτσα από oyster sauce, soy sauce, fish sauce και rice vinegar πάει τη γεύση σε άλλο επίπεδο. Εμείς στο τέλος προσθέτουμε και λίγη Sriracha, δίνοντας αυθεντικό ταϊλανδέζικο χαρακτήρα αλλά και spicy γεύση που μένει.

Raw Veggie Salad with Soba Noodles

Γρήγορη, θρεπτική, ελαφριά και κυρίως πεντανόστιμη. Τώρα που το καλοκαίρι είναι προ των πυλών προσέχουμε τη διατροφή μας λίγο παραπάνω. Έτσι δεν είναι; Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτήν την εύκολη σαλάτα με noodles από φαγόπυρο, edamame, φρέσκα λαχανικά εποχής και τέλειο dressing από σησαμέλαιο, ρυζόξιδο, lime και σάλτσα σόγιας χαμηλότερης περιεκτικότητας σε αλάτι. Είναι healthy & yummy!

Mapo Tofu

Είναι μια από τις πιο κλασικές και νόστιμες συνταγές της Κινέζικης κουζίνας με καταγωγή από την περιοχή Sichuan της νότιας Κίνας. Ολίγον spicy, γεμάτη άρωμα και απαλή γεύση που σου μένει. Συνδυάζει κλασικά Ασιατικά υλικά όπως το tofu, τη διάσημη Hoi Sin Sauce, το σησαμέλαιο αλλά και τη Sriracha. Δοκιμάστε την!

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΛΕΥΚΟ MISO, ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ & ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ

Άνταμ Κοντοβάς
(Head Chef στο Mylos Santorini)

Ο chef Άνταμ Κοντοβάς προτείνει ένα gourmet πιάτο που μυρίζει καλοκαίρι συνδυάζοντας δημοφιλή κλασικά Ασιατικά υλικά και εκλεκτές πρώτες ύλες που φτάνουν τη γεύση σε άλλα επίπεδα. Χταπόδι με πάστα από λευκό miso και φυστικοβούτυρο, gochujang sauce και ψητή σελινόριζα με vinegret από sesame oil, miso και fish sauce.  Απλά υπέροχο.

NASU DENGAKU

Η ιαπωνική λέξη Dengaku αναφέρεται σε πιάτα που το βασικό τους υλικό πρώτα έχει ψηθεί για λίγο στο τηγάνι και έπειτα στο φούρνο. Το tofu για παράδειγμα συνήθως προετοιμάζεται με τέτοιο τρόπο. Nasu, σημαίνει μελιτζάνα και εν προκειμένω, μιλάμε για μια καταπληκτική συνταγή που στην Ιαπωνία τρώγεται καλοκαίρι και μπορείτε και εσείς να φτιάξετε πανεύκολα, συνδυάζοντας αγαπημένα υλικά όπως η πάστα από φασόλια σόγιας Miso, το Mirin και το Sake.

Peanut Butter Cookies

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Λαχταριστά, σπιτικά και πανεύκολα! Μπισκότα με φυστικοβούτυρο και κομμάτια σοκολάτας. Βγάλτε το μίξερ από το ντουλάπι και φτιάξτε τα μέσα σε λίγα λεπτά με ελάχιστα υλικά. Ταιριάζουν άψογα με τον καφέ σας και είναι το γλυκό snack που αναζητάτε κάποια απογεύματα.

Khao Soi Gai

Κωστής Μωραΐτης
Chef στο Mr. Danton, Lindian Village Hotel, Rhodes

All time classic Thai πιάτο με έντονο άρωμα από πικάντικη πάστα curry και γλυκιά γεύση από γάλα καρύδας και ζάχαρη φοίνικα. Γίνεται πανεύκολα και γρήγορα στο wok σας, αρκεί να ακολουθήσετε κατά γράμμα τα βήματα της συνταγής παρακάτω. Enjoy!

FRIED NOODLES AND RICE WITH YAKISOBA SAUCE

Αυτό το πιάτο έχει πραγματικά απίθανη γεύση και συνδυάζει τα δύο βασικά υλικά για δύο διαφορετικά είδη stir fries σε μια συνταγή. Noodles και ρύζι jasmine ανακατεύονται μαζί με γλυκιά και αλμυρή σάλτσα σόγιας Yakisoba. Η τελευταία πινελιά με το τηγανητό αυγό που προστίθεται πριν το σερβίρισμα είναι το κάτι άλλο. Δοκιμάστε το!

Scallops with Chili

Απαντώνται σε όλους τους ωκεανούς του κόσμου, ως εκ τούτου, είναι κοσμοπολίτικα και το κρέας τους είναι ιδιαίτερα γλυκό και νόστιμο. Στη Γαλλία τα ονομάζουν κοχύλια του Αγίου Ιακώβου. Εδώ τα δοκιμάζουμε σε μια εξόχως gourmet εκδοχή τους, ψημένα με Soy Sauce και Ιαπωνικό μείγμα κόκκινου πιπεριού με φλούδα πορτοκαλιού. Σερβίρονται πάνω σε σπανάκι σοταρισμένο με βούτυρο και λευκό πιπέρι και γαρνίρονται με ψιλοκομμένη σε κλωστές πάχους μισού χιλιοστού κόκκινη πιπεριά chili.

Sautéed Spinach with Sesame Oil & Nori

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Γρήγορο, υγιεινό, νόστιμο. Σπανάκι σοταρισμένο σε ελαιόλαδο και σησαμέλαιο, με λευκά αμύγδαλα και τραγανά κομμάτια από φύλλο Nori. Ταιριάζει υπέροχα ως συνοδευτικό πλάι σε φιλέτο ψαριού ή κρέας, αλλά και σκέτο, εάν θέλετε να φάτε κάτι ελαφρύ και ντελικάτο. Το Nori του δίνει φανταστική γεύση Umami, ενώ το λάδι από καβουρδισμένο σουσάμι αξεπέραστο άρωμα.

Goto Top