Συνταγές

GRILLED MUSHROOMS WITH BUTTER

Ποτέ δεν βαριόμαστε τα μανιτάρια. Ειδικά όταν ανακαλύπτουμε νέους πρωτότυπους τρόπους να τα δοκιμάσουμε. Φτιάξτε ένα ελαφρύ και γρήγορο γεύμα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Πως; Ακολουθώντας βήμα – βήμα την παρακάτω συνταγή. Μανιτάρια ψημένα με κρασί Shao Hsing και γευστικό φινίρισμα από μείγμα Soy Sauce και χυμό λεμόνι. Ιδανική γαρνιτούρα για κρέας ψητό στη σχάρα ή για ψάρι. Εναλλακτικά, σερβίρετέ τα ως ζεστή σαλάτα, συνοδεύοντας με ρύζι ατμού.

PANKO CORN DOG

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Finger Food is Comfort Food! Ο Βασίλης Σπόρος μας προτείνει έναν εναλλακτικό super νόστιμο τρόπο για να φτιάξουμε τα αγαπημένα σε όλους Hot Dogs. Πανάρετε τα λουκάνικα Φρανκφούρτης με Panko Bread Crumps και τηγανίστε τα. Το dip από μουστάρδα, μαγιονέζα και μια πινελιά από πικάντικη Cardinal Sriracha Sauce τα κάνει ακόμη πιο ακαταμάχητα. Enjoy.

FRIED RICE WITH NUTS

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Σπυρωτό ρύζι basmati, μανιτάρια shiitake, ψημένα cashews, αυγό, μπρόκολο Soy Sauce και ένα super γευστικό και απολαυστικό dressing από Peanut Flavored Sauce LKK. Αυτό το τηγανιτό ρύζι γίνεται πανεύκολα, είναι ελαφρύ και θα σου αρέσει τόσο, που θα το φτιάχνεις και θα το ξαναφτιάχνεις!

GRILLED VEGETABLES WITH CHILI GARLIC SAUCE

Όλοι αγαπάμε τα λαχανικά ψημένα στο grill! Ειδικά όταν συνοδεύονται με λαχταριστή spicy και ελαφρώς αλμυρή σάλτσα από πάστα τσίλι και σκόρδο! Δοκιμάστε να κάνετε παραλλαγές στη συνταγή που ακολουθεί με τα λαχανικά που προτιμάτε περισσότερο. Το αποτέλεσμα είναι πάντοτε εγγυημένο, ελαφρύ και υγιεινό.

TAPIOCA PUDDING WITH FRUITS

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Οι διάφανες πέρλες ταπιόκας είναι η ιδανική βάση για το πλέον ελαφρύ και δροσιστικό επιδόρπιο του καλοκαιριού. Επιλέξτε τα αγαπημένα σας φρούτα και φτιάξτε το πιο γρήγορο γλυκό στην κουζίνα, μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Απαλή υφή και εξωτική γεύση από Cardinal Coconut Milk στο πιο πολύχρωμο dessert που αφανίζεται σε ανυποψίαστο χρόνο από το ψυγείο.

CHICKEN & MUSHROOM THAI CURRY

Thai says hi! Πως να αντισταθεί κανείς στην εξωτική ελαφρώς πικάντικη γεύση και τα χαρακτηριστικά αρώματα ενός ταϊλανδέζικου πιάτου; Καυτερή πάστα από κόκκινο κάρυ που δένει υπέροχα με γάλα καρύδας, μανιτάρια shiitake και μικρές μπουκιές κοτόπουλου. Συνδυάζεται τέλεια με ατμιστό ρύζι Jasmine.

HOISIN PORK & SNOW PEAS STIR FRY

Κατερίνα Χανιώτη
(Chef στο Wokshop)

Η Hoisin Sauce είναι μια all time classic ασιατική σάλτσα για την ιστορία της οποίας δεν γνωρίζουμε πάρα πολλά. Χρησιμοποιείται σε αμέτρητες συνταγές αλλά κανένας δεν είναι σίγουρος πότε πρωτοεμφανίστηκε στις κουζίνες της Ασίας. Παραμένει ένα απίθανο γευστικό μυστήριο. Σε αυτή τη συνταγή δένει υπέροχα με τρυφερά κομμάτια από ψαρονέφρι και Snow Peas!

STIR FRY VEGETABLES

Ένα ελαφρύ stir fry με λαχανικά και ρύζι ατμού είναι πάντοτε μια γρήγορη, νόστιμη και super υγιεινή απάντηση όταν ψάχνετε ένα εύκολο πιάτο που να γίνεται μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Βγάλτε το wok από το ντουλάπι, σοτάρετε καλά και το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο. Σκέφτεστε πιο νόστιμο τρόπο να απολαύσετε τα λαχανικά σας τώρα που είναι καλοκαίρι;

RED CURRY PASTE ROAST CHICKEN

Βασίλης Σπόρος
Chef & Owner PO'BOYS BBQ

Το πιο νόστιμο κοτόπουλο ψήνεται πάντα παρέα με τη σάλτσα του. Γλυκιά και αρωματική καυτερή πάστα από κόκκινο κάρυ και χαρακτηριστική γεύση σησαμελαίου μπερδεύονται και δίνουν το πλέον ξεχωριστό αποτέλεσμα. Δοκιμάστε το παρέα με καλαμπόκι, μπρόκολο και baby potatoes!

LYCHEE SAKETINI POPTAIL

Summer is on! Υπάρχει κάτι καλύτερο από μια γρανίτα ή από ένα cocktail την ώρα που ο ήλιος δύει; Φυσικά και υπάρχει. Ο συνδυασμός των δύο παραπάνω. Φτιάξτε τα super δροσιστικά Poptais με Sake, εξωτικά Lychees, πεπόνι, lime και βατόμουρα. Είναι η πιο funky, εύκολη, χρωματιστή και γευστική συνταγή που κυκλοφορεί μόνο πάνω σε ξυλάκι.

BEEF FILLETS WITH DRAGON FRUITS & CELERY

Το φρούτο του δράκου ή αλλιώς η Πιτάια, έχει υπόγλυκη γεύση και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη νοτιοανατολική Ασία. Σε αυτή τη συνταγή μεταμορφώνεται κυριολεκτικά στο πιάτο με το πιο εξωτικό χρώμα και φιλοξενεί γευστική γέμιση από φιλέτο μοσχάρι μαριναρισμένο σε κρασί Shaosing, Oyster και Soy Sauce. Δοκιμάστε το!

Goto Top