Συνταγές

APPLE TEMPURA

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Ώρα για το πιο ξεχωριστό και φρουτένιο dessert που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Κομμάτια μήλου ποσαρισμένα με Lemon Grass και Palm Sugar τηγανίζονται αφού πρώτα παναριστούν σε tempura και σερβρίρονται με καραμελομένο σιρόπι από κρέμα καρύδας. Φτιάξτε τη ξεχωριστή συνταγή του Βασίλη Σπόρου και κλέψτε την παράσταση όταν έρθει η ώρα για επιδόρπιο.

GARLIC TOFU

Σίγουρα θα έχετε δοκιμάσει tofu είτε σε κάποιο εστιατόριο Ασιατικής κουζίνας είτε σε κάποια gourmet γευστική πρόταση ενός πιο ψαγμένου menu. Φτιάχνεται από γάλα σόγιας και αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και Ω-3 λιπαρών. Διαθέτει απαλή υφή και φίνα γεύση που ενδείκνυται για ατελείωτους πειραματισμούς στην κουζίνα. Στην παρακάτω συνταγή δοκιμάσαμε να το μαρινάρουμε με Hoisin Sauce, Soy Sauce, σκόρδο και πιπεριές chili, σερβίροντάς το πάνω σε ρύζι Basmati. Απλά απίθανο!

SALMON SUSHI BOWL

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Όταν μιλάμε για sushi χωρίς ρολάρισμα, τότε μιλάμε για Sushi Bowl. Ξέρουμε ότι το λατρεύετε σε όλες του τις παραλλαγές. Futomaki, Temari, Nigiri… Εδώ όμως όλα τα υλικά μπαίνουν και ανακατεύονται στο ίδιο μπολ και φτιάχνουμε Chirashi Sushi, δηλαδή Sushi Bowl! Αυτό μπορείτε εύκολα να το προετοιμάσετε και εσείς στην κουζίνα σας αφού δεν απαιτεί καμία επιδεξιότητα στο τύλιγμα. Λίγη προσοχή μόνο στο πως θα φτιάξετε το ρύζι.

JIAOZI DUMPLINGS

Αυθεντική γεύση με ιστορία 1800 ετών. Τα κινέζικα Dumplings είναι κάτι παραπάνω από ένα νόστιμο πιάτο αφού αποτελούν μέρος της εθνικής παράδοσης και συμβολίζουν τον πλούτο. Λέγεται ότι όσα πιο πολλά από αυτά φάει κανείς την παραμονή του νέου έτους, τόσο πιο πολλά λεφτά θα βγάλει τη χρονιά που έρχεται. Ένας άλλος μύθος λέει ότι ποτέ δεν πρέπει να σερβίρουμε τα dumplings κυκλικά παρά μόνο σε ευθεία, διαφορετικά, η ζωή μας θα κάνει κύκλους χωρίς να προχωρά. Υπάρχουν τόσες πολλές ιστορίες για τα πιο νόστιμα Ασιατικά ορεκτικά, αλλά η πιο εντυπωσιακή είναι αυτή που αφηγείται τη νοστιμιά τους. Δοκιμάστε τα!

WELLINGTON BEEF WITH ROTI PARATHA

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Το Wellington Beef είναι μια από τις πιο κλασικές αγγλικές συνταγές και ένας πολύ νόστιμος τρόπος για να μαγειρέψετε κρέας από μοσχάρι στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Παραδοσιακά κάθε φιλέτο τυλίγεται μέσα σε φύλλο σφολιάτας, στη συνταγή όμως που ακολουθεί, ο chef Βασίλης Σπόρος, δοκιμάζει κάτι διαφορετικό και χρησιμοποιεί για περιτύλιγμα τα τραγανά Roti Paratha της Spring Home.

TSUKUNE

Tsukune ή αλλιώς οι πιο νόστιμοι κεφτέδες από κιμά κοτόπουλο που έχετε δοκιμάσει. Το Tsukune είναι ένα εξαιρετικά διάσημο πιάτο που έρχεται από την Ιαπωνία και θα σας πάρει ελάχιστο χρόνο για να το ετοιμάσετε και εσείς οι ίδιοι στην κουζίνα σας. Η ποικιλία των υλικών που χρησιμοποιούνται για τη ζύμωση του κιμά του δίνει ιδιαίτερη γεύση, ενώ η πηχτή και γλυκιά bbq σάλτσα Yakitori κάνει κάθε μπουκιά κάτι παραπάνω από επική.

KOROKKE

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Το Korokke είναι η Ιαπωνική εκδοχή της Γαλλικής κροκέτας από πολτοποιημένη πατάτα και διαφορά καρυκεύματα. Παναρισμένο με Panko, έχει απίστευτη γεύση και φτιάχνεται πανεύκολα, μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Είναι ένα διάσημο φαγητό που μπορεί να δοκιμάσει κανείς σε όλα τα εστιατόρια αλλά και τις υπαίθριες καντίνες Street Food της Ιαπωνίας.

ROASTED BRAISED DUCK

Το βράδυ των Χριστουγέννων τα φώτα λάμπουν πιο δυνατά και στο φούρνο πάντοτε κάτι ψήνεται, γεμίζοντας το σπίτι υπέροχα αρώματα. Το ψητό κρέας είναι αναπόσπαστο κομμάτι του menu και για φέτος προτείνουμε να δοκιμάσετε μια διαφορετική παραδοσιακή συνταγή που έρχεται από μακριά και θυμίζει αρκετά τον τρόπο που ψήνουν την πάπια στην πόλη Καντόνα της νότιας Κίνας, ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια της χώρας. Τραγανή πάπια που έχει πρώτα σιγοβράσει και έχει ψηθεί μαζί με μέλι. Απλά άψογη!

PAD SEE EW

Ώρα για Thai Food. Pad See Ew σημαίνει «τηγανισμένο σε σάλτσα σόγιας» και στην Ταϊλανδέζικη κουζίνα οι σάλτσες ξέρουν να κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους όταν αναμειγνύονται με τα Noodles ρυζιού. Είναι ένα κλασικό πιάτο, σήμα κατατεθέν του Street Food της μακρινής Ταϊλάνδης, το οποίο όμως βρίσκουμε και σε όλα τα Thai Restaurants ανά τον κόσμο. Τώρα που όλες οι κουζίνες είναι κομμάτι μιας μεγάλης γειτονιάς, μπορείτε να το φτιάξετε και εσείς στο Wok σας!

FRIED CHICKEN BAO BUN

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Οι ιδέες για το γιορτινό τραπέζι πέφτουν ήδη βροχή και όταν θα φτιάξετε τα εθιστικά ατμιστά ψωμάκια Bao μόνοι σας στο σπίτι, το πιο πιθανό είναι ότι θα χειροκροτήσετε από τη χαρά σας. Τηγανιτό κοτόπουλο που έχει πρώτα παναριστεί σε Cardinal Panko, Fried Onion και γάλα καρύδας και έχει βρει θέση μέσα στο πιο αφράτο Κορεάτικο ψωμάκι! Τρώγεται φυσικά με το πιο εκρηκτικό dressing που έχετε δοκιμάσει.

MISO KATSU CHICKEN

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Το Katsu Chicken είναι μια ωδή στο νόστιμο πανάρισμα. Τρυφερό κοτόπουλο με τραγανή κρούστα από Panko που συνοδεύεται συνήθως από την ιαπωνική σάλτσα Tonkatsu. Στη συνταγή που ακολουθεί αντικαταστήσαμε την Tonkatsu με Miso Sauce, τη δημοφιλή πάστα από φασόλια σόγιας που δίνει πραγματική Umami γεύση.

Goto Top