Από τα πιο διάσημα πιάτα της κινεζικής κουζίνας, ίσως από τα πρώτα που δοκιμάζει κανείς. Stir-fry noodles με λαχανικά και γαρίδες.
CRAB RANGOON
Μικρές μπουκιές, γεμισμένες με surimi (καβούρι) και τυρί κρέμα, βουτάνε στη σάλτσα από γλυκό τσίλι για τον καλύτερο γευστικό συνδυασμό.
COCONUT RED CURRY SHRIMP SOUP
Η βελούδινη καρύδα είναι η τέλεια βάση για το κάρυ σε αυτή τη σούπα που έχει τη γεύση της θαλπωρής.
ENOKI MOCK NOODLE SOUP
Μία υγιεινή και εύκολη συνταγή ιδανική για χορτοφάγους. Tα μανιτάρια enoki αντικαθιστούν τα noodles δίνοντας την απόλυτη umami γεύση.
Pan fried rice paper roll
Μια νόστιμη, εύκολη και γρήγορη συνταγή με τραγανά ασιατικά ρολά από φύλλα ρυζιού. Απολαυστική γέμιση λαχανικών, τυλιγμένη σε διάφανα rice papers και περασμένα ελαφρώς από το τηγάνι.
Rice stick noodles with veggies and peanut sauce
Noodles ρυζιού με λαχανικά και φυστικοβούτυρο.
Μία συνταγή γρήγορη, εύκολη και πλούσια σε γεύση και αρώματα.
ΤΑΤΑΚΙ ΤΟΝΟΥ
O chef Γρηγόρης Αποστόλου μοιράζεται μαζί μας την συνταγή του για tataki τόνου γλασαρισμένο με gochujang και παναρισμένο με πράσινα φύκια, ponzu εσπεριδοειδών αρωματισμένο με μανιτάρια και μαγιονέζα gochujang.
Σαλάτα με udon noodles, tofu μπρόκολο & αχλάδι
Τα Udon Noodles σερβίρονται σε κρύες και σε ζεστές παρασκευές και είναι από τα αγαπημένα ζυμαρικά του ανατολικού κόσμου.
Δοκιμάσαμε μια vegan udon salad με τα Organic Noodles της Hakubaku.
Wingko
Η food blogger Leonie de Jong μοιράζεται μαζί μας ένα παραδοσιακό Ινδονησιακό γλυκό, τη γεύση των παιδικών της χρόνων.
Το Wingko ή wiwingka ή wingko babat, είναι το τοπικό παραδοσιακό μαστιχωτό ινδονησιακό «κέικ».
BULGOGI
Το Bulgogi, κυριολεκτικά «κρέας της φωτιάς», είναι από τα πιο διάσημα κορεατικά πιάτα.
Πρόκειται για μαριναρισμένες φέτες από μοσχάρι ή χοιρινό κρέας που ψήνονται στη σχάρα (BBQ ή φούρνου) αλλά και στο wok.
Διαθέτει τέλειο άρωμα και γεύση χάρη στην πλούσια μαρινάδα του.
Παρακάτω η συνταγή μας για να το δοκιμάσεις στην κουζίνα σου.
Pad See Ew
To pad see ew είναι ένα από τα πιο διάσημα street food πιάτα της Ταϊλάνδης. To ‘’pad” σημαίνει τηγανητός, και το ”ew” σημαίνει σόγια, έτσι το όνομα του πιάτου κυριολεκτικά σημαίνει τηγανητή σάλτσα σόγιας. Θεωρείται εξαιρετικά δημοφιλές λόγω του ιδιαίτερου αρώματος που αποκτά από το τηγάνισμα της σάλτσας σόγιας, του σκόρδου, των αυγών και των λαχανικών.